-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "APPELMELASSE" – 1 jaar, 12 maanden geleden
Heb je 2 of 3 jaar geduld als het nu al lekker ruikt? 🤗 de smaak die het vat zal meegeven geeft verandering eraan wat 2 kanten op kan uitpakken, ben benieuwd naar de keuze
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "APPELMELASSE" – 1 jaar, 12 maanden geleden
Jan, Ik zie de termen calvados en cider voorbij komen…
20230430_094306098.jpeg -
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "APPELMELASSE" – 1 jaar, 12 maanden geleden
Murmurillo leuk initiatief en heb je filmpje (nu pas) bekeken. er word gelukkig al volop meegedacht en geëxperimenteerd ben benieuwd naar jouw eind SG en je eind opbrengst…
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Stomen of meekoken?" – 2 jaren geleden
…tenzij je een gescheiden overhaal maakt met de rwee manieren apart..
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Stomen of meekoken?" – 2 jaren geleden
Alchemist: heb het opgezocht en onder normale druk (1 bar) heeft water/damp de hoogste temperatuur namelijk die van 100°C, maar dan is die van de alcohol allang geweest inderdaad … Robbert: ik moest over je antwoord nadenken en kwam er… Meer lezen»
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Stomen of meekoken?" – 2 jaren geleden
Ben benieuwd! Vriendelijke groeten ,
RB -
rummy dummy posted a new topic "Stomen of meekoken?" – 2 jaren geleden
Hallo allen, misschien een aparte vraag maar ik stel hem toch… 😊 in de tiny filmpjes word na het maceratieproces de kruiden in een zakje ondergedompeld en zo meegenomen bij het overhalen…wat geeft de meeste smaak af , bovenstaande methode… Meer lezen»
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Praktijktest – Aankomende High Temperature Amylase van Stookwinkel" – 2 jaren geleden
Ben heel erg benieuwd, als dit echt werkt zou het grappig zijn en weer een toevoeging aan kennis zijn…maïs is van nature zacht van smaak en word gebruikt in bourbon…. ik blijf de topic volgen!
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Praktijktest – Aankomende High Temperature Amylase van Stookwinkel" – 2 jaren geleden
Bedankt voor de voorstudie! Lekker bezig zo! Toevallig kwam amylase ter sprake in de serie moonshiners op discovery waar ze een pure maïs stooksel zonder toevoeging van suiker wilden maken en amylase erbij deden, maar veel in deze serie is… Meer lezen»
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Drie op een rij (proef opstelling)" – 2 jaren, 5 maanden geleden
ik blijf met bewondering kijken naar je vakwerk! echt supermooi, waar dient die elektronische regelaar voor? Heb me er nog niet in verdiept want is nog een stapje te ver weg voor mij maar dat tussen station is om een… Meer lezen»
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Het kleine vaatjes topic" – 2 jaren, 6 maanden geleden
Goedendag allemaal, misschien is dit niet de juiste topic hiervoor maar het heeft wel te maken met houten vaatjes. De volgende stap is gezet en ik heb een klein frans eiken houten vaatje aangeschaft welke van binnen licht gebrand is…. Meer lezen»
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Brix-converter" – 2 jaren, 9 maanden geleden
Bedankt deze sla ik op! Gelijk een vraag: de temperatuur bij het opmeten word geadviseerd op 20 graden celsius dacht ik, wanneer deze afwijkt geeft dit dan een verschil? Bij het opmeten van het promillage hetzelfde verhaal hier heb ik… Meer lezen»
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Kokos schaafsel" – 2 jaren, 9 maanden geleden
bij deze weer wat wijzer geworden!
opstelling.jpg -
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Kokos schaafsel" – 2 jaren, 9 maanden geleden
Heb cocosschaafsel met vanilesuiker bestrooid en in de oven gebruneerd wat resulteerde in een veel vollere smaak en dit mengsel in m’n kolom gedaan. Het resultaat is echt verbluffend niet alleen hangt er een cocos lucht in de ruimte, wat… Meer lezen»
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Kokos schaafsel" – 2 jaren, 9 maanden geleden
Inmiddels verder met bovenstaande tips geexperimenteerd….
cocos-schaafsel-uit-oven.jpg -
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "nieuw hier" – 2 jaren, 11 maanden geleden
goededag en welkom kerel!
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Kokos schaafsel" – 2 jaren, 11 maanden geleden
het is niet compleet maar een wel een op weg helpertje!
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Kokos schaafsel" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@concha uit de geschiedenis van dit forum kwam ik dit tegen:
macereren-kruiden-lijst.docx -
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Kokos schaafsel" – 2 jaren, 11 maanden geleden
Robbert bedankt voor je reactie, Voor percolatie moet de rum licht verwarmt worden en over het schaafsel in een koffiefilter gegoten worden las ik, om niet al teveel in te leveren aan alcohol percentage lijkt me dat deze niet te… Meer lezen»
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Koelwatertemparatuur" – 3 jaren geleden
Bedankt voor jullie reactie’s
- Meer laden