Forum antwoorden aangemaakt

RE: Eens wat anders proberen, (echte) rum

@robbert bedankt, dus ik ga er nu van uit dat de juiste gisten al in de rietsuiker stengels zitten. Zou het ook zonder acacia schors moeten werken? Ik zou graag willen weten hoe ik dit aanpak, de sten...

In forum Spirits

3 jaar geleden
RE: Eens wat anders proberen, (echte) rum

@patbolk Hoe heb je dat gedaan? Ik heb 10L melasse vloeibaar ontvangen, en 500g melasse suiker alsmede +/- 1 meter gekoelde suikerriet gevonden bij de toko hier (Chinatown amsterdam). Het riet ziet er...

In forum Spirits

3 jaar geleden
RE: Meer fruit concentraten bij Stookwinkel

Pruimen besteld, met wat andere mooie spulletjes. Kweepeer heb ik net gestookt van de peren zelf, concentraat zou wel een hele hoop werk schelen 🙂

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: trage start schnapps gist

Na 3 etmaal nog lang geen schuimlaag, een miniem randje mini belletjes. Ik kijk in het vat en de natuur had al een betere poging gedaan, ik gok maar op op dat paard en gooi die turbo troep weg.

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
RE: trage start schnapps gist

pH rond 4.5 a 5, SG rond 1060, kamertemperatuur, zit in weckfles met veel lucht erboven, niet extra opgeklopt oid en gistvoeding zit er als het goed is al in.

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
trage start schnapps gist

Ik heb een vat met appelsap klaar staan om te vergisten, en ik wilde hiervoor deze gist gebruiken : Op deze pagina wordt geadviseerd dat deze gist een wat langere opstarttijd heeft, en met wat sap ee...

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
RE: Meer fruit concentraten bij Stookwinkel

Wat een leuk nieuws. Ik hoopte al een tijd aan een sliwovitch te beginnen, en een kirsch is ook een leuk vooruitzicht.

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: After Eight

Bij mij ging het half goed. De cacao was een groot succes, een tranparante pure cacao. De muntblaadjes werden alleen niet lekker, ik proefde bijna alleen bladgroen, met een lichte hint van mint. Ik du...

In forum Likeuren

3 jaar geleden
RE: tomatenpuree als voeding, vanwaar de aversie?

@xlr8 Bedankt, die had ik gevonden, maar ik vertrouwde 'bevat' niet helemaal, goed te weten dat het 100% is.

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
RE: tomatenpuree als voeding, vanwaar de aversie?

Voor iets wat makkelijk te krijgen is vind ik DAP toch moeilijk te vinden. Ik vind gistvoeding die het bevat maar nergens alleen pure DAP. Is di-ammonium waterstoffosfaat hetzelfde? Waar halen julli...

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
RE: tweede lading fruit toevoegen aan gistvat?

@robbert zo goed als 3 weken, en bedankt voor de tip ik zal 'm zo snel mogelijk stoken.

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
RE: tweede lading fruit toevoegen aan gistvat?

@robbert dat begrijp ik, en het constant blijven van het SG lijkt erop dat het gisten bijna klaar is toch? Behalve dat de vlam nog steeds uitgaat? Maar waar ik me zo over verbaasde was dat het minder ...

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
RE: tweede lading fruit toevoegen aan gistvat?

Bijna een week later meet ik nog steeds 1010, bubbelt al lang niet meer maar vlammetje dooft nog wel meteen in de emmer. Maar.... hij smaakt nu aanzienlijk minder zuur dan vorige week... dit heb ik no...

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
RE: Nut van zadels, rvs, koper sponsjes

Ik heb in mijn Alquitara ook een paar keer koperen sponzen gebruikt, maar die oxideerden nogal en lieten ook plekken achter op de binnenkant van de ketel, ik durf ze nu eigenlijk niet meer zo goed te ...

In forum Stooktips

3 jaar geleden
tweede lading fruit toevoegen aan gistvat?

Ik heb van een collega een lading kweeperen mogen meenemen, die staan al een paar weken te vergisten, SG is nu ongeveer 1010, Prestige schnapps gist gebruikt, 30L gistvat zit halfvol. Nu krijg ik 2 we...

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
Pagina 8 / 10