Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Strauss

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Strauss

@strauss

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Prins

    Prins antwoordde op het onderwerp "Recept peren drank" – 9 maanden, 3 weken geleden

    @strauss interessant  perenverhaal maar hier waag ik mij nog niet aan .

  • Profielfoto van Bewust

    Bewust antwoordde op het onderwerp "Rum uit de vensterbank?*%?!" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    Hallo @strauss,  De rietsuiker (Orange Sorghum) die ik heb gebruikt heb ik alleen gezaaid. Wel is er één bak vorige winter buitenblijven staan waar de wortels nog in zaten, maar daar is niks van terug gekomen afgelopen zomer. Het kan…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcoholmeter stuk" – 1 jaar, 10 maanden geleden

    @strauss filteren en gewoon gebruiken.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Recept peren drank" – 2 jaren, 8 maanden geleden

    @strauss thermometer van alquitara zit  meestal in hals dus geeft hoger aan dan brug temperatuur. 40 % is laag maar niet slecht . Je zal nu veel smaak mee krijgen .    waarschijnlijk kun je beter iets warmer water in…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "peren likeur" – 2 jaren, 8 maanden geleden

    @strauss het hang altijd af van kwaliteit van product hoevaak je het gaat overhalen.   Ja meestal haal ik peren 2 x over  als ik met vezel vergist en ook eerste overhaal compleet met pulp stook.  Mits de ketel ervoor is…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "peren likeur" – 2 jaren, 8 maanden geleden

    @strauss voor drank bereiden in het beter om peren even te laten liggen  .   Door te laten liggen worden peren melig .  Ze krijgen dan meer aroma en raken zo looizuur kwijt  .  Dus minder bitter in smaak   maar meer…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Recept peren drank" – 2 jaren, 8 maanden geleden

    @strauss er wordt op 72 gr 15 sec gepasteuriseerd maat Ook hogere temperaturen. En dan kortere tijd   tot wel 138 gr en dat 2 sec . Kort even ” de kook erover ” of verhitten tussen 72 en 95 graden …   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Zo simpel is vodka beslag ." – 2 jaren, 10 maanden geleden

    @strauss ik heb in eerste instantie de aardappelen in een pan gezet met water zodat de aardappels ongeveer 5 cm onder water staan. Nadat de aardappelen kapot gekookt waren had ik 40 liter substantie lijkende op ” appelmoes ” na…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Rabarber, Rabarber, Rabarber !" – 3 jaren, 1 maand geleden

    @strauss 
     
    1,5 hectare das dan 30 ton oogsten oftewel ongeveer 20.000 liter sap !!!  Doe daar 10 ton suiker bij en water :
    Dat vergisten geeft genoeg alcohol voor de rest van je leven. 
    En die boer heeft dat omgeploegd ?
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "kweeperen" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    @strauss kweeperen moet je altijd even koken maar ook niet te lang . Kweeperen of peren in algemeen hebben een fragiele smaak dus wil je ze stoken zal je daar een geschikte ketel voor moeten gebruiken die pulp aankan en…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Sugarwash stopt ermee" – 3 jaren, 9 maanden geleden

    @strauss ja dat kan invloed hebben.  Leiding water heeft waarschijnlijk een hoger ph waarde dan wel , grond en regenwater. 
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Sugarwash stopt ermee" – 3 jaren, 9 maanden geleden

    @strauss ph zakt altijd maar moet max 1 punt wezen .
    Zakt het meer is toch iets niet goed .
    Giststress , te veel zuurstof ,. Temp fout of schommelling , fout in voeding (knoeierij met troep als tomatenpuree ) of infectie

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste suiker wash met Champagne gist" – 4 jaren geleden

    @strauss enige met veel dap gistvoeding zou een blauwe zweem kunnen geven verder is dat niet het probleem .
    Een nieuwe emmer en ook een emmer voor gebruik altijd goed schoonmaken . Eventueel met wat waterstofperoxide om te ontsmetten .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste suiker wash met Champagne gist" – 4 jaren geleden

    @strauss Er kan heel veel fout gaan maar vaak wil men met een suikerbeslag te gelijk zoveel mogelijk uit iets halen . Een suiker beslag bestaat uit water , suiker , gist , gistvoeding en wat citroenzuur .meer niet . …   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste suiker wash met Champagne gist" – 4 jaren geleden

    @strauss dit zou een goed teken kunnen wezen.   Nu afwachten .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste suiker wash met Champagne gist" – 4 jaren geleden

    @strauss Het lijkt erop dat er niets gebeurd . Is niet zeker of er vergisting is geweest .  Wat is het SG nu ,?

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste suiker wash met Champagne gist" – 4 jaren geleden

    @strauss zag je ook belletjes in de vloeistof omhoog komen  ?  Had je de aansteker meten ba deksel eraf was bij oppervlakte of even gewacht

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste suiker wash met Champagne gist" – 4 jaren geleden

    @strauss als je deksel voorzichtig opend zie je ook belletjes in het beslag omhoog komen ?
    Als je een aansteker of lllbrandende lucifer aan oppervlakte houd gaat die dan uit ?  Gaat de vlam uit is ee gisting .

  • Profielfoto van Pikketanus

    Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Eerste suiker wash met Champagne gist" – 4 jaren geleden

    @strauss geduld, en als na 3 dagen nog niets gebeurd is, dan eens verder kijken wat je kunt doen.
    Kijk of je beweging in de vloeistof ziet, of aansteker check, misschien lekt er inderdaad wat weg zoals Robbert aangaf

  • Profielfoto van Pikketanus

    Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Eerste suiker wash met Champagne gist" – 4 jaren geleden

    @strauss champagnegist heeft voor mij een herkenbare trage start. Zelf zelden dat het binnen 12u al bezig is. Vaak kan dat 24 tot 36u duren voor er activiteit is. Geduld zal dus veel oplossen, rest ziet er goed uit dus…   Read more»

  • Meer laden
Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

  • WJM

Nieuwste topics

  • Eerste appelstook 50l alquitara, pinksteren

    Door _DaanBanaan_ 5 uur geleden

  • StookSmurf stelt zich voor

    Door StookSmurf 8 uur geleden

  • Jaap stelt zich voor

    Door Jaap van Ganswijk 2 dagen geleden

  • L-Bogo stelt zich voor

    Door L-Bogo 3 dagen geleden

  • Opschalen whisky productie

    Door WJM 3 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens