-
Lambik antwoordde op het onderwerp "Whisky van begin tot eind" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@robbert
Het is gerst, ook een cadeautje van Catnip… -
moonshineaandelek antwoordde op het onderwerp "Koperaanslag in spirit" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@robbert morgen gelijk aan de slag! Dank weer.
-
moonshineaandelek antwoordde op het onderwerp "Koperaanslag in spirit" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@robbert dan is dat de oorzaak inderdaad. Het rook lekker naar een frisse cider, maar dit was het resultaat. Wat denk je? Zo snel mogelijk tweede stook voordat de smaak is verpest door het koper of heb je een filtertechniek?… Meer lezen»
-
moonshineaandelek antwoordde op het onderwerp "Koperaanslag in spirit" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@robbert dank. Klinkt als iets wat werkt. Zou gewone schoonmaakazijn ook werken? Heb trouwens fruit gestookt dat eigenlijk al te lang stond. Is dat dan wat er gebeurt? Opbrengst was trouwens ook minimaal.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@robbert niet het vat, ik heb wat verschillende soorten hout liggen (meen geen Hickory) en daar kijk ik naar op t ogenblik dat de vergisting ver aan t einde komt.
-
Scoozy antwoordde op het onderwerp "Water-slot" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@robbert geen probleem, mocht er terug werk van gemaakt worden heb ik wel interesse in een 3 tal. Laat maar iets weten als je wil.
-
Scoozy antwoordde op het onderwerp "Water-slot" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@robbert knap maar ik heb geen draaibankje dus dat wordt moeilijk 😉 ik dacht dat deze op bestelling konden aangekocht worden …..
-
Scoozy antwoordde op het onderwerp "Water-slot" – 3 jaren, 2 maanden geleden
Dit stukje vakmanschap kan aangekocht worden @Robbert ?
-
McCorner antwoordde op het onderwerp "Vergisting pruimenextract" – 3 jaren, 2 maanden geleden
De pH blijkt uiteindelijk te zijn uitgekomen op 3.6. Vraag aan @robbert: uitgaande van dit voorbeeld, rode pruimen extract. Ik neem aan dat dit een specifieke zuursoort oplevert? Of is ook dit weer afhankelijk van de combinatie met de gistsoort en/of… Meer lezen»
-
PatrickVink antwoordde op het onderwerp "Destilleren rijst 2/3e en pilsmoutmix 1/3e" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@robbert Weet je toevallig ook waar ik kans maak op de verkrijging van deze gist? Zijn het droge bolletjes in die zak of iets? Ben eigenlijk heel benieuwd en wil ook van alles leren over omzetting van de gebruikte materialen… Meer lezen»
-
@ndré antwoordde op het onderwerp "sugerwash" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@robbert bedankt.
ga ik volgende week een paar maken 👌
bedankt voor het delen.
groeten, @ndré😎🥃 -
PatrickVink antwoordde op het onderwerp "Destilleren rijst 2/3e en pilsmoutmix 1/3e" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@robbert zijn dit bolletjes met gist of hoe moet ik het zien? Bij het woordje “manis” denk ik eigenlijk meer aan sambal…. 😉
-
@ndré antwoordde op het onderwerp "sugerwash" – 3 jaren, 2 maanden geleden
Hoi @robbert
Zou je mij de maten willen doorgeven zodat ik zelf ook een paar RVS watersloten kan draaien?
Alvast bedankt,
Groeten, @ndré -
McCorner antwoordde op het onderwerp "Vergisting pruimenextract" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@robbert Ik weet dat ik met 35 gram op 25 liter als enige gist te laag zit, ik ging er vanuit dat wanneer de gisting op gang kwam de Prestige ook alsnog aan het werk zou gaan. De Prestige was… Meer lezen»
-
McCorner antwoordde op het onderwerp "Vergisting pruimenextract" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@robbert Okay, maar waar vind ik een lijst welke stammen er bij elkaar kunnen? Nu ik (volgens mij) de meest neutrale heb toegevoegd, de bakkersgist, die de boel wel aan het gisten bracht, is mijn redenering dat die wel bij… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het kleine vaatjes topic" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@robbert Ik heb nog hennepvezel liggen, ik zal dit vanavond gebruiken, dat was ook de oplossing die ik zelf als eerste wilde doen.
-
KingTB antwoordde op het onderwerp "een volle rondborstige" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@robbert Sorry voor de late reactie. Ik stook inderdaad in 25 liter batches. Eerste 25 liter ging ook vrij langzaam, tweede overhaal ik heb toch wat harder gestookt wat een veel constantere uitstroom gaf, weer wat geleerd voor de volgende… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het kleine vaatjes topic" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@Robbert dank je wel voor dat antwoord, het vaatje is nu meer egaal geschroeid en wat steviger dan voorheen. Het in elkaar zetten viel uiteindelijk mee en het staat nu met sherry erin, de enige vochtige plekken die te… Meer lezen»
-
@ndré antwoordde op het onderwerp "Whisky uit 1965" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@robbert
bedankt alvast 👍
Groeten, @ndré😎🥃 -
Sammy antwoordde op het onderwerp "graanjenever maken: recept? Werkwijze?" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@robbert toevallig heb ik al een 30 liter pan. Een dakdekkers brander en een weekend vrij. Ik ga ermee aan de slag ;). Bedoelt u met doorkoken eigenlijk ook echt kokend water? Groetjes sam
- Meer laden