Vond forum berichten leuk

RE: Voorbereiding voor kleine workshop in januari.

En als laatst de Sg  FF56D184-C47F-4151-A4BD-A171EE147F7D.jpeg

In forum Het Café (praathuis)

1 jaar geleden
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten

@rumo Die heb ik niet gemaakt helaas, het is deze in ieder geval.

In forum Recepten

1 jaar geleden
RE: Robbert's Tiny Projects

@rumo inderdaad 2 gekneusde koffie bonen om mee te beginnen per liter . Koffie heeft even als geroostere cacao trouwens sterk kleurende werking. En een blendend smaakje in rum wat niet snel overn...

In forum Recepten

1 jaar geleden
RE: Robbert's Tiny Projects

@rumo zoals Theresa al aangaf maak van rietsuiker Karamel . Stuk bakpapier in koekenpan en daarop de suiker laten smelten en donker bruin worden . Een klein beetje is als voldoende om snel kleuring ...

In forum Recepten

1 jaar geleden
RE: Robbert's Tiny Projects

@rumo hoi Rumo Rob is volgens mij in ziekenhuis Groningen ik denk niet dat hij voorlopig zal reageren op forum. Maar ik weet dat hij bruine kleurtjes maakt met suiker branden tot karamel en ook wel pa...

In forum Recepten

1 jaar geleden
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten

Het wordt toch morgenvroeg brouwen, 6 kilogram haver is ongeveer 12 a 13 liter volume en vanwege de kleine korrels had ik een beetje een probleem. De walsenmolen op de kleinste stand was geen succes, ...

In forum Recepten

1 jaar geleden
RE: Na motorrijden, verschillende BBQ's.....

@eazyrider Whisky wordt gemaakt van mout (en graan) waarbij de van nature aanwezige enzymen allerlei omzettingen realiseren, van het afbreken van eiwitten naar aminozuren (voeding en voorlopers smaakm...

In forum Stel je even voor...

1 jaar geleden
RE: Blijft gisten

@rumo ik vond hem zelf ook wel leuk 😎

In forum Gist vragen

1 jaar geleden
RE: Voorbereiding voor kleine workshop in januari.

Het is voorbij. Gistermorgen om 10u15 begon voor Peter en mijzelf de workshop dag. Alles was voorbereid. Ik had mijn ketel beslag / mash mee , een fles met eerste stook , een ketel en wat aanverwan...

In forum Het Café (praathuis)

1 jaar geleden
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten

@alchemist de whiskey / whisky/ levenswater gaat verder terug dan de geschiedenis die we kennen van de britse eilanden . Dus ook san de treftarig . De aanname van geen rijping op hout en ook het niet ...

In forum Recepten

1 jaar geleden
RE: Op een zonnige zondag gin uit de thumper

De gin was bijna op dus tijd om een klein stookje met mijn vorige week gemaakte koperen thumper te doen. Sleedoornpruimpjes een nachtje in de week samen met de benodigde kruiden en zondag een stookje ...

In forum Stookforum

1 jaar geleden
RE: Enthousiasteling van achter de boeken naar voor de ketel

@rumo Het is een heel bijzonder om met slechts 3 ingrediënten (en heel veel tijd) een breed scala aan smaken te kunnen produceren. Enorm interessant!

In forum Stel je even voor...

1 jaar geleden
RE: Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak

@rumo mooi omschreven!

In forum Bier, Wijn en overige dranken

1 jaar geleden
RE: Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak

@rinus55 rumo zal nog wel antwoorden, ik ben zo vrij om al vast een beetje te helpen. De vlierbloesemsiroop voeg je toe als bottelsuiker. Dus wanneer gisten klaar is en je hebt gecoldcrasht, je jouw c...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

1 jaar geleden
RE: Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak

@rumo met bakkersgist werkt goed. Echter na het bottelen krijg je veel meer gist residuen op de bodem van flesjes heb ik gemerkt.

In forum Bier, Wijn en overige dranken

1 jaar geleden
Pagina 3 / 14