-
Strauss antwoordde op het onderwerp "Rum uit de vensterbank?*%?!" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@bewust Ergens las ik dit suikerriet een meerjarige plant is. Uit de wortels van de plant groeit een nieuwe plant het volgende jaar. Heb je dit geprobeerd? Schoot de plant terug of overleven ze de winter niet. De zaadjes die… Meer lezen»
-
Strauss antwoordde op het onderwerp "Alcoholmeter stuk" – 1 jaar, 8 maanden geleden
Thx
-
Strauss posted a new topic "Alcoholmeter stuk" – 1 jaar, 8 maanden geleden
Vandaag mede gedestilleerd. Bij het meten van het alcoholpercentage is mijn alcoholmeter onderaan gebroken. Een aantal van deze metalen bolletjes zijn in mijn destillatie terecht gekomen. Zit er in dergelijke meters (gratis gekregen bij aankoop van een Alquitara bij de… Meer lezen»
-
Strauss antwoordde op het onderwerp "Recept peren drank" – 2 jaren, 6 maanden geleden
Aan 34° ben ik gestopt. Het destilaat had niet veel smaak meer. Meteen de 2e alquitara (2,5l) uitgehaald. Percentage is inderdaad veel hoger. Zit momenteel rond de 75°.
rendement is laag maar de smaak is nu al heerlijk. -
Strauss antwoordde op het onderwerp "Recept peren drank" – 2 jaren, 6 maanden geleden
Dag Robbert, momenteel ben ik mijn perenbeslag aan het stoken in mijn Alquitara. Heb hem gevuld met 30l beslag. Ben wel verbaasd dat de eerste alcohol maar kwam toen de thermometer bijna 90 graden aangaf. Daarnaast zit ik aan een… Meer lezen»
-
Strauss antwoordde op het onderwerp "peren likeur" – 2 jaren, 7 maanden geleden
Dag Robbert, hopelijk kan ik binnen 10 dagen stoken. Lees ik het goed dat je dit perenlikeur 2 keer stookt? Verlies je dan niet te veel smaak? Ivm de voorloop, bij mij zitten er nog veel pitten in mijn vergistingsvat…. Meer lezen»
-
Strauss antwoordde op het onderwerp "peren likeur" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@robbert door ze nog even te laten liggen, verhoog je het suikergehalte?
-
Strauss antwoordde op het onderwerp "Recept peren drank" – 2 jaren, 7 maanden geleden
Thx Robbert. Net een volle kruiwagen peren geplukt, gewassen, kop en staart afsnijden en dan in 16 delen gesneden. Alles in een grote pot samen met ongeveer 10 à 15 water op temperatuur gebracht tot 80 graden en na 10… Meer lezen»
-
Strauss antwoordde op het onderwerp "Recept peren drank" – 2 jaren, 7 maanden geleden
Binnenkort ga ik naar een mobiele fruitpers met mijn appels en peren. Ik zou een deel van het sap willen gebruiken om te laten vergisten. 2 vragen: – is het best om te vragen om dit sap niet te pasteuriseren?… Meer lezen»
-
Strauss antwoordde op het onderwerp "Zo simpel is vodka beslag ." – 2 jaren, 8 maanden geleden
@robbert
hoeveel liter water voeg je toe voor 30kg aardappelen en 7 kg mout? -
Strauss antwoordde op het onderwerp "Rabarber, Rabarber, Rabarber !" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@psycat Dag Psycat, dit jaar heb ik 3 heerlijke dranken gemaakt met de rabarber. Mijn basis was telkens rabarber-mede (14%) met honing van mijn eigen bijen. -1/3 heb ik op flessen getrokken met een vleugje extra honing. Hoewel de mede… Meer lezen»
-
Strauss antwoordde op het onderwerp "mede: gistgeur en smaak" – 2 jaren, 11 maanden geleden
Hi Alchemist, geen sediment meer. Iemand gaf me de tip om de mede even in de diepvries te steken. Ik heb de 5 liter fles 4 uur in de diepvriezer gestoken en de gistgeur en smaak is heel sterk afgenomen… Meer lezen»
-
Strauss posted a new topic "mede: gistgeur en smaak" – 2 jaren, 11 maanden geleden
Hallo iedereen, Eind vorig jaar heb ik voor de eerste keer mede gemaakt met honing van mijn bijen. Het gistingsproces is super vlot verloten en na iets minder dan 3 weken was alles uitgegist. Ik heb alles overgeheveld naar… Meer lezen»
-
Strauss antwoordde op het onderwerp "Rabarber, Rabarber, Rabarber !" – 2 jaren, 11 maanden geleden
Psycat, vergeten te vermelden, voor de winter leg ik een goeie laag paardemest op de planten. doet wonderen. Idem toen ik de planten in de grond gestoken heb, de put wat dieper gemaakt en eerst een laagje mest, dun laagje… Meer lezen»
-
Strauss antwoordde op het onderwerp "Rabarber, Rabarber, Rabarber !" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@psycat inderdaad, alles omgeploegd omdat de kleur van de vrucht na verwerking niet rood genoeg was… 10- planten uitgegraven en de helft aan vrienden gegeven. zonde ze geven zo goed…
-
Strauss antwoordde op het onderwerp "Rabarber, Rabarber, Rabarber !" – 2 jaren, 11 maanden geleden
Ik heb 3 verschillende soorten: – frambozenrood; – rabarber van bij mijn schoonvader (vermoed red champagne); – rabarber van bij een landbouwer om de hoek. Deze had 1,5 hectare staan maar het sap kleurde onvoldoende rood waardoor hij minder geld… Meer lezen»
-
Strauss antwoordde op het onderwerp "Rabarber, Rabarber, Rabarber !" – 2 jaren, 11 maanden geleden
Dag Psycat, hoe lukt het met je rabarber? Ik heb hier net 10kg uit de moestuin zitten trekken en zou die nu willen verwerken. Heb je al een gemakkelijke manier gevonden? Ik overwoog om alles in stukken te versnijden, een… Meer lezen»
-
Strauss antwoordde op het onderwerp "Koelwatertemparatuur" – 3 jaren geleden
Vorig jaar het ik de T 500 aangesloten op het zwembadje van mijn kinderen. 6000l water die een heel klein beetje opgewarmd werd. Een win / win.
-
Strauss antwoordde op het onderwerp "kweeperen" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@robbert Bedankt voor de tip Robbert! Zal het proberen met de honing. Gelukkig heb ik nog genoeg honing van mijn eigen bijen op voorraad. Was van plan om binnenkort mede te maken.
mvg,
Paul -
Strauss posted a new topic "kweeperen" – 3 jaren, 7 maanden geleden
Hallo, Sinds 2 weken beginnen de kweeperen van onze boom te vallen. Ik had me voorgenomen om hiervan een lekker drankje te maken. De kweeperen heb ik gewassen, in grove stukken gesneden en even gestoomd. Daarna heb ik alles… Read more»
- Meer laden