Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Stookforum

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Stookforum

@stookforum

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 16
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Drank serie" – leuk 6 maanden, 3 weken geleden

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Complete Alambiek 10L incl verwarmingsplaat" – leuk 6 maanden, 3 weken geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Drank serie" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @bazz om smaak te delen moet er eigelijk een avondje geproefd worden ..

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @kevin inderdaad dat kan ook zeker als je de zwakkere eerst doet .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @skoelie misverstand is dat de secondaire pitch gebruikt moet wanneer de vergisting te vroeg stopt.  Een te vroeg gestopte vergisting is meestal iets anders loos wat niet altijd is opte lossen met een secondaire pitch.!!  Zie daarom eerst wat de…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @skoelie white labs whiskey yeast  . Redstar dady  , fermentus usw 6  of gewoon de bruggeman  met een secondaire pitch

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @bazz de nootachtige en ” honing ” accenten komen uit het gebruite hout en uit de caramel mout  . . Het niet te zwaar geeeste mout geeft weer dat gras achtige . Je gebruikt uitsluitend mouten en niet ongemout graan…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @skoelie ik maak voor een goede whiskey altijd zelf mijn mout . Ik ben niet op de hoogte met commerciële pale ale mout hoe die uitwerkt.  Voor een highland kun je uit de voeten met een standaard gerste mout   ….   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @skoelie dalwhinni kopiëren gaat niet lukken omdat ze hun receptuur nuet vrij geven. Een benadering kun je wel doen  . Je moet daarvoor gerst neutraal mouten  en eesten zal zeker moeten op hete  stenen en turf  . Je krijgt daarmee…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Korrelig laagje op stookwijn" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @joostbos ja met zo een keteltje zal je inderdaad beter een zeef en misschien ook de vloeistof door een kaasdoek heen kunnen laten lopen . En klaren is misschien ook wel verstandig omdat het anders gaat aanbranden.  Zelf gebruikt ik…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Calvados, appelvergisting-destilaat" – 6 maanden, 4 weken geleden

    @jjriet80 vriezen breekt ook celwanden open evenals de kook erover. Maar het heeft geen invloed betreft methyl afstotende enzym . 
    82 op brug is begin maar oplopen naar rond 88 gr want daar zal meeste smaak overkomen .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 6 maanden, 4 weken geleden

    @lemmy intra rood brengt toch warmte in war sneller doet verdampen. Ja je kunt ook met kunstmatig verouderen te lang doen of te intensief waardoor juist smaken verloren gaan. Ook al geeft het kunstmatig verouderen een betere smaak je moet…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 6 maanden, 4 weken geleden

    @lemmy dergelijke likeuren kun je 3 uur eau bain marie zetten op 52 -55 graden en daarna hard afkoelen. ( Pas op dat fies op kruik niet knap ) Of in helder glas en 12 uur een u.v. kanon erop…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 6 maanden, 4 weken geleden

    @lemmy normaal rijping is enkel maanden  . Geforceerde rijping kan in 24 uur al beneficiair wezen.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 6 maanden, 4 weken geleden

    P.s. belangrijk is de honing lang  door te koken zodat niet de honing smaak overhand krijgt.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 6 maanden, 4 weken geleden

    @rumo veel kruiden drankjes uit verleden komen voort uit zogenaamde geneeskrachtige werking . Alcohol was het middel om extracten te maken uit geneeskrachtige kruiden.  Absint ,  beerenbug , Jägermeister/ kruidenbitter , scheeps bitter zijn goede voorbeelden van oude dranken die…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wodka Iemand ?" – 6 maanden, 4 weken geleden

    @psycat houtskool is wat anders dan actief kool .
    Actief kool neemt inderdaad ook smaak weg maar niet echt alles. 
    Jd gebruikt houtskool voor zachter maken van smaak en ook de ” gebrande ” ” as ” smaak  wat te krijgen.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Korrelig laagje op stookwijn" – 6 maanden, 4 weken geleden

    @joostbos ik weet niet met wat voor ketel jij afstookt of dat je kookzak gebruikt of dat je alles door zeef haalt. Dus of een klaring nodig is jan ik zo niet zeggen. Roeren kun je doen.  Ja wanneer veel…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Korrelig laagje op stookwijn" – 6 maanden, 4 weken geleden

    @joostbos dat is kaam . Dat is een soort schimmel die vormt als er toch teveel zuurstof bij gekomen is. 
    Ontstaat ook als een vergisting niet echt goed verloopt.  Te lang laten staan als vergisting is afgelopen.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 6 maanden, 4 weken geleden

    @concha het zorgt dat de suikers niet kristalliseren. En bij rijpen voor verestering .  Immers ook deze drank moet wat na rijpen

  • Meer laden
Profielfoto kusleon

Registreer nu!

Wie is online?

  • tom182

Nieuwste topics

  • O ring condensor still spirits

    Door Marcelleke 9 uur geleden

  • O ring condensor still spirits

    Door Marcelleke 9 uur geleden

  • Melasse

    Door ArjenLee 19 uur geleden

  • maboc

    Door maboc 2 dagen geleden

  • Zelfbouw alquitara

    Door Bert1985 3 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens