Forum antwoorden aangemaakt
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten @alchemist met veenmos, struikheide, turf en carobe. En zelfs dezelfde mout. |
In forum Recepten |
2 jaar geleden |
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten @alchemist Ik heb vakantie en vandaag staat in het teken van het maischen. Ik heb je recept letterlijk gevolgd, dus als 't niet te pruimen blijkt, weet ik je te vinden 😉 |
In forum Recepten |
2 jaar geleden |
RE: Vergisting snel gestopt @odevie Zou het kunnen dat in de warme periode de door het door het grote (200L) ontstane volume ontstane warmte de gist teveel is geworden? |
In forum Gist vragen |
2 jaar geleden |
RE: Vergisting snel gestopt @robbert Niet mijn recept 😀 ik leg je alleen uit wat @odevie bedoelde met FFW. Ik heb 'm wel een aantal keer met succes gemaakt, vind 'm een lekkere neutraal geven. Volgens mij heeft Ted de ze... |
In forum Gist vragen |
2 jaar geleden |
RE: 14,9% evenementen alcohol aangeboden misschien aangelengd tot onder 15% wel? 🙂 |
In forum Vraag en aanbod |
2 jaar geleden |
RE: Vergisting snel gestopt @robbert Fast Fermenting Vodka, is vooral suiker. Op 23L water: 4kg Sugar250g wheat bran1 Multivitamin tabletPinch Epsom salts½ tsp DAPCitric acid50g bakers yeast |
In forum Gist vragen |
2 jaar geleden |
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten @alchemist Gooi je veenmos, turf, struikheide en carobe erbij tijdens of na het maischen? En in welke verhouding t.o.v. het mout? |
In forum Recepten |
2 jaar geleden |
RE: Cassis. @psycat ah ok dan haalde ik die door elkaar... |
In forum Het Café (praathuis) |
2 jaar geleden |
RE: Cassis. Ook met maceratie kreeg ik de bosbessensmaak er niet goed over, net als bij mango bleef er weinig smaak hangen in het maceraat. |
In forum Het Café (praathuis) |
2 jaar geleden |
RE: Roze gin @nathan2020 Door te macereren krijg je veel meer olien in de gin dan als je de botanicals in de ketel stopt en de alcoholdampen de smaak laat opnemen. Probeer hetzelfde recept eens met een veel korter... |
In forum Stookforum |
2 jaar geleden |
RE: Bubbleplates 2 @pulle citroenzuur is een poeder dat niet per se uit een citroen komt. Er is ergens, weet even niet waar, wel te vinden hoeveel sap overeenkomt met hoeveel gram citroenzuur. Het zelfde verhaal met de ... |
In forum Het Café (praathuis) |
2 jaar geleden |
RE: Studieboeken? @sjanzie Deze komt ook uit het Frans maar is al een hele tijd geleden in het Engels vertaald, en ook nog publiek domein tegenwoordig (je kan 'm ook als boek krijgen als je wilt). |
In forum Stookforum |
2 jaar geleden |
RE: Bubbleplates 2 @pulle Op het citroenzuur voor pH correctie na, gaat alles in het kokend water en zo het gistvat in. Na einde vergisting overhevelen en klaren, dan laat je de zemelen ook achter. |
In forum Het Café (praathuis) |
2 jaar geleden |
RE: Bubbleplates 2 @odevie dat krijg ik niet in een jaar weggestookt met mijn keteltje 🙂 |
In forum Het Café (praathuis) |
2 jaar geleden |
RE: Bubbleplates 2 @odevie Ik doe hem een klein beetje anders tegenwoordig. Appie verkoopt de tarwezemelen per 200g dus daar rond ik het naar beneden af. Om het met de gist goed te maken inverteer ik de suiker eerst eve... |
In forum Het Café (praathuis) |
2 jaar geleden |