-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Appelsap" – 8 maanden geleden
@rumo helemaal mee eens ook de ketel geeft een eigen karakter mee. Als gist soort gebruik ik meestal bakkersgist welke bekend staat om z’n brede spectrum en neutrale smaak. Ik ga ‘m tzt overhalen om een hoog percentage te maken… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Troeble Gin" – 8 maanden geleden
@rumo het snel omhoog gaan betekent dat je inderdaad snel van jou olien af bent naar ook inderdaad veel van jou lage foezels en vezels. Dus de fijnere aromas ben je meteen kwijt.
Je kunt beter receptuur dan daarop aanpassen . -
Robbert antwoordde op het onderwerp "nieuwe installatie maken voor calvados en gin" – 8 maanden geleden
@rumo hals en brug meting zijn beide nodig. Inderdaad voor beginners die heldere alcohol maken voor wat macereren, en essences mengen en roeren is kun je leuk uit de voeten. Wil je echt gaan voor brandy , whiskey, rum e.d…. Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Troeble Gin" – 8 maanden geleden
@rumo 86 -88 graden of hoger komen de meeste juist zwaardere oliën mee die neerslaan. Door daaronder te blijven zal blind slaan minder Gauw gebeuren.
-
Prins antwoordde op het onderwerp "scherpe smaak aan de alcohol" – 8 maanden geleden
@rumo o ke daar denk ik niet altijd aan
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "nieuwe installatie maken voor calvados en gin" – 8 maanden geleden
@rumo ik heb paar van die t500 paar jaar geleden gedaan. Niet alleen die bodemplaten maar ook alambiek en kolom . Ook flow metingen gedaan daarmee ook dingen berekend. Met gaschromatograaf ook checks gedaan op verschil voor en na. (… Meer lezen»
-
stokerke antwoordde op het onderwerp "nieuwe installatie maken voor calvados en gin" – 8 maanden, 1 week geleden
@rumo ga ik niet doen stook zonder meter mijn vorige ‘WEKPOT’ voor te stoken was de meter ook niet juist
-
Kayp1988 antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 8 maanden, 1 week geleden
@rumo ik heb een goedkope vevor ketel gekregen van iemand die deze had gekocht. Door omstandigheden stond die nog steeds in de doos en ik kon hem gratis hebben. Geen idee of ik er iets degelijks uit zal krijgen, maar… Meer lezen»
-
stokerke antwoordde op het onderwerp "nieuwe installatie maken voor calvados en gin" – 8 maanden, 1 week geleden
@rumo ja was ook aan het denken de copper dome te nemen en daar verder op bouwen ik heb twee ketels van de T500
-
Bewust antwoordde op het onderwerp "Whisky overhalen" – 8 maanden, 3 weken geleden
@rumo, haha nee hij heeft een kast vol flessen whisky die hij wel drinkt. En als ik dit verstook is er ook nul garantie dat het beter wordt, maar ja, je probeert wat.
-
(Geen) onruststoker antwoordde op het onderwerp "Zelf gedroogde gist bewaren" – 8 maanden, 3 weken geleden
@rumo ik hrb zelfs wel erns vernomen dat dode gistcellen dr best denkbare voeding is voor levend gist of is dat n broodje aap verhaal?
-
Gerard01 antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 8 maanden, 3 weken geleden
@rumo thx, ik ben zelf gestopt wanneer de uitloop 6% is en de 4 L is ca 17% Heb nu 3 emmers met appels en 1 peer gedaan (deze apart gehouden) Morgen de laatste emmer met appel stookwijn en maandag… Meer lezen»
-
Gerard01 antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 8 maanden, 3 weken geleden
@rumo de stripping run is alles eruit tot 0% of stoppen <10%?
-
Gerard01 antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 8 maanden, 3 weken geleden
@rumo dankje voor de uitleg. Kwam er net achter dat ik er nog een hebt staan met uitgeperste sap van de appels, die is net 28 dagen uit, die neem ik ook maar mee. En 2 emmers met appels pulp… Meer lezen»
-
Gerard01 antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 8 maanden, 3 weken geleden
@rumo even terug, voor het stoken 2x een striprun doen, dat is van dezelfde batch? Of bedoelde je ook van die andere erbij
-
Gerard01 antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 8 maanden, 3 weken geleden
@rumo oké learning all the time. De andere is van 31 juli, die zal ik op dezelfde manier doen
-
Prins antwoordde op het onderwerp "moutextrakt" – 8 maanden, 3 weken geleden
@rumo o ke
-
Prins antwoordde op het onderwerp "moutextrakt" – 8 maanden, 3 weken geleden
@rumo nu maak ik meestal voor 6 kg suiker aan daar gebruik ik voor 80 gram gist 10 gram citroenzuur een grote kop mout .is dit wel de goede verhouding. Kreeg te horendat ik teveel gist zou gebruiken maar is… Meer lezen»
-
Prins antwoordde op het onderwerp "moutextrakt" – 8 maanden, 3 weken geleden
@rumo dus wat ik al deed gewoon mout gebruiken dat is niet slecht .misschien kan ik er nog iets aan toevoegen dat het gistingsproces nog iets kan activeren. Is mout alleen wel voldoende ?
-
Gerard01 antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 8 maanden, 3 weken geleden
@rumo ja dat klopt, maar elke keer deed ik mijn aansteker er boven en die ging uit. Dus ik dacht dat de vergisting niet over was. De toplaag is mijn pulp en daaronder zit de vloeistof. Maar de geur is… Meer lezen»
- Meer laden