Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

RuMo

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van RuMo

@rumo

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 1
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "professionele moderne " dunder "" – 1 jaar, 7 maanden geleden

    @rinus55 dat wilde ik ook doen maar was bang dat ik de emmer om zou stoten 😆 heb hem dicht gelaten dit jaar. Normaal stook ik 4 keer achter elkaar per jaar en de eerste keer zonder dunder en dan…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "spontaan vergisten vraag" – 1 jaar, 8 maanden geleden

    @theresa  ik denk dat ik ook meestal voor rum 10% haal en dat vindt ik voldoende. Voor graan is het meestal 8%, maar dat ligt ook aan de stookwijn. Ik heb ook wel eens een kleine hoeveelheid van 15% gehad…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "spontaan vergisten vraag" – 1 jaar, 8 maanden geleden

    @rinus55 ik doe op het laatst een beetje bij de gist van het product wat ik wil gaan vergisten. Maar in het begin niet te veel suiker want dan gaat de gist werken en krijg je alcohol en bubbels. Ik…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "spontaan vergisten vraag" – 1 jaar, 8 maanden geleden

    @rinus55 dat gaat wel goed komen, meestal kweek ik een gist op van een stuk suikerriet en een blaadje spitskool maar nu heb ik voor de rum een ananas gist. Welke gist heb jij gebruikt voor je rum?

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "spontaan vergisten vraag" – 1 jaar, 8 maanden geleden

    @rinus55 nu we het er zo over hebben, ben voor de rum ook een gist aan het opkweken. Ik heb een stuk ananas schil en blad  fijn gesneden en in lauw water in de zon gezet. Na een week met…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "spontaan vergisten vraag" – 1 jaar, 8 maanden geleden

    @rinus55 dat je wat eerder moet beginnen was maar een grapje 😆 😆

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "spontaan vergisten vraag" – 1 jaar, 8 maanden geleden

    @rinus55 ik ken dat mijn vrouwtje heeft ook wat last van territoriumgedrag. Ze zegt niets maar haar territorium wordt wel steeds groter 🤣 🤣

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "spontaan vergisten vraag" – 1 jaar, 8 maanden geleden

    @rinus55 gist drogen heb ik vorige week ook nog gedaan. Ik had wat nagist uit flesjes Westvleteren bier en heb dat opgekweekt en laten drogen. Ik ga er van de week een brood mee bakken en voor de rest weet…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "spontaan vergisten vraag" – 1 jaar, 8 maanden geleden

    @rinus55 mijn ervaring is dat spontane gist niet zo sterk is en de opbrengst dan wat lager uitvalt. Dat hoef niet slecht te zijn maar ik kweek de al aanwezige gist het liefst op. Daar moet je dan wel wat…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Babydragon op de grainfather" – 1 jaar, 8 maanden geleden

    @delle als je met bubbelplaten werk kan je mijn inziens het beste een dephlegmator er boven plaatsen. Zonder wordt ook wel gedaan maar met werkt veel beter. Maar ik zelf ga een  bubbelplaat kolom zonder dephlegmator geen pot still modes…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Babydragon op de grainfather" – 1 jaar, 8 maanden geleden

    @delle met de pot still mode wordt meestal bedoeld dat van een reflexkolom al het gene er uit wordt gehaald dat voor de reflex zorgt, zoals keramiek/RVS ringen, gaas of de koeling in of boven de kolom. Naar mijn mening…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "spontaan vergisten vraag" – 1 jaar, 8 maanden geleden

    @rinus55 je kan ook wat sap uit de emmer halen en dat met patentmeel en wat voeding opkweken tot een sterke en bijpassende gist.

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Na het gisten" – 1 jaar, 8 maanden geleden

    @richard-k ik weet niet waarom jij het nergens ziet staan want het staat wel meerdere keren beschreven 🤓HAHA. Het is over het algemeen aan te bevelen om zo snel mogelijk na het stoppen van de vergisting de stookwijn te stoken….   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "inductieplaat" – 1 jaar, 8 maanden geleden

    @delle net als dat er veel verschillende ketels zijn zijn er ook veel verschillende inductie plaatjes en de juiste werken goed(genoeg). Het regelen voor een gecontroleerde en constante temperatuur is wat lastiger omdat ze met een thermostaat werken die aan…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Delle" – 1 jaar, 8 maanden geleden

    @delle welkom. Ja er is hier op het forum heeel veel info te vinden en toch worden er nog heel veel vragen gesteld 😆 Het distilleren van alcohol is nog steeds illegaal dus wat we schrijven is natuurlijk allemaal fictie…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "weinig rendement uit 15 liter" – 1 jaar, 8 maanden geleden

    @johans,theoretische opbrengst van 1 liter van 100% waar jij dan 2l van 40% heb is best wel goed. Maar volgens de vuistregel zou je dus na de eerste stook 5l van 21% kunnen hebben. Ik denk dan ook dat je…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "weinig rendement uit 15 liter" – 1 jaar, 8 maanden geleden

    @johans 7% uit een fruitgisting is toch wel het minimale wat je moet kunnen halen en als je dan 15 liter verstook komt daar maximaal 1 liter van 100% alcohol uit wat je natuurlijk nooit ga halen. Maar wat jij…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Mais tbv whiskey" – 1 jaar, 8 maanden geleden

    @hoentie probeer dit eens
    https://stookforum.nl/forums/recept/mountain-dew/#post-92257

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Fruitpulp" – 1 jaar, 8 maanden geleden

    @hermanwerkman niets doen. Zorg dat de gist rustig zijn werk kan doen. Niet bewegen en zorg dat de temperatuur constant blijft. Ook boven en onder in de emmer, dus niet op de koude vloer zetten. Je zal zien dat de…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Hallo hallo" – 1 jaar, 8 maanden geleden

    @slokop welkom en leuk dat je na al dat lezen nu ook zelf een bijdragen gaat leveren aan het forum. Dat je een verlanglijstje heb voor ketels is niet gek want hoe langer je bezig bent hoe meer je behoeften…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto Nimrax Profielfoto McCorner

Registreer nu!

Wie is online?

  • Bazz

Nieuwste topics

  • suger wash 2 batches per keer

    Door StookSmurf 16 uur geleden

  • Ruudje stelt zich voor

    Door RareRuudje 23 uur geleden

  • Frank stelt zich voor

    Door frankos888 2 dagen geleden

  • Goede vervanger voor naaldkraan T-500

    Door elflitso 3 dagen geleden

  • 3x Grainfather G40 te koop

    Door Stookforum 3 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens