-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Honing mengen" – 2 maanden, 3 weken geleden
@antonuithethogenoorden VISLIJM : gebruik 0,1 gram per liter meng dit met deel van de drank , alcohol of wijn bij 25 graden . voeg dit toe aan de drank die op zelfde temperatuur is gebracht door afkoeling vlokt dit en… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum…. Ben benieuwd." – 2 maanden, 3 weken geleden
@rumo atago pal refractometer werkt perfect ook voor melasse. Inderdaad het is verstandig om niet boven de 1100 uit te komen , beter is nog 1090 als Max aante houden. Veel gisten starten moeilijk hierboven wat betekent ook veel stress… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum…. Ben benieuwd." – 2 maanden, 3 weken geleden
@rein afhankelijk van soort beslag voeding , gist en daarbij goede ventilatie en temperatuur kan een vergisting zeer snel verlopen . Normaal is tussen 48 uur tot max 28 dagen dat vergistingen verlopen. Hou altijd goed in de gaten door… Meer lezen»
-
Robbert vind forumbericht "Honing Bourbon." – leuk 2 maanden, 3 weken geleden
-
Robbert vind forumbericht "Honing Bourbon." – leuk 2 maanden, 3 weken geleden
-
Robbert posted a new topic "Honing Bourbon." – 2 maanden, 3 weken geleden
Er vroeg mij iemand om recept voor een honing bourbon . Dit is een standaard solide recept. Het beste is een beslag maken met verhouding.36 liter water , 6 kilo mais , 4 kilo gerste mout ,1 kilo roggemout. De maïs… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste keer whisky stoken" – 2 maanden, 3 weken geleden
@dreden86 dat zijn wel een paar uitetsten waar je over hebt de bourbon is vrij strak mais ,gerste mout en klein aandeel roggemout . Lagering op maagdelijk eiken. Kilkerran single malt , vrij zacht voor een schot, licht / gemiddelde… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gist zelf maken !" – 2 maanden, 3 weken geleden
@skoelie geschroot mout even met water op 67 graden half uurtjes verwarmen
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gist zelf maken !" – 2 maanden, 3 weken geleden
@skoelie lauw water , sinaasappelsap en wat mout , en dan met tarwebloem een deeg bol maken en op kamer temperatuur zetten.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste keer whisky stoken" – 2 maanden, 3 weken geleden
@dreden86 er zijn meer dan 3600 gerenommeerde merken. Daarin zijn grote verscheidenheid aan smaken. Er zijn dus ook honderden verschillende recepten en methoden mogelijk. Ik heb diverser stijlen door de jaren heen gemaakt. Een paar staan hier wel beschreven en… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Honing mengen" – 2 maanden, 3 weken geleden
@diederrick honing zit vol met ” vervuiling ” zoals pollen e.d. Wanneer je honing opwarmt tot ongeveer 45 graden dan is het mooi vloeibaar en kun je het door een kaasdoek vrij goed filteren. Wanneer je het daarna in een… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 2 maanden, 3 weken geleden
@rumo bij mout inderdaad minder maar ook afhankelijk van aanwezige aminozuren. Bij knollen als b.v aardappelen iets meer en inderdaad bij suiker ook meer.
Ga je uit van 0,5 gr per liter zit je altijd goed. -
Robbert vind forumbericht "Deluxe Gin Tonic Botanicals" – leuk 2 maanden, 3 weken geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 2 maanden, 3 weken geleden
@rumo wanneer je fruit of granen vergist kun je lagere hoeveelheid aanhouden. Bij een product die voedingsarm is hoger .
Gemiddelde kom je uit op 0,5 gr per liter. In algemeen gebruik. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Paradijszaad in Gin" – 2 maanden, 3 weken geleden
@opticase zaden moet je inderdaad kneuzen om de etherische oliën en foezels vrij te krijgen
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 2 maanden, 3 weken geleden
@skoelie 0,5 gram per liter .
-
Robbert vind forumbericht "Sg stop na 14 dagen op 1040" – leuk 2 maanden, 3 weken geleden
-
Robbert vind forumbericht "Sg stop na 14 dagen op 1040" – leuk 2 maanden, 3 weken geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars?" – 2 maanden, 3 weken geleden
Je kunt investeren in whiskey’s en hele dure aanschaffen. Vraag is alleen waar doe je het voor ? Voor drinken van een whiskey wil niet zeggen dat des te duurder de whiskey des te beter en lekkerder die is. Er… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Paradijszaad in Gin" – 2 maanden, 3 weken geleden
@opticase je kunt 0,3 tot 0,5 gram per liter toevoegen.
Let wel op dat je een contrast smaken erop aanpast. Paradijszaad engelwortel,koriander en peper zijn tamelijk snel overheersende smaken. - Meer laden