Vond forum berichten leuk

RE: Benedictine

Vandaag de benedictine met saffraan van @uridium afgemaakt. Voor de rest van mijn leven voldoende nu. Bedankt uridium en rumo.  IMG-20250413-WA0023_copy_1080x1920.jpg

In forum Likeuren

2 weken geleden
RE: Wanneer heet iets brandy, eu de vie, cognac, etc etc

@uridium in bescheidenheid verteld Robbert niet erbij dat hij er freelance werkt en daar ook zijn grondstofjes van betrekt waardoor hij zelf ook geweldige brandy / cognac thuis maakt .

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: wat stoken jullie op dit moment ?

Ovengedroogd berkenhout.

In forum Stookforum

6 jaar geleden
RE: Website met Amerikaanse recepten

@uridium haha, dat is een toepassing voor de restjes die ik nog niet kende. Ik mag van mijn vrouw geen heads of voorloop meer in de ruitensproeier van de auto doen, ze is bang dat geen agent dat wil g...

In forum Spirits

4 jaar geleden
Website met Amerikaanse recepten

Ik kwam pas deze website tegen. Staat vol met allerlei recepten voor moonshine, infusions en andere dingen. Wordt wel even omrekenen want alles staat in Amerikaanse maatvoering.

In forum Spirits

4 jaar geleden
RE: Waar is mn voorloop heen?

Wanneer je Armagnac of cognac op charantaise of Armagnac still stookt ( bij destilleerij waar ik een paar dagen per maand freelance werken ze erop ) maak je gebruik van de premiere chauffe ( ketel) e...

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: Eerste testrun met goedkope lidlwijn

@uridium klopt je plukt voor ze rijp zijn . Je moet goed naar de kleuring kijken en proeven. Het miet ook niet te vroeg anders zit je met weinig suikers . Je hebt zowiezo 6 kilo nodig om 1 liter dr...

In forum Stookforum

4 jaar geleden
Kant en klare hoeveelheden kruiden voor een recept

Na alle filmpjes van @robbert ben ik aan het inkopen geslagen. Het is nogal lastig om alle ingrediënten te vinden en bijna onmogelijk om ze bij 1 webshop te kopen waardoor de kosten flink oplopen ivm ...

In forum Recepten

4 jaar geleden
RE: Twee weken stoken

@uridium, leuk dat het allemaal zo goed lukt. Maar loop niet te hard van stapel, neem kleine stapjes. Maak eerst 1 drank goed en ga dan verder. 2 weken is nog niet zo lang je zal merken dat het heel w...

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: *op verzoek gewijzigd * De Limonchallenge

@leocello Robbert is misschien wel de druïde uit een Lyts dorpje in Gallië in de Romijnse bezetting maar hij bedoelt het vast wel goed . Zo ik hem ken houd hij meer van iets gecompliceerdere drankjes ...

In forum Het Café (praathuis)

4 jaar geleden
RE: De Limonchallenge

@leocello; Helemaal mee eens! Enne als je eens wat vaker in Italie hebt gegeten (niet bij toeristisch plekken maar daar waar de locals eten - op een vaag industie terrein of bij een Agroturismo) dan w...

In forum Het Café (praathuis)

4 jaar geleden
RE: *op verzoek gewijzigd * De Limonchallenge

@robbert - Het is een vrije wereld, maar ik volg niet graag de opinie van de "pers" of de burger, en een "label" plakken doe ik enkel op de flessen die ik maak, maar wat je wilt hoor, ik ben dol op ee...

In forum Het Café (praathuis)

4 jaar geleden
RE: *op verzoek gewijzigd * De Limonchallenge

@robbert - Zalig hoe stereotiep je gedachten binnenvallen, je grot heeft vast nog geen zadeldak? 😀

In forum Het Café (praathuis)

4 jaar geleden
Mashketel zelfgemaakt

Hier een beginnende stoker / knutselaar. Het roeren en op temperatuur houden van mijn mashketel was best lastig. Nu heb ik hem wat aangepast. Ingrediënten: Ruitenwissermotor, lager rol van lope...

In forum Mijn installatie

4 jaar geleden
RE: Hallo allemaal

Welkom,ik weet alleen dat na 18 jr ik nog veel plezier beleef aan het stoken.ik heb altijd veel fruit verstookt nu is het maïs voor whisky ik heb nu 60 ltr klaar maar ga voor 150 ltr de maïs is bio di...

In forum Stel je even voor...

4 jaar geleden
Pagina 1 / 2