-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Suikerwasch + beter" – 11 maanden, 1 week geleden
@eric-jan verzuring door tomaten puree in beslag is wat anders dan zuur in smaak . Verzuring in beslag kan zorgen voor ” azijn steek ” en dus acetaat vorming. Je verknald je beslag ermee ook in bijsmaak. Ook tijden stoken… Meer lezen»
-
Cuco Portugal posted a new topic "Oud forum lid weer terug." – 11 maanden, 1 week geleden
Na enkele jaren met veel plezier te hebben gestookt moesten we onze stookketel verkopen omdat we gingen rondreizen. Nu 2 jaar later hebben we een huis in Portugal gekocht met niet alleen veel grond maar ook 15 soorten fruit! Dus… Meer lezen»
-
Frans17 antwoordde op het onderwerp "bloemig" – 11 maanden, 1 week geleden
@danielsherry dankjewel ik ga aan het werk
-
eric-jan antwoordde op het onderwerp "Suikerwasch + beter" – 11 maanden, 1 week geleden
@robbert hoi zat Nog na denken over jou opmerking over tomatenpasta en zuur waarschijnlijk geeft het ene gist of andere ook bijdrage aan een soort karakter van de alcohol die je maakt dus hoe je het maakt en wat je… Meer lezen»
-
eric-jan antwoordde op het onderwerp "Suikerwasch + beter" – 11 maanden, 1 week geleden
@mccorner goede tip wat betreft tomatenpuree ik ga op zoek naar een zuurtje
als dat er is word het limoncello -
eric-jan antwoordde op het onderwerp "Suikerwasch + beter" – 11 maanden, 1 week geleden
Wow bedankt voor deze reacties duurt even voor ik alles doorgelezen heb het is niet zo dat ik een chemisch maar door een gebrek aan ervaring weet ik soms niet wat ik ruik bv ik had gewoon veel oude wijn… Meer lezen»
-
Dutchie078 antwoordde op het onderwerp "Nieuw geïnteresseerd lid." – 11 maanden, 1 week geleden
@mau geeft niet! Ik vond hem wel leuk!
-
KlaasVaak antwoordde op het onderwerp "Eerste poging wijn maken" – 11 maanden, 1 week geleden
@gerard01 het is bij mij gelukt, ik heb de eerste keer de gist wel lekker laten vermenigvuldigen in aangelegde druivenconcentraat op een lekker warme temperatuur en daarna het bij het gistvat gedaan. De 2’e keer heb ik toch 2 zakjes… Meer lezen»
-
KlaasVaak antwoordde op het onderwerp "Eerste poging wijn maken" – 11 maanden, 1 week geleden
Wat zijn dat toch een rottige beestjes he😓
brandy /cognac😋 dat klinkt veelbelovend👌
Ben erg benieuwd naar het filmpje.
Wederom weer goede info, bedankt -
Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Suikerwasch + beter" – 11 maanden, 1 week geleden
@rumo dat zegt ook wel wat over neutraal, ik dacht ook ooit koop een t500, gooi 8kg suiker in water en turbo gist erbij en 3 dagen later heb ik neutraal, helaas 😉
-
Harryd1969 vind forumbericht "Suikerwasch + beter" – leuk 11 maanden, 1 week geleden
-
Harryd1969 vind forumbericht "Suikerwasch + beter" – leuk 11 maanden, 1 week geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste poging wijn maken" – 11 maanden, 1 week geleden
@klaasvaak vorig jaar had ik nogal uitval door wespen maar als het wat lukt verwacht ik toch dit jaar mits er geen insecten en slecht weer tegenslag geven een kilo of 25 -30 . Met de rassen die ik heb… Meer lezen»
-
KlaasVaak antwoordde op het onderwerp "Eerste poging wijn maken" – 11 maanden, 1 week geleden
Zeer interessant! En wat is de verwachte hoeveelheid wijn?
En of heb je er nog andere plannen mee?
Mvg, -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Suikerwasch + beter" – 11 maanden, 1 week geleden
4 kilo suiker kun je oplossen in 2 liter warm water . Je moet minimaal 40 min dit verwarmen voor Inverter. Dat is niet voldoende om alles om te zetten maar wel voldoende om het te vergisten. Tomatenpuree werkt als… Meer lezen»
-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "Suikerwasch + beter" – 11 maanden, 1 week geleden
Ik gebruik het recept van de snelle wodka, met 1 liter zemelen die ik aan de kook breng in 3 liter water met wat gistvoeding en een snufje MgSO4 en een pluk eierschalen. Daarnaast een pan met 3 kg suiker,… Meer lezen»
-
Paolo antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 2" – 11 maanden, 1 week geleden
@robbert recept paar keer gemaakt en erg lekker vindt mijn wederhelft.
-
Dutchie078 vind forumbericht "Nieuw geïnteresseerd lid." – leuk 11 maanden, 1 week geleden
-
McCorner vind forumbericht "Nieuw geïnteresseerd lid." – leuk 11 maanden, 1 week geleden
-
McCorner antwoordde op het onderwerp "Suikerwasch + beter" – 11 maanden, 1 week geleden
Voor zover ik weet moet de suiker oplossing om te inverteren zeker 10 minuten zachtjes koken en een verhouding van een halve liter water per kilo suiker hebben. En ik ben zelf niet zo dol op tomatenpuree als gistvoeding. Geeft… Meer lezen»
- Meer laden