Forum antwoorden aangemaakt

RE: Sinaasappelborrel

Ik vind het verwonderlijk dat de suiker er voor de destillatie in gaat. Dat heb ik nog niet eerder gezien in een recept.

In forum Recepten

1 maand geleden
RE: Tips alcohol 96%

Eventjes naar Andorra fietsen met een grote rugzak, hier kan je niet zelf tegenaan stoken 😉

In forum Vraag en aanbod

5 maanden geleden
RE: Eerste stook van peated whisky - PPM

@skoelie Die werkte bij mij ook prima.

In forum Stookforum

5 maanden geleden
RE: Troeble Gin

Citroenschil en jeneverbes sowieso. Ik vind het zelf nooit zo erg, dan weet je dat je zoveel mogelijk smaak te pakken hebt. Hoe meer je verdunt, hoe lager het oplossend vermogen. Je kan er weer pure a...

In forum Stookforum

8 maanden geleden
RE: Bad Motivator barrels

Ik ben er blij mee. Met mijn kleine keteltje duurt het al lang genoeg om genoeg rum of whisky te maken om een vaatje te vullen. Bij deze hoef ik me geen zorgen te maken dat het eikenthee wordt zoals s...

In forum Vraag en aanbod

9 maanden geleden
RE: wie gebruikt wat om de ketels en gistingsvaten te reinigen.

Om een gistvat te reinigen/ontsmetten gebruik ik een beetje voorloop, die ik voor dit doeleinde bewaar.

In forum Mijn installatie

12 maanden geleden
RE: afkortingen.

@mau Volgens mij is het gewoon de naam van een verbinding, en is het een pot nat. Maar als je het bij een brouwshop koopt zal het voor voedsel geschikt zijn en aan strengere kwaliteitseisen voldoen da...

In forum De kookhoek

1 jaar geleden
RE: afkortingen.

Weet ik niet maar dap betekent diammoniumfosfaat

In forum De kookhoek

1 jaar geleden
RE: receptje gevonden snel fermenteren

Dat is Ted's Fast Fermenting Vodka 🙂 en een letterlijke vertaling van de originele post 🙂 Ik maak 'm al jaren, prima recept!

In forum Recepten

1 jaar geleden
RE: Continue stripping still

Ik heb de pro versie die kan iets meer. Ik maak inderdaad neutraal ermee (FFW) en er komt in 1x een eindproduct uit, maar je kan ook met een preset op smaak stoken, voor rum/whisky/brandy en dergelijk...

In forum Stookforum

1 jaar geleden
RE: Continue stripping still

Ja, met deze:

In forum Stookforum

1 jaar geleden
RE: Dadels macereren

Ik heb net de twee lading staan trekken, toen ze in de bonus waren een kilootje gehaald en die op 92% alcohol gezet, niet eerst ontpit dit keer (wat een kleefbende de eerste keer). Helder wordt het in...

In forum Stookforum

1 jaar geleden
RE: myvodkamaker

@bazzh door een oplossing van citroenzuur of azijn te stoken. Je wil hier absoluut geen deeltjes in krijgen en er zit ook een filter in de intake slang die de stookwijn opzuigt. Tijdens het stoken rei...

In forum Stookforum

1 jaar geleden
RE: myvodkamaker

@alchemist Nee het is juist boterzacht. Ik zou het zo doorslikken als ik niet wist dat het meer dan 90% was. Veel beter dan ik met mijn pot still kon maken.

In forum Stookforum

1 jaar geleden
RE: myvodkamaker

Mijn pro kwam gisteren binnen en heb m vandaag uitgeprobeerd. Ik kom nog niet in de wifi interface maar volautomatisch vodka maken doet ie als een malle...

In forum Stookforum

1 jaar geleden
Pagina 1 / 10