-
Abe antwoordde op het onderwerp "Recept Whisky" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@robbert , volgens jou recept ” 1 gerste mout ,1 gerst en 1 tarwe” kun je daarvoor in de plaats ook 2 x gerste mout en 1 x tarwe mout nemen??of moet een deel niet gemout zijn.
-
johnny antwoordde op het onderwerp "eau de vie stoken" – 3 jaren, 7 maanden geleden
Geplaatst door: @robbert de smaak verbeteren door via een lowwine over te halen of een concentraat Oke dankjewel voor deze info weer. Ik heb maar 1x 25L stookwijn dus zal deze keen nog niets hebben om de secondair mee te… Read more»
-
johnny antwoordde op het onderwerp "eau de vie stoken" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@robbert oke dus met een standaard koperen ketel/alambiek mag ik lekker 2 keer stoken? 1e keer met pulp erin. Als ik mijn secondair vat optijd af heb zou ik die dan op één of andere manier kunnen gebruiken om op… Read more»
-
johnny antwoordde op het onderwerp "eau de vie stoken" – 3 jaren, 7 maanden geleden
Hee wat lees ik nu @Robber?? Geplaatst door: @robbert probeer met goede voorloop en naloop scheiding in 1 x te stoken Maar 1 keer stoken? Ik dacht dat wij hobbystokers ongeveer alles minimaal 2 keer stookten. Ik heb ongeveer hetzelfde… Read more»
-
Matson antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@alchemist @Robbert inmiddels van het weekend een 1e poging gewaagd om een groene absinth te maken. Hij is meer Amber kleurig geworden maar goed we gaan hem vanavond keuren… Hopelijk is ie binnen te houden 530031B9-F896-4FBF-894D-6554BD641550.jpeg
-
Eagleben antwoordde op het onderwerp "eau de vie stoken" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@robbert thanks voor de tip, ik had hem al 1 x gestookt idd met pulp in de zak en ga morgen eens goed kijken hoe het helemaal gegaan is
-
Eagleben antwoordde op het onderwerp "eau de vie stoken" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@robbert het waren 10 kg goede appels (elstar) en 4 kg suiker , fruitgist en water, 2 weken gegist en 1e stook met T500 met koperen dome, product ruikt goed naar appels en dat wil ik graag behouden.ik heb ook… Read more»
-
GercoK antwoordde op het onderwerp "Rum van molasse: al na een dag of 4 voor 99% uitgegist" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@robbert Ik heb niet eerst gekookt. Morgen stoken. Kijken of het wat is geworden. Vaak proef ik de stookwijn even, maar met deze doe ik dat maar even niet.
-
Vanascx antwoordde op het onderwerp "Nasmaak na distillatie" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@robbert Kan je mij eens en goed recept doorsturen ?
Ik denk dat ik hier totaal verkeerd bezig ben.
-
Vanascx antwoordde op het onderwerp "Nasmaak na distillatie" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@robbert heb waarschijnlijk teveel gist gebruikt (Turbo gist). Heb dit 2 maal gedistilleerd.
Geeft een teveel aan gist een bittere smaak ?
-
@ndré antwoordde op het onderwerp "Franse mais" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@robbert Ik weet dat er meerdere molens hier in de buurt zijn, er staat er ook 1 bij mijn zoon in de buurt (klarendal Arnhem). zo zullen er zeker meer zijn. Ik gebruik al helemaal geen kippenvoer of veevoer om… Read more»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Sourmash bourbon en moonshine." – 3 jaren, 7 maanden geleden
@robbert dus ze hebben jou toch weten overtuigen om toch sourmash te maken.
is dit nu moonshine of sourmash whiskey . Wat is het verschil?
ik kom proeven bij je oké ? -
Malinowsky antwoordde op het onderwerp "Beerenburger kruidenbitter recept" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@robbert Dank voor jouw bericht. Ik ga ‘m voortaan 2x overhalen (het blijkt erg verleidelijk om de makkelijke weg te kiezen) Zijn onderstaande stappen juist? De thermometer zit bovenaan in de kolom. Rond de 50 graden laat ik het koelwater… Read more»
-
@ndré antwoordde op het onderwerp "Franse mais" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@robbert
Zal eens kijken, ik woon in Twente, daar hebben ze in de omgeving ook nog wel molens die malen.
Inderdaad wel handig als je granen van het seizoen koopt 👍.
Groet, @ndré😎🥃 -
@ndré antwoordde op het onderwerp "Franse mais" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@robbert
De vrijheid is een best eind uit de buurt, ik ga eerst hier in de omgeving vragen of ik wat kan halen.
Groet, @ndré🥃😎 -
@ndré antwoordde op het onderwerp "Franse mais" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@robbert bedankt,
had in mijn vakantie in Frankrijk ook al gelezen en heb daar dus ook niet verder gekeken.
ga inderdaad wel in Nederland kijken waar ik het kan kopen.
Groet, @ndré 🥃😎 -
Bewust antwoordde op het onderwerp "Welke kruiden worden er nu precies bij het bereiden van GIN gebruikt?" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@robbert , ik denk dat ik het snap. Dat stippel lijntje in de Bonne Chauffe op de tekening was altijd wat vaag voor mij, maar dat is dus een door lopend buisje wat normaal rechtstreeks naar de koeler zou gaan…. Read more»
-
Bewust antwoordde op het onderwerp "Welke kruiden worden er nu precies bij het bereiden van GIN gebruikt?" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@robbert , ik doe de hearts, dus het lekkerste wat ik heb in de thumper als ik bijvoorbeeld een appel voor de 2de keer stook. Ben daar eigenlijk altijd erg tevreden over.
-
Bewust antwoordde op het onderwerp "Welke kruiden worden er nu precies bij het bereiden van GIN gebruikt?" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@robbert , sleedoorn en de kruiden die daar al een nachtje in door gebracht hadden. Ben nogal een thumper stoker.
-
Bewust antwoordde op het onderwerp "Welke kruiden worden er nu precies bij het bereiden van GIN gebruikt?" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@robbert, voor het eerst ook een gin gemaakt met de door jou genoemde kruiden en sleedoorn. Heb dit een nachtje laten staan in de alcohol en toen mijn weckpotje voorverwarmd en gestookt. Het is behoorlijk kruidig geworden moet ik zeggen,… Read more»
- Meer laden