-
Murmillo vind forumbericht "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – leuk 5 maanden, 1 week geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode" – 5 maanden, 1 week geleden
@mana leuk te horen dat het goed is gelukt.
Ik zal zelf ook weer eens wat er nog van staat proeven Filmpje is bijna 5 j . Dus tijd genoeg gehad om geheel te rijpen. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 5 maanden, 1 week geleden
@rumo vroeger had ik die nieuwsgierigheid wel . Maar al jaren doe ik meer op de manier van inschatting wat mijn beslag gaat vormen. Dan een eind van de stook even proeven en zien of ik het nog iets moet… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 5 maanden, 2 weken geleden
@kayp roeren tijdens gisting wil zeggen dat je zuurstof inbrengt. Wanneer er zuurstof aanwezig is gaat gist knop vormen en zet weinig suikers om in alcohol maar produceert wel zuren als ook azijnzuur . Dan heeft gist weer tijd nodig… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 5 maanden, 2 weken geleden
@rumo valt mee. Ik heb voldoende staan om de tijd mee te vullen zodat de rest kan rijpen. En daarbij er staat voldoende voor de rest van mijn leven te drinken in de kelder en wat overblijft is dan voldoende… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Tijd/temperatuur" – 5 maanden, 2 weken geleden
@diederrick waarschijnlijk is er toch een fout in het apparaat waardoor er geen verzadiging kam plaatsvinden. En er zou te weinig alcohol nog aanwezig kunnen zijn . Maar in principe zou tijden het stoken het percentage in de damp lang… Meer lezen»
-
Murmillo vind forumbericht "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – leuk 5 maanden, 2 weken geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars?" – 5 maanden, 2 weken geleden
@kees22 t is net als met dure Wijnen . Er zijn inderdaad goede en minder goede whiskey’s maar is ook kwestie van smaak. En vergeet niet status . Er zijn nog steeds mensen die willen laten zien dat ze iets… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 5 maanden, 2 weken geleden
@rumo ja je moet altijd laten Rijpen .
De tijm likeur gemaakt voor het filmpje heeft na maken slechts 6 maanden overleefd. 😋 -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars?" – 5 maanden, 2 weken geleden
@dirkkampen daar is heel veel over uit te leggen maar is ook vrij complex . Ik probeer een kleine hopelijk begrijpbare uitleg te geven in paar voorbeelden . Wat uitmaakt is o.a. productie jaartal , leeftijd en oplage . Bepaalde… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 5 maanden, 2 weken geleden
@rumo heb je een zoete ruby port gebruikt ? Dat Zuur zou kunnen door een iets wrange port te gebruiken. .
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Klarstein Maischfest maischketel 5 delen 1500/3000W 35l LCD roestvrij staal" – 5 maanden, 2 weken geleden
@willy00 als je pure alcohol wil maken zou ik een doorvoer maken en een eenvoudige t500 erop monteren. Je kan dan je ketel aanzetten en met de naaldkraan, de boel regelen en je krijgt pure alcohol. Dan kun je ondertussen… Meer lezen»
-
Murmillo vind forumbericht "Tips alcohol 96%" – leuk 5 maanden, 2 weken geleden
-
Murmillo vind forumbericht "Iemand bekend met deze alambiek?" – leuk 5 maanden, 2 weken geleden
-
Murmillo vind forumbericht "Dat wordt kurken trekken" – leuk 5 maanden, 2 weken geleden
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Klarstein Maischfest maischketel 5 delen 1500/3000W 35l LCD roestvrij staal" – 5 maanden, 2 weken geleden
@willy00 het is zeker mogelijk wanneer je een doorvoer met 2″ aansluiting op de deksel maakt. Vanaf daar kun je met verschillende onderdelen zo doorbouwen. Echter je moet wel genoegen nemen met consessies. Een maishketel is recht toe rechtaan. Ik… Meer lezen»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "new member" – 5 maanden, 2 weken geleden
@dirkkampen welkom hier! Veel plezier met het ontmoeten van veel whisky/whiskey liefhebbers hier.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Iemand bekend met deze alambiek?" – 5 maanden, 2 weken geleden
@abedelange een Alquitara is breder in zijn kunnen dan een dergelijke potstill
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Iemand bekend met deze alambiek?" – 5 maanden, 2 weken geleden
@abedelange prima apparaat om dranken als slivovits , palinka , ouzo e.d. mee te stoken.
Maar je zak er ook prima een bourbon mee kunnen stoken of een Irish whisky. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 5 maanden, 2 weken geleden
@skoelie met gistvoedigszout ( dap ) is marmite eigenlijk overbodig.
De starter lijkt zo oke. - Meer laden