-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Eerste whisky poging." – 3 jaren, 4 maanden geleden
@stookje staat bij het product 🙂 . 30 Liter met inhoud gradering. Voedsel veilig kunststof. Semi Transparant. Sluit perfect luchtdicht af. Langdurig bestand tot 100 graden en kortstondig tot 130 graden. Emmer kan gevuld gedragen worden zonder kans op scheuren… Read more»
-
ErikA antwoordde op het onderwerp "Eerste whisky poging." – 3 jaren, 4 maanden geleden
@stookje leuk bericht om te lezen. De eerste keer dat ik whisky ging maken maakte ik ook fouten. Dapper dat je het probeert met zo’n kleine ketel. Heb zelf een 10 liter whisky alambiek, maar wil graag voor de ruwstook… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eerste whisky poging." – 3 jaren, 4 maanden geleden
@stookje p.H. is iets wat flink onderschat wordt tijdens het maischen en de vergisting, de processen van zetmeel omzetten naar vergistbare suikers, suiker omzetten naar ethanol, hogere alcoholen etc. zijn complexer dan menigeen zich van bewust is. Â Wat je… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eerste whisky poging." – 3 jaren, 4 maanden geleden
@stookje 55 graden zorgt voor een stevigere schuimlaag inderdaad, maar met de huidige kwaliteit van mouten wordt dit vaak overgeslagen, wanneer je korter op de 50 a 52 graden gaat zitten vormen zich kleinere eiwitten / aminozuren waardoor het schuim… Read more»
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Eerste whisky poging." – 3 jaren, 4 maanden geleden
Geplaatst door: @alchemist @stookje    Ja, maischen op een 50 a 55 graden breekt eiwitten meer af en dan wordt het spuwen minder. Ik zou trouwens zelf niet in zo’n klein keteltje proberen een graanvergisting te destilleren maar… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eerste whisky poging." – 3 jaren, 4 maanden geleden
@stookje   Ten eerste de ruwstook, ik wilde ‘m wat warmer stoken om zoveel mogelijk rooksmaak te behouden. Ik heb een 2.5 liter alquitara, en heb ‘m nog niet voor 2/3 gevuld. Nou ho maar, dat knalde er meteen… Read more»
-
Wervince antwoordde op het onderwerp "Een volgende stap" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert klooien met essances lijkt me wat minder leuk. Zit je snel tegen een half jaar aan met rijping, of zijn er ook dingen die een maand of twee nodig hebben om leuk te worden? @stookje dank voor de tip,… Read more»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "kraantje wappie" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@stookje sorry, daar had ik geen weet van.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "kraantje wappie" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@stookje O, ik dacht dat je kraan lekte.
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "kraantje wappie" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@stookje zolang hij goed afsluit..(eventueel verhelpen met teflon/vaseline) kunnje het kraantje met een waterpomptang bedienen tot je een nieuwe hebt. Hevelen heeft bovendien de voorkeur.
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "kraantje wappie" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@stookje als je bij een eventuele volgende bestelling het even aangeeft in het opmerkingenveld doe ik er gratis een voor je bij!
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Pirate Machine Elves : Een Rum experiment" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@stookje goed idee 👍 , ik zou ook 2 keer stoken en voor en na loop verwijderen.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Pirate Machine Elves : Een Rum experiment" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@stookje hoe sommige stoker hun stooksel geweldig vinden en lyrisch zijn over hun eigen creatie neigt het bij jouw naar de andere kant 😉 Daarom geef ik jou geen technisch advies maar zeg alleen ga zo door want volgens mij… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Pirate Machine Elves : Een Rum experiment" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@stookje Rum heeft sowieso relatief lang nodig voordat het drinkbaar is, een lijm / oplosmiddelen lucht kan door de vergisting komen of nog een hoop esters in vorming. Na de laatste overhaal, zet het in een fles met een prop… Read more»
-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Pirate Machine Elves : Een Rum experiment" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@stookje waarom nog een zakje toevoegen? Misschien met volgende batch volledig op de eigen gist proberen uit te laten gisten? Een dag is wel erg snel om te besluiten of het tot stilstand is gekomen… Omdat t rustig lijkt wilt… Read more»
-
Bazz antwoordde op het onderwerp "Pirate Machine Elves : Een Rum experiment" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@stookje Prachtig verhaal ben benieuwd naar het uiteindelijke resultaat, heb aardig wat rum staan en meerdere experimentjes uitgeprobeerd, maar ik vrees dat ik voor de makkelijke gist variant kies, misschien dat ik later ook mijn gist zelf opstart maar voor… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Gist zelf maken !" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@stookje als je 1/2 liter dik deeg heb wat goed aan het rijzen is dan is dat voldoende. Ik maak daarna nog wel een giststarter. Dan voeg ik in stapjes het product wat ik wil gaan vergisten bij het dikke… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gist zelf maken !" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@stookje als de gist rijst is die al bruikbaar. ja je kunt het zo zondee drogen toevoegen aan de melasse
 -
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Naast druiven nu ook Kweepeer en Rode Pruimen concentraat" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@stookje schuim is waarschijnlijk de combi van co2 van de gisting tesamen met de restsuikers. 3.3 is nog vrij laag… als ik een fruitmash heb onder de pH 3.7 pas ik altijd aan naar boven om niet te zuur uit… Read more»
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Naast druiven nu ook Kweepeer en Rode Pruimen concentraat" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@stookje is idd behoorlijk zuur. Ik heb er aan het eind een beetje suiker bijgedaan wat hem vervolgens doortrok naar 1008. Bijsturen PH zal hem waarschijnlijk naar de 0.999 brengen. Maar ik had geen ph meter bijdehand dus heb het… Read more»
- Meer laden