-
Murmillo vind forumbericht "Aankoop mais" – leuk 4 maanden, 3 weken geleden
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 4 maanden, 3 weken geleden
@rinus55 deze mais is biologisch en lucht gedroogd. Ik maal ze indd, dan kook ik kort en maish ze oa met rogge en gemoute gerst. Niet veel werk en je krijgt een heerlijke drank. Wij hebben hier geen molens en… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 4 maanden, 3 weken geleden
@willy00 ik zou aanbevelen om een graanmolen of de molenwinkel te benaderen voor mais en niet de diervoeder mais te gebruiken.. Een goede drank haal je uit een mais die niet te oud is of waar ongedierte in heeft gezeten. … Meer lezen»
-
Murmillo vind forumbericht "Spoelen" – leuk 4 maanden, 3 weken geleden
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 4 maanden, 3 weken geleden
@willy00 de zoek knop levert veel hits op.
Ik koop deze regelmatig:
https://degrootdiervoeders.nl/shop/huisdieren/vogel/enkelvoudige-zaden/bordeaux-mais-20kg -
Murmillo vind forumbericht "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – leuk 4 maanden, 3 weken geleden
-
Murmillo vind forumbericht "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – leuk 4 maanden, 3 weken geleden
-
Murmillo vind forumbericht "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – leuk 4 maanden, 3 weken geleden
-
Robbert vind forumbericht "Spoelen" – leuk 4 maanden, 4 weken geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Afvullen wiskey vat" – 4 maanden, 4 weken geleden
@tom182 er zijn diverse manieren om te lageren en dat hangt van drank en ook preverentie van destilleerderij af en wat voor hout / vat je op rijpt. Ook war bedoeling is voor percentage van bottelen. Als je iets bijvoorbeeld… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Afvullen wiskey vat" – 4 maanden, 4 weken geleden
@martijnp afvullen van vat is aan te bevelen tussen 48 en 68 . Het is beter eventueel aanlengen te doen VOOR afvullen. Water en alcohol huwen . Water bevat o.a. zuurstof en mineralen. Tijdens rijping in vat werkt dit mee… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Spoelen" – 4 maanden, 4 weken geleden
@martijnp na spoelen kun je de stookwijn inkoken tot sg van,1070 .
Stoken van 10 liter met opwarm tijd duurt uurtje max uur 20 min met een gewone goed ingerichte ketel zonder boven 88 graden te komen. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Honing Bourbon." – 4 maanden, 4 weken geleden
@kevin klopt !
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Honing Bourbon." – 4 maanden, 4 weken geleden
@revalanche je vult de ketel met warm water en dan de stort erin dat scheelt ook in eerste opwarm tijd . Ik gebruik 40 en 60 liter pannen met industrie branders . ( Grote kruis branders ,soms ook wok branders… Meer lezen»
-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "Rum…. Ben benieuwd." – 4 maanden, 4 weken geleden
@rein Let even op bij het stoken: rum wil nogal eens flink schuimen. Ik doe er zelf altijd een klontje boter bij om dat tegen te gaan.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Honing mengen" – 4 maanden, 4 weken geleden
@antonuithethogenoorden VISLIJM : gebruik 0,1 gram per liter meng dit met deel van de drank , alcohol of wijn bij 25 graden . voeg dit toe aan de drank die op zelfde temperatuur is gebracht door afkoeling vlokt dit en… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum…. Ben benieuwd." – 4 maanden, 4 weken geleden
@rumo atago pal refractometer werkt perfect ook voor melasse. Inderdaad het is verstandig om niet boven de 1100 uit te komen , beter is nog 1090 als Max aante houden. Veel gisten starten moeilijk hierboven wat betekent ook veel stress… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum…. Ben benieuwd." – 4 maanden, 4 weken geleden
@rein afhankelijk van soort beslag voeding , gist en daarbij goede ventilatie en temperatuur kan een vergisting zeer snel verlopen . Normaal is tussen 48 uur tot max 28 dagen dat vergistingen verlopen. Hou altijd goed in de gaten door… Meer lezen»
-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "Rum…. Ben benieuwd." – 5 maanden geleden
Zo, dat is warm! Dan gaat de gisting ook wel snel. De daling in sg wijst inderdaad wel op een snelle gisting. Ik zou gewoon nog rustig een paar dagen wachten en opnieuw meten. Zo lang het sg nog daalt,… Meer lezen»
-
Robbert vind forumbericht "Honing Bourbon." – leuk 5 maanden geleden
- Meer laden