-
Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Water chiller" – 2 maanden, 1 week geleden
@stephan dat is helemaal ideaal! Ik zal ook eens op Reddit kijken, wel een mooie en makkelijke oplossing , zeker als je helemaal geen extern water meer nodig bent ! Harry
-
KayP antwoordde op het onderwerp "Water chiller" – 2 maanden, 1 week geleden
@stephan wat grappig. Ik heb toevallig een zelfde koeler staan. Al gebruik ik die wel inderdaad voor mijn co2 laser snijder, maar misschien ook een idee op die eens als koeler te gebruiken met brouwen/stoken. Ik zou hem dan wel… Meer lezen»
-
Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Water chiller" – 2 maanden, 1 week geleden
@stephan Dan zet je deze er tussen en dan een kleiner vat gebruiken ? Ziet er wel interessant uit!
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Kweepeer één keer overhalen of twee?" – 5 maanden, 3 weken geleden
@stephan er Zijn diverse manieren maar wanneer je een peren wijn maakt en een stoolwijn uit peren mun je de peren vergisten . Deze ruim afstoken. Hier na nogmaals overhalen en de heldere perenwijn in een secondair vat . Het… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Kweepeer één keer overhalen of twee?" – 5 maanden, 3 weken geleden
@stephan ik marcereer de peren. Ik doe de peren in alcohol met kaneel, vanille en kruitnagel voor een paar weken. Normaal wordt er bij dit recept dan gefilterd en verdunt met siroop. Maar ik wil deze keer na maceratie filteren… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Kweepeer één keer overhalen of twee?" – 5 maanden, 3 weken geleden
@stephan kweeperen of peren in het algemeen zijn zowiezo zwak in aroma. Dat betekent ook dat je daarmee rekening miet houden niet alleen hoe vaak je overhaalt maar ook wel soort ketel he gebruikt. ( Systeem) Je kunt een mooie… Meer lezen»
-
Joeri antwoordde op het onderwerp "Volledige installatie te koop met distillatiekolom 8 secties" – 2 jaren, 5 maanden geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Graan mouten en gelijk maischen." – 2 jaren, 5 maanden geleden
@stephan als het droog is kun je het meteen inzetten. Ook ongeeest groenmout kun je direct inzetten. . Groen mout kun je zeker ook voor jenever gebruiken. Nee onvoorstelbaar is het niet . Je kunt er veel wegen ook mee… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Graan mouten en gelijk maischen." – 2 jaren, 5 maanden geleden
@stephan, bij mijn Mountain Dew project heb ik veel aan de volgende link gehad: https://www.hobbybrouwen.nl/artikel/zelfmouten.html Ik maakte ook de fout in het begin dat ik naar de worteltjes keek maar het moet ontspruiten, het sabeltje moet uit de korrel komen…. Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Graan mouten en gelijk maischen." – 2 jaren, 5 maanden geleden
@stephan ne kunt mout uitspreiden en onder regelmatig omschepem met föhn eroverheen blazend drogen . Kan al bin 20 graden voor groenmout.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Graan mouten en gelijk maischen." – 2 jaren, 5 maanden geleden
@stephan je kunt het drogen ook overslaan en er meteen mee maischen, tarwe zal als groenmout genoeg diastatisch vermogen hebben. Alleen weet ik niet wat de smaak doet, bij andere graansoorten (meen dat het rogge was) werden smaken als… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Graan mouten en gelijk maischen." – 2 jaren, 5 maanden geleden
@stephan het stoppen van verder ontkiemen is door verlaging van het vochtgehalte, op lagere temperaturen drogen is beter voor het behoud van diastatisch vermogen. Amylase wordt meen ik pas na een dag of 2 a 3 gevormd na het… Meer lezen»
-
Joeri antwoordde op het onderwerp "Volledige installatie te koop met distillatiekolom 8 secties" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@stephan ik zal er straks een aantal plaatsen
-
Moon-Shiner157 antwoordde op het onderwerp "Still 2" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@stephan – dag Stephan, ik gebruikte afgedankte zelf gebrouwen wijnen, en ook goedkope aanbieding wijnen
-
Bewust antwoordde op het onderwerp "Rum uit de vensterbank?*%?!" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@stephan, geen zaad bestellen. Ik heb zaad genoeg. De pluimen zitten vol met zaad. Als het rijp is kan ik wat opsturen.
-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "Pruimen" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@stephan Cyanide komt vrij uit de pitten en verbindt zich met ethanol tot ethylcarbamaat, dit onder invloed van licht. Als de reactie eenmaal op gang is, loopt zij in een week of twee af tot alle cyanide op is. Bij… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Pruimen" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@stephan NEE dat stook je NIET uit. . Cyanides binden zich ook met alcoholen . (Er zullen nu vast weer reacties komen van angsthazen en groot schreeuwers ! ) Maar bij gezond verstand is het evenals met methyl gewoon met… Meer lezen»
-
Pigion antwoordde op het onderwerp "Pruimen" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@stephan Prima bijdrage, net wat ik zocht. Mijn dank. Ik ( moeders) heeft geen blender, worden de pitten ook fijn geslagen. Ik was van plan de gips menger erin te doen uiteraard met een schone garde. Herinner mij nu vaag… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Pruimen" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@stephan pas op met pitten . Bij kneuzen van pitten komt cyanide vrij. Dit is giftig en in te hoge hoeveelheid schadelijk en zelfs dodelijk. Ook al geeft het een amandel achtige bittere smaak slechts enkrle pitten op 100 liter… Meer lezen»
-
McCorner antwoordde op het onderwerp "Dit is balen…." – 2 jaren, 8 maanden geleden
@stephan Ja, daar hoop ik ook op. Dus voorlopig maar even wachten met de fijnstook van rum die ik nog moet doen. Ik zou die aanvullen met een bananenrum die ik maar zozo vond, maar daarvan gisteravond al wat voor… Meer lezen»
- Meer laden