Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

stookje

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van stookje

@stookje

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum antwoordde op het onderwerp "Eerste whisky poging." – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @stookje staat bij het product 🙂 . 30 Liter met inhoud gradering. Voedsel veilig kunststof. Semi Transparant. Sluit perfect luchtdicht af. Langdurig bestand tot 100 graden en kortstondig tot 130 graden. Emmer kan gevuld gedragen worden zonder kans op scheuren…   Read more»

  • Profielfoto van ErikA

    ErikA antwoordde op het onderwerp "Eerste whisky poging." – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @stookje leuk bericht om te lezen. De eerste keer dat ik whisky ging maken maakte ik ook fouten. Dapper dat je het probeert met zo’n kleine ketel. Heb zelf een 10 liter whisky alambiek, maar wil graag voor de ruwstook…   Read more»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eerste whisky poging." – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @stookje p.H. is iets wat flink onderschat wordt tijdens het maischen en de vergisting, de processen van zetmeel omzetten naar vergistbare suikers, suiker omzetten naar ethanol, hogere alcoholen etc. zijn complexer dan menigeen zich van bewust is.   Wat je…   Read more»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eerste whisky poging." – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @stookje 55 graden zorgt voor een stevigere schuimlaag inderdaad, maar met de huidige kwaliteit van mouten wordt dit vaak overgeslagen, wanneer je korter op de 50 a 52 graden gaat zitten vormen zich kleinere eiwitten / aminozuren waardoor het schuim…   Read more»

  • Profielfoto van stookje

    stookje antwoordde op het onderwerp "Eerste whisky poging." – 3 jaren, 4 maanden geleden

    Geplaatst door: @alchemist @stookje        Ja, maischen op een 50 a 55 graden breekt eiwitten meer af en dan wordt het spuwen minder. Ik zou trouwens zelf niet in zo’n klein keteltje proberen een graanvergisting te destilleren maar…   Read more»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eerste whisky poging." – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @stookje      Ten eerste de ruwstook, ik wilde ‘m wat warmer stoken om zoveel mogelijk rooksmaak te behouden. Ik heb een 2.5 liter alquitara, en heb ‘m nog niet voor 2/3 gevuld. Nou ho maar, dat knalde er meteen…   Read more»

  • Profielfoto van Wervince

    Wervince antwoordde op het onderwerp "Een volgende stap" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @robbert klooien met essances lijkt me wat minder leuk. Zit je snel tegen een half jaar aan met rijping, of zijn er ook dingen die een maand of twee nodig hebben om leuk te worden? @stookje dank voor de tip,…   Read more»

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "kraantje wappie" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @stookje sorry, daar had ik geen weet van.

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "kraantje wappie" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @stookje O, ik dacht dat je kraan lekte.

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "kraantje wappie" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @stookje zolang hij goed afsluit..(eventueel verhelpen met teflon/vaseline) kunnje het kraantje met een waterpomptang bedienen tot je een nieuwe hebt. Hevelen heeft bovendien de voorkeur.

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum antwoordde op het onderwerp "kraantje wappie" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @stookje als je bij een eventuele volgende bestelling het even aangeeft in het opmerkingenveld doe ik er gratis een voor je bij!

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Pirate Machine Elves : Een Rum experiment" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @stookje goed idee 👍 , ik zou ook 2 keer stoken en voor en na loop verwijderen.

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Pirate Machine Elves : Een Rum experiment" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @stookje hoe sommige stoker hun stooksel geweldig vinden en lyrisch zijn over hun eigen creatie neigt het bij jouw naar de andere kant 😉 Daarom geef ik jou geen technisch advies maar zeg alleen ga zo door want volgens mij…   Read more»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Pirate Machine Elves : Een Rum experiment" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @stookje Rum heeft sowieso relatief lang nodig voordat het drinkbaar is, een lijm / oplosmiddelen lucht kan door de vergisting komen of nog een hoop esters in vorming. Na de laatste overhaal, zet het in een fles met een prop…   Read more»

  • Profielfoto van Pikketanus

    Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Pirate Machine Elves : Een Rum experiment" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @stookje waarom nog een zakje toevoegen? Misschien met volgende batch volledig op de eigen gist proberen uit te laten gisten? Een dag is wel erg snel om te besluiten of het tot stilstand is gekomen… Omdat t rustig lijkt wilt…   Read more»

  • Profielfoto van Bazz

    Bazz antwoordde op het onderwerp "Pirate Machine Elves : Een Rum experiment" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @stookje Prachtig verhaal ben benieuwd naar het uiteindelijke resultaat, heb aardig wat rum staan en meerdere experimentjes uitgeprobeerd, maar ik vrees dat ik voor de makkelijke gist variant kies, misschien dat ik later ook mijn gist zelf opstart maar voor…   Read more»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Gist zelf maken !" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @stookje als je 1/2 liter dik deeg heb wat goed aan het rijzen is dan is dat voldoende. Ik maak daarna nog wel een giststarter. Dan voeg ik in stapjes het product wat ik wil gaan vergisten bij het dikke…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gist zelf maken !" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @stookje als de gist rijst is die al bruikbaar.  ja je kunt het zo zondee drogen toevoegen aan de melasse
     

  • Profielfoto van Pikketanus

    Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Naast druiven nu ook Kweepeer en Rode Pruimen concentraat" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @stookje schuim is waarschijnlijk de combi van co2 van de gisting tesamen met de restsuikers. 3.3 is nog vrij laag… als ik een fruitmash heb onder de pH 3.7 pas ik altijd aan naar boven om niet te zuur uit…   Read more»

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum antwoordde op het onderwerp "Naast druiven nu ook Kweepeer en Rode Pruimen concentraat" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @stookje  is idd behoorlijk zuur. Ik heb er aan het eind een beetje suiker bijgedaan wat hem vervolgens doortrok naar 1008. Bijsturen PH zal hem waarschijnlijk naar de 0.999 brengen. Maar ik had geen ph meter bijdehand dus heb het…   Read more»

  • Meer laden
Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

  • Bazz

Nieuwste topics

  • Review stookwinkel en Win shoptegoed!

    Door Stookforum 21 uur geleden

  • Te koop: T500 reflux in rvs. Volledige uitrusting , fermentatiekast, alle toebehoren, aparte koolstoffilterkan, alle mogelijke toebehoren om te distilleren o.a. vaten, alcoholmeters manueel en elektronisch, enz bod vanaf 350,00 €

    Door computerfelix 1 week geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 1 week geleden

  • Wie is Wijnand?

    Door Wijnand 1 week geleden

  • Recepten

    Door StookSmurf 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens