Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Robbert

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Robbert

@robbert

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 9
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Koperen zadels" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @arta380 lees dit maar eens.

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Palinka" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @eddyy welkom hier.
    Omtrent de DES ketel kun je maar ervaringen hier zoeken. Oa @Harry heeft er 1.
    Veel plezier hier.

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "ketel foto" – leuk 1 jaar, 4 maanden geleden

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Nieuwe hobby starten" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    Welkom! Top ketel heb je gekregen. Veel plezier hier.

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Gasbrander voor 5l Alquitara" – leuk 1 jaar, 4 maanden geleden

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Nieuwe hobby starten" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    Welkom Erik,
     
    Er is iemand braaf geweest zie ik, zeer mooi cadeau gekregen. Gin heeft inderdaad verschillende topics al, mochten er nog vragen zijn dan horen wij het wel 👍 

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    Ik zie net dat de tarwe al bestaat uit gerst en tarwe, dus die alleen werkt ook.

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @gerardo van oudsher wordt het gemaakt uit een combinatie van 1/3e gerstemout en 2/3 ander graan. Tarwe gaat het zachtste zijn qua smaak dus een combinatie van gerst en tarwe.   Tarwe extract Gerst extract   Zoals gezegd is het…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @psycat 2 keer gestookt op koper. Daarna laten luchten en op limousine eiken gezet. 
    Dus alleen de pekmez vergist en twee keer gestookt. 

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @gerardo spoelen voordat ze de fles in gaan.

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @gerardo haha, enthousiasme is alleen maar goed.   Op hout rijpen kent een aantal versies, van een vaatje tot de snippers. De meest makkelijke variant is snippers kopen en deze met de drank in een fles doen met keukenrol in…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @gerardo zo puur wordt het een korenwijn, zachte whisky als je hem op hout doet lageren qua smaak dan.
     
    Karwijzaad, dan komt bij mij aquavit omhoog als drank, staat misschien nog een recept op het forum.

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @gerardo dat ligt eraan hoe goed je smaakpapillen ontwikkelt zijn maar normaal wel ja. Suiker alcohol is hol en graanalcohol is voller en warm van smaak. Maar als je het tegen sterke smaakmakers zoals bij een limoncello met suiker gaat…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @gerardo moutextract werkt daar zeker voor, het is wel prijziger dan met granen werken en je bent ietwat beperkt qua soorten.   Je hanteert normaal 1 kg mout per 3,2 liter water, vaak staat er een omrekenfactor bij zoals 1…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @gerardo wat wil je ermee maken? Whisky of basisalcohol? Ligt de voorkeur bij maischen (brouwen) of toch eerst een poging met moutextract?

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    Na vijf dagen eens proeven, met name omdat ik wil weten hoe te balanceren voor latere testen.    Geur, het bitterder worden lijkt gestopt voorlopig. Blijft redelijk zoete jeneverbes met een bosachtig aroma erachteraan, zit wat zoets achteraan wat me…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @psycat zacht en best fruitig. Ben blij met het resultaat. Wil nog een poging doen met een ander gist.

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Bourbon informatie" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @robbert die gist kan wel wat hebben, m’n eerste keer destilleren samen met een Noorderling was een drank gemaakt met die gist.

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – leuk 1 jaar, 4 maanden geleden

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @rumo niet normaal he hoenduur het allemaal word.
    Ik heb er ook eens een eau de vie van gemaakt en op walnootdoppen gezet dat was best smakelijk .
     
    Ik zal morgen eens nieuwe cider maken en op keg zetten.

  • Meer laden
Profielfoto Nimrax Profielfoto McCorner

Registreer nu!

Wie is online?

  • Murmillo zoef rinus55

Nieuwste topics

  • suger wash 2 batches per keer

    Door StookSmurf 24 uur geleden

  • Ruudje stelt zich voor

    Door RareRuudje 1 dag geleden

  • Frank stelt zich voor

    Door frankos888 2 dagen geleden

  • Goede vervanger voor naaldkraan T-500

    Door elflitso 3 dagen geleden

  • 3x Grainfather G40 te koop

    Door Stookforum 3 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens