-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 6 maanden, 1 week geleden
@murmillo zo, jij ben er vroeg bij voor de volgende zomer. Ik heb dit jaar niet veel cider gedronken dus ik heb nog een paar kratten over. Ik had dit jaar wat problemen met de nagisting dus er zat wat… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Recept speculaasdrankje" – 6 maanden, 2 weken geleden
@robbert oeii gecondenseerde melk laten karamelliseren dat klinkt goed.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Appelsap" – 6 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 nu wel 😆
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Recept speculaasdrankje" – 6 maanden, 2 weken geleden
@wim58 ik ben vandaag ook begonnen met een speculaaslikeurtje. Het is voor mij de eerste keer dus ik kijk wel wat het wordt. Als basis heb ik het recept van Robbert genomen en dat aangepast(wat volgens mij ook de bedoeling… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Appelsap" – 6 maanden, 2 weken geleden
@harryd1969 zou je dat wel doen? Voor en naloop zijn delen die je niet in je drank wil en dat zou ik dan ook weg gooien. Met rotzooi maak je rotzooi.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Appelsap" – 6 maanden, 2 weken geleden
@robbert klopt, heb net een graanalcohol gestookt in mijn 2.5l alquitara en heb daar een mooie liter van 72% van gebruikt. De alcohol ruikt bijna neutraal en smaakt zeer zacht als ik deze naar drink sterkte ga verdunnen dan zal… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Appelsap" – 6 maanden, 2 weken geleden
@rummy-dummy met tincturen heb ik geen ervaring en bij het maken van een likeur is het afhankelijk van het recept en werkwijzen. Ieder drankje heeft zo zijn eind alcohol percentage en daar werk ik dan naar toe. De alcohol wordt… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Appelsap" – 6 maanden, 2 weken geleden
@rummy-dummy dat de Solevita van de Lidl goed vergist is wel algemeen bekend kijk maar eens in het grote cider topic “Razendsnelle sprankelende appelcider” ik heb het zelf de laatste tijd gebruikt om een basis alcohol te maken. Het begrip… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Zure smaak in perenstookwijn" – 6 maanden, 2 weken geleden
@opticase Om er achter te komen hoeveel alcohol er in je stookwijn zit zal je eerst de begin SG moeten meten en als het uit gegist is de eind SG, daarna kun je het alcohol percentage berekenen. Ook zou je… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Recept speculaasdrankje" – 6 maanden, 2 weken geleden
@robbert dat ga ik eens proberen lijk mij leuk voor Sinterklaas alhoewel ik denk dat het volgend jaar beter op smaak is 😋
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Troeble Gin" – 6 maanden, 2 weken geleden
@robbert mee eens, de smaak is het belangrijkst en als je het recept of de werkwijze veranderd om het uiterlijk aan te passen zal de smaak ook veranderen(misschien wel minder worden). Bijvoorbeeld mijn vrouw ziet er goed uit maar heeft… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Troeble Gin" – 6 maanden, 2 weken geleden
@robbert juist door eerst hoger in temperatuur te gaan zullen veel oliën mee komen en die gooi je dan weg met de voorloop(en ook wat smaak) en daarna ga je weer lager in temperatuur. Heb ik niet zelf verzonnen hoor… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "scherpe smaak aan de alcohol" – 6 maanden, 2 weken geleden
@prins en met de zoek opdracht (vergrootglas symbool) is over de meeste onderwerpen al heel veel te vinden 😉
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "nieuwe installatie maken voor calvados en gin" – 6 maanden, 2 weken geleden
@robbert een flow meting net voor de koeling lijk mij wel zinvol voor een berekening. En een T500 met kolom en heldere vloeistof is voor een neutrale alcohol voor beginners een prima begin.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Troeble Gin" – 6 maanden, 2 weken geleden
@arjen je kan ook proberen om juist wat hoger in temperatuur te gaan. Dan komt er in het begin wat meer oliën mee dus als je dan wat meer voorloop weg doe ben je dat ook kwijt. Maar olie(troebel) is… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "scherpe smaak aan de alcohol" – 6 maanden, 2 weken geleden
@prins het is misschien een idee om die vraag te stellen in het topic waar je dat gelezen heb. Het wordt anders wat onoverzichtelijk als er voor elke vraag een topic gestart wordt en dan ook nog eens met bijna… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "nieuwe installatie maken voor calvados en gin" – 6 maanden, 2 weken geleden
@robbert als ik fruitpulp stook dan schroef ik de Batancical Basket in de dome. Mijn idee is dat de damp boven de vloeistof moet rond circuleren voor de smaak ontwikkeling. Dit is natuurlijk niet optimaal maar de T500 met dome… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "nieuwe installatie maken voor calvados en gin" – 6 maanden, 2 weken geleden
@stokerke ziet er mooi uit, ik heb zoiets met Tri clamp gemaakt zodat ik wat kan variëren met opstellingen. Waar ga je de temperatuurmeter plaatsen?
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 6 maanden, 3 weken geleden
@kayp1988 welkom, heb je al een ketel gemaakt/gekocht?
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Mijn 60l alquintara ketel" – 6 maanden, 3 weken geleden
@bartholomeo zo dat is een Big Mama 😲 ik gebruik mijn 2.5l ketel om verschillende drankjes te proberen. Om likeurtjes te maken is zo’n ketel echt perfect. De smaak overdracht bij zo’n ketel is ongekend.
- Meer laden