-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Koperen zadels" – 1 jaar, 4 maanden geleden
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Palinka" – 1 jaar, 4 maanden geleden
-
Murmillo vind forumbericht "ketel foto" – leuk 1 jaar, 4 maanden geleden
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Nieuwe hobby starten" – 1 jaar, 4 maanden geleden
Welkom! Top ketel heb je gekregen. Veel plezier hier.
-
Murmillo vind forumbericht "Gasbrander voor 5l Alquitara" – leuk 1 jaar, 4 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Nieuwe hobby starten" – 1 jaar, 4 maanden geleden
Welkom Erik,
Er is iemand braaf geweest zie ik, zeer mooi cadeau gekregen. Gin heeft inderdaad verschillende topics al, mochten er nog vragen zijn dan horen wij het wel 👍 -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 4 maanden geleden
Ik zie net dat de tarwe al bestaat uit gerst en tarwe, dus die alleen werkt ook.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@gerardo van oudsher wordt het gemaakt uit een combinatie van 1/3e gerstemout en 2/3 ander graan. Tarwe gaat het zachtste zijn qua smaak dus een combinatie van gerst en tarwe. Tarwe extract Gerst extract Zoals gezegd is het… Meer lezen»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@psycat 2 keer gestookt op koper. Daarna laten luchten en op limousine eiken gezet.
Dus alleen de pekmez vergist en twee keer gestookt. -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@gerardo spoelen voordat ze de fles in gaan.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@gerardo haha, enthousiasme is alleen maar goed. Op hout rijpen kent een aantal versies, van een vaatje tot de snippers. De meest makkelijke variant is snippers kopen en deze met de drank in een fles doen met keukenrol in… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@gerardo zo puur wordt het een korenwijn, zachte whisky als je hem op hout doet lageren qua smaak dan.
Karwijzaad, dan komt bij mij aquavit omhoog als drank, staat misschien nog een recept op het forum. -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@gerardo dat ligt eraan hoe goed je smaakpapillen ontwikkelt zijn maar normaal wel ja. Suiker alcohol is hol en graanalcohol is voller en warm van smaak. Maar als je het tegen sterke smaakmakers zoals bij een limoncello met suiker gaat… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@gerardo moutextract werkt daar zeker voor, het is wel prijziger dan met granen werken en je bent ietwat beperkt qua soorten. Je hanteert normaal 1 kg mout per 3,2 liter water, vaak staat er een omrekenfactor bij zoals 1… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@gerardo wat wil je ermee maken? Whisky of basisalcohol? Ligt de voorkeur bij maischen (brouwen) of toch eerst een poging met moutextract?
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 4 maanden geleden
Na vijf dagen eens proeven, met name omdat ik wil weten hoe te balanceren voor latere testen. Geur, het bitterder worden lijkt gestopt voorlopig. Blijft redelijk zoete jeneverbes met een bosachtig aroma erachteraan, zit wat zoets achteraan wat me… Meer lezen»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@psycat zacht en best fruitig. Ben blij met het resultaat. Wil nog een poging doen met een ander gist.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Bourbon informatie" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@robbert die gist kan wel wat hebben, m’n eerste keer destilleren samen met een Noorderling was een drank gemaakt met die gist.
-
Murmillo vind forumbericht "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – leuk 1 jaar, 4 maanden geleden
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@rumo niet normaal he hoenduur het allemaal word.
Ik heb er ook eens een eau de vie van gemaakt en op walnootdoppen gezet dat was best smakelijk .
Ik zal morgen eens nieuwe cider maken en op keg zetten. - Meer laden