-
Janne antwoordde op het onderwerp "Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat – en dat proef je. Wat nu?" – 2 maanden, 3 weken geleden
@robbert Oh dat vind ik wel van belang inderdaad om te weten. Waar kan dat dan aan liggen… ? En waarvoor is die alembiek dan wel geschikt? (Hoe kan ik weten wat een fragiele smaak heeft en wat niet?) Ja… Meer lezen»
-
Janne antwoordde op het onderwerp "Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat – en dat proef je. Wat nu?" – 2 maanden, 3 weken geleden
@robbert Tegen de tijd dat ik kan gaan stoken zal ik een foto maken en hier plaatsen van het apparaat dat ik ga gebruiken. Dat praat denk ik wat makkelijker. Misschien doe ik het met de T500 met de koperen… Meer lezen»
-
Janne antwoordde op het onderwerp "Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat – en dat proef je. Wat nu?" – 2 maanden, 3 weken geleden
@robbert Fijn dat ik dat nu weet. Dan laat ik het fijn zn ding doen.
Brug temperatuur? Is dat gewoon waar de thermometer zit bij een Alambiek?
-
Janne antwoordde op het onderwerp "Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat – en dat proef je. Wat nu?" – 2 maanden, 3 weken geleden
@robbert En doe je dat limoen (citroen?) of grapefruit dan in de kolom? Of echt het sap na het destilleren in het destillaat? En extract van zoethout, op waterbasis? Of doe je dat ook anders? En dan het geheel laten… Meer lezen»
-
Janne antwoordde op het onderwerp "Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat – en dat proef je. Wat nu?" – 2 maanden, 3 weken geleden
@robbert Dat zijn duidelijke aanwijzingen waar ik wat mee kan! Zie je, ik zou gelijk 10 gram gedaan hebben! Ja, dat indampen lijkt me een goed idee. Ik had de gist er al ingedaan, en het is al begonnen met… Meer lezen»
-
Janne antwoordde op het onderwerp "Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat – en dat proef je. Wat nu?" – 2 maanden, 3 weken geleden
@robbert Hoi Robbert, bedankt voor het reageren. Dat is wel een opluchting. Onder welke temperatuur zou ik dan moeten blijven? Het toevoegen van citroenzuur ga ik doen, hoe meer natriumbicarbonaat eruit gaat hoe beter me dat lijkt … is dan… Meer lezen»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 3 maanden geleden
@robbert vandaag ook de tijmlikeur gemaakt. Ruikt heerlijk.
Nu even een periode rusten en ben benieuwd.
-
PastorBelga antwoordde op het onderwerp "Wodka van aardappelen" – 3 maanden geleden
@robbert hogere vergistingsgraad. Als je het gebruikt in bier een bier met heel weinig body. maar zeer nuttig om hoger rendement in stoken te behalen. (meer alcohol met dezelfde ingredienten. nutiger bij Gin om een basisalcohol te maken uit granen… Meer lezen»
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken en methanol?" – 3 maanden geleden
@robbert ik heb mijn gist emmers van een imker die er zijn honing mee opsloeg/inkocht ik mag dan toch aan nemen dat die veilig zijn?
-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken en methanol?" – 3 maanden geleden
@robbert Oh, ik ben geen liefhebber van siliconen en al helemaal niet van PFAS (waar witte tape onder valt) En waarom je aspartaam zou gebruiken in plaats van suiker, ontgaat mij. Al die wondermiddelen (asbest, siliconen, plastic, pfas) zijn nogal… Meer lezen»
-
Wessel antwoordde op het onderwerp "Wodka van aardappelen" – 3 maanden geleden
@robbert bedankt voor je antwoord. Ik heb een grainfather g40 zou ik daar de aardappelen ook in kunnen maischen met mout?. Raakt het dan niet verstopt. Hoe doen jullie dat?. Moeten de aardappelen pure zijn tijdens het maischen?. Ik dacht… Meer lezen»
-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken en methanol?" – 3 maanden geleden
@robbert Leuke film. Ja, die test met fenoftaleïne (als ik me goed herinner) ken ik. Ook wel eens gedaan, maar mijn stooksels waren steeds blanker dan commerciële wodka. Zal ik Botte Boer eens polsen, of hij je chromatograaf wil overnemen?… Meer lezen»
-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken en methanol?" – 3 maanden geleden
@robbert Ja, dat is bekend, dat je een chromatograaf hebt. Dat heb ik ook wel in gedachten. Maar het probleem is: je hebt er wel ervaring en chemicaliën voor nodig. Dus de verkoop wordt lastig! Ook de Balkan stokers hebben… Meer lezen»
-
Diederrick antwoordde op het onderwerp "Honing toevoegen aan drank" – 3 maanden geleden
@robbert Super, dank!
-
Diederrick antwoordde op het onderwerp "Honing toevoegen aan drank" – 3 maanden geleden
ha @robbert, dank wederom voor je antwoord.Nu is het zo dat ik de honing op zo’n 2-5% bijmeng bij een 42% vol.alc. honing-eau-de-vie, dus het eindresultaat blijft erg dun (ik heb het niet gemeten, maar ik denk rond of zelfs… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 3 maanden geleden
@robbert ik weet dat de zakjes enzymen niet het beste product is maar het begint al bij 30 graden te werken en dat is een stuk makkelijker roeren. Voor de rest maak ik er aangebrande pannen mee schoon en ontstop… Meer lezen»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 3 maanden geleden
@robbert dat is de bökkersmolen. Die hebben geen mais en granen.
-
Skoelie antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 3 maanden, 1 week geleden
@robbert Tja, dat voordeel heb jij: Raalte-Burdaard v.v. = 270km …
Ik heb al ‘ns naar maïs gevraagd bij Bökkers Mölle (hier 10km vandaan), maar helaas -
Skoelie antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 3 maanden, 1 week geleden
@robbert Ik zou aanbevelen om de bordeaux of de popcorn maïs van De Groot zelf ‘ns te proberen
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Honing Bourbon." – 3 maanden, 1 week geleden
@robbert Voor de eindhoeveelheid ga ik er dan nu vanuit dat je dan een whisky op ca. 46% bedoelt? Niet geheel onbelangrijk om dit percentage in eindproduct te vermelden.
- Meer laden