Forum antwoorden aangemaakt

Thermometer van Alquitara gedraaid

Een tijd geleden zag ik dat de thermometer op mijn 2.5l Alquitara was gedraaid. Het zou ook kunnen dat alleen de schaal is gedraaid en de naald nog goed zit. Heeft iemand enig idee hoe dit heeft kunne...

In forum Mijn installatie

3 jaar geleden
RE: Even voorstellen.

met een kolom van 80mm regenbuien van de nood een deugd gemaakt? 😉

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: Heel veel aardbeien, tips?

Zoals eerder gezegd heeft aardbeien een subtiel aroma bij destillatie. Ik heb kort geleden wat anders geprobeerd, nl een week lang aardbeien op neutrale alcohol gezet, de smaak en de kleur komt dan in...

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten

De vergisting ging een stuk sneller dan ik had gepland. Ik dacht dat het nog wel zou pruttelen en na de vakantie verder kijken, maar vandaag was het SG al onder de 1000 en woensdagavond ben ik twee we...

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten

beetje teveel veenmos geweld...  IMG_8865.jpg

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten

@alchemist met veenmos, struikheide, turf en carobe. En zelfs dezelfde mout.

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten

@alchemist Ik heb vakantie en vandaag staat in het teken van het maischen. Ik heb je recept letterlijk gevolgd, dus als 't niet te pruimen blijkt, weet ik je te vinden 😉

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Vergisting snel gestopt

@odevie Zou het kunnen dat in de warme periode de door het door het grote (200L) ontstane volume ontstane warmte de gist teveel is geworden?

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
RE: Vergisting snel gestopt

@robbert Niet mijn recept 😀 ik leg je alleen uit wat @odevie bedoelde met FFW. Ik heb 'm wel een aantal keer met succes gemaakt, vind 'm een lekkere neutraal geven. Volgens mij heeft Ted de ze...

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
RE: 14,9% evenementen alcohol aangeboden

misschien aangelengd tot onder 15% wel? 🙂

In forum Vraag en aanbod

3 jaar geleden
RE: Vergisting snel gestopt

@robbert Fast Fermenting Vodka, is vooral suiker. Op 23L water: 4kg Sugar250g wheat bran1 Multivitamin tabletPinch Epsom salts½ tsp DAPCitric acid50g bakers yeast

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten

@alchemist Gooi je veenmos, turf, struikheide en carobe erbij tijdens of na het maischen? En in welke verhouding t.o.v. het mout?

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Cassis.

@psycat ah ok dan haalde ik die door elkaar...

In forum Het Café (praathuis)

3 jaar geleden
RE: Cassis.

Ook met maceratie kreeg ik de bosbessensmaak er niet goed over, net als bij mango bleef er weinig smaak hangen in het maceraat.

In forum Het Café (praathuis)

3 jaar geleden
RE: Roze gin

@nathan2020 Door te macereren krijg je veel meer olien in de gin dan als je de botanicals in de ketel stopt en de alcoholdampen de smaak laat opnemen. Probeer hetzelfde recept eens met een veel korter...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
Pagina 4 / 10