Forum antwoorden aangemaakt

RE: Mijn ketel

die paraplubak van koper....Die werden vaak gesoldeerd met soldeertin waarin lood zat verwerkt. Dit is not-done in de distilleerderij: lood lost op door alcohol en daar ga je een beetje dood van.

In forum Mijn installatie

3 jaar geleden
RE: Te koop gehele set

mooie set. Wat moet ie kosten? en belangrijker.....Waarom verkoop je hem?

In forum Vraag en aanbod

3 jaar geleden
RE: PH meter

ik werk al drie jaar met de gele van Ali. Zonder problemen.

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Vergistingsemmers uit de kelder gehaald

@odevie Vorig jaar weggezet...? en nu schimmel erin...? lijkt me normaal. er blijven altijd wel restjes suiker achter, en een jaar in de een kelder doet daarmee wonderen! ik stook met regelmaat, h...

In forum Mijn installatie

3 jaar geleden
RE: Boterzuur

Voor al degenen die serieus bezorgd waren over mijn gesteldheid mbt het gebruik van boterzuur... Leef gerustgesteld verder! De aardappelpartjes op water ( onder olie) hebben na vijf weken tot totaal n...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Boterzuur

@stierke inderdaad, en niet duur. Kon zo gauw de verzendkosten niet zien, dat maakt het vaak prijzig bij kleine bestellingen. Ik geef het nog een week, mijn aardappelzuur, en dan ga ik eens voorzic...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Boterzuur

Geplaatst door: @pikketanus als je een antwoord verwacht wat je meer streelt zul je dat inderdaad van iemand anders moeten horen, en ik zal geïnteresseerd meelezen, en sorry als je je aangevallen voe...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Boterzuur

@pikketanus , ach noem het wat je wilt. Ik heb meerdere artikelen over rum gelezen waar ik mijn kennis uit haal. Homedistiller ken ik ook, heeft ook vaak goede informatie afhankelijk. Hillbilly heb ik...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Boterzuur

Geplaatst door: @pikketanus ofwel dunder Hoi Pikketanus. Volgens mij is dunder iets anders dan backset. De burned ale zoals jij het noemt, is wat ik backset noem. Deze backset kun je prima gebruiken...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
Boterzuur

Mijn allereerste melasse vergisting is bijna klaar, in een poging om een lekker rummetje te gaan maken. Maar omdat het de eerste batch is, heb ik nog geen dunder toe kunnen voegen ( want die moet uit...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Groeten uit Rotterdam

Hallo Martin, Kei goed dat je nu al inschat dat je veel geduld nodig hebt voor deze prachtige hobby. Ik denk dat je er met zo'n instelling helemaal komt! Voor wat betreft de peren likeur, dat wordt ...

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: Mijn eerste stook, en mislukt..

@edward1970 ik denk dat je te ongeduldig was. De stappen die je hebt doorlopen, waren goed. Maar je wash ( in je ketel) zal eerst moeten koken alvorens er ethanoldamp af komt. Dus bubbelen. Dus hoorba...

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: Volgende whisky stookwijn maken

@johnny er hoeft helemaal niks. Maar rogge geeft ook een bepaalde smaaksensatie en mondgevoel. Dus gewoon, omdat het kán. 🤪

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Extraheren van kruiden met extraheer kolom

Hoi Roetiman. De hoeveelheid voorloop die je wegneemt, is afhankelijk van hetgeen er in je wash of mash zit. Als je alleen suiker vergist, zit er maar minimaal methanol in: eigenlijk zou je dus niets ...

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: Stel je even voor

Wat is dat toch met die gepensioneerden. Ik zat hier met weemoed te kijken naar de kilo's pruimen die elk jaar vanaf de boom vallen en vervolgens lagen te rotten. Dus na mijn pré-pensioen zag ik het l...

In forum Stel je even voor...

4 jaar geleden
Pagina 1 / 2