-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 1 jaar, 2 maanden geleden
De Verhandelingen van de Maatschappij der Nederlandsche Letterkunde te Leyden uit 1819 maakt een interessante notitie in het Franstalige stuk. Ik heb wel een collega uit Zwitserland gevraagd het te vertalen maar de woorden “farine d’avoine” betekenen dus meel van… Meer lezen»
-
Alchemist posted a new topic "Gruit" – 1 jaar, 2 maanden geleden
Ik heb soms het probleem dat ik dingen die ik lees niet kan loslaten voordat ik ze begrijp, tijdens het jenever verhaal had ik een zijstapje gemaakt richting gruit om de mogelijkheden te bekijken qua ingrediënten die vroeger voor bier… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "Even voorstellen" – leuk 1 jaar, 2 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@gvrie haha, dat is weer eens een andere introductie, leuk. Welkom op het forum. En dan ook de oudere versies van bier uit het Noorden? En ben natuurlijk ook nieuwsgierig naar wat je maakt met destillatie.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "T500 koperen pijp + looking glass + tri clamps" – 1 jaar, 2 maanden geleden
Heren,
Is misschien wat makkelijker om dit via priveberichten te doen, niet iedereen hoeft te weten waar Guust woont 😉 -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@gerardo let wel even op het type mout wat je koopt, bij teveel verwarmen tijdens het eesten (drogen) gaan de enzymen kapot en is er weinig tot geen omzetting van zetmeel naar suikers.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Reflux Still en Pot Still" – 1 jaar, 2 maanden geleden
Er is een verschil in het gebruik tussen een reflux kolom in de commerciële sector en de hobbyist. De reflux kolom wordt meestal toegeschreven aan Andreas Coffey (voormalig Iers douane beambte) rond 1830 gepatenteerd. Het is eigenlijk een verfijning van… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Huwen van alcohol" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@martin74 dat ligt er even aan wanneer je het huwen haat doen, als de drank eerst gelucht heeft en je erna het verdund met water dan hoeft het in principe niet.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Koperen zadels" – 1 jaar, 2 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Nieuwe hobby starten" – 1 jaar, 2 maanden geleden
Welkom Erik,
Er is iemand braaf geweest zie ik, zeer mooi cadeau gekregen. Gin heeft inderdaad verschillende topics al, mochten er nog vragen zijn dan horen wij het wel 👍 -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 2 maanden geleden
Ik zie net dat de tarwe al bestaat uit gerst en tarwe, dus die alleen werkt ook.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@gerardo van oudsher wordt het gemaakt uit een combinatie van 1/3e gerstemout en 2/3 ander graan. Tarwe gaat het zachtste zijn qua smaak dus een combinatie van gerst en tarwe. Tarwe extract Gerst extract Zoals gezegd is het… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@gerardo spoelen voordat ze de fles in gaan.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@gerardo haha, enthousiasme is alleen maar goed. Op hout rijpen kent een aantal versies, van een vaatje tot de snippers. De meest makkelijke variant is snippers kopen en deze met de drank in een fles doen met keukenrol in… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@gerardo zo puur wordt het een korenwijn, zachte whisky als je hem op hout doet lageren qua smaak dan.
Karwijzaad, dan komt bij mij aquavit omhoog als drank, staat misschien nog een recept op het forum. -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@gerardo dat ligt eraan hoe goed je smaakpapillen ontwikkelt zijn maar normaal wel ja. Suiker alcohol is hol en graanalcohol is voller en warm van smaak. Maar als je het tegen sterke smaakmakers zoals bij een limoncello met suiker gaat… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@gerardo moutextract werkt daar zeker voor, het is wel prijziger dan met granen werken en je bent ietwat beperkt qua soorten. Je hanteert normaal 1 kg mout per 3,2 liter water, vaak staat er een omrekenfactor bij zoals 1… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@gerardo wat wil je ermee maken? Whisky of basisalcohol? Ligt de voorkeur bij maischen (brouwen) of toch eerst een poging met moutextract?
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 2 maanden geleden
Na vijf dagen eens proeven, met name omdat ik wil weten hoe te balanceren voor latere testen. Geur, het bitterder worden lijkt gestopt voorlopig. Blijft redelijk zoete jeneverbes met een bosachtig aroma erachteraan, zit wat zoets achteraan wat me… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Bourbon informatie" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@robbert die gist kan wel wat hebben, m’n eerste keer destilleren samen met een Noorderling was een drank gemaakt met die gist.
- Meer laden