-
RuMo antwoordde op het onderwerp "CO2 verwijderen" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@stookje een kaasdoek heeft niet zoveel zin, de koolstof is zo klein dat gaat er gewoon door heen. Bij het toevoegen van koolstof is het de bedoeling dat ongewenste stoffen zich aan het koolstof hechten. De koolstof MOET je naderhand… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "CO2 verwijderen" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@stookje kooksteentjes onderin en giet alles door een kaasdoek .
Zet de alquitara op een sudderplaatje !
Met beleid Stoken moet het goedkomen. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "CO2 verwijderen" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@stookje als je de stookwijn door een kaasdoek of soortgelijk in de stookketel giet zou je het normaliter kunnen afstoken . Ik weet niet wat voor kwaliteit ketel je hebt maar als het een snel aanbrandend ding is kun je… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "CO2 verwijderen" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@stookje oh ik begrijp het. Het is zo een hobby gist pakketje .maar wanneer je een gewoon smaak neutraler gist en standaard beslag maakt zijn turbo clear en actief kool overbodig . Een standaard beslag kun je ook meteen zodra… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "CO2 verwijderen" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@stookje als er n9g levend gist is mag je nooit zuurstof erin roeren. Dan gaat gist over op deling , azijnzuur produceren en ook een beetje co2 weer . Co2 raak je kwijt door de stookwijn niet te koud te… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "aanlengen met (gedestilleerd?) water" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@stookje Kijk maar eens naar het gehalte aan mineralen per soort mineraalwater, Spa Blauw specifiek komt laag uit.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "aanlengen met (gedestilleerd?) water" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@stookje Spa Blauw.
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Alcohol mislukt?" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@stookje bij de T500 meet je koelwater uitstroom. Alles tussen 50 en 55 is perfect. Daarboven krijg je meer watee mee.
-
munckerik antwoordde op het onderwerp "Sambuca" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@stookje Gewoon op licht zetten dan, leest ook een stuk prettiger (vind ik)
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Sambuca" – 3 jaren, 11 maanden geleden
Geplaatst door: @munckerik @stookje die vind je in deze balk (zie afbeelding), het vergrootglas aan de rechterkant. Schermafbeelding-2021-07-16-om-14.20.20.png Thanks, ik krijg het forum in de donkere skin te zien, en daar verdwijnt die knop (is wel functioneel als je… Read more»
-
munckerik antwoordde op het onderwerp "Sambuca" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@stookje die vind je in deze balk, het vergrootglas.
Schermafbeelding-2021-07-16-om-14.20.20.png -
RuMo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 4 jaren geleden
@stookje, ik ben niet zo’n voorstander van het later nog dingen toevoegen. Als het klaar is dan is het klaar, het zal nooit beter worden je heb hoogstens meer opbrengst. 5 tot 10 % vinden een hele hoop stokerijen acceptabel… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 4 jaren geleden
@stookje, dat zal ongeveer 5% opleveren. Mijn SG was 2x zo hoog en het duurde ook 2x zo lang. Die MJ M02 gist is razend snel. Gaat goed komen.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 4 jaren geleden
@stookje, wat was je begin SG?
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Hoi" – 4 jaren geleden
@stookje, welkom. Je ben al lekker bezig en nog veel plannen ook maar neem kleine stapjes bedenk eerst wat wil je maken maak daarbij een goede stookwijn als dat gelukt is probeer je deze op een goede manier te stoken… Read more»