-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Welke druivensoort" – 11 maanden, 1 week geleden
@keesmink reberger is een prima wijndruif maar moet je wel om denken in rijping op hout. Is zelf vrij zwaar in tannine .
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Verwijderen bij aanbod" – 11 maanden, 1 week geleden
Dag Rinus, ik ben nu op vakantie. Volgende week ben ik terug dan maak ik het in orde.
Groetjes,
Jan
stookwinkel -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Welke druivensoort" – 11 maanden, 1 week geleden
@keesmink Misschien is dan de beste keus een pinot noir of een souvignon druif aan te planten bij jou . Wel te voren de grond kalken en dit ook bij houden . En zet de druivenstokken zo neer dat ze… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Welke druivensoort" – 11 maanden, 1 week geleden
@kevin meenemen uit Frankrijk of kennis of familielid vragen. Ook in frankrijk zijn tuinders en kwekerijen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "receptje gevonden snel fermenteren" – 11 maanden, 1 week geleden
@mau karwijzaad wordt gebruikt in juist veel recepten er zijn diverse gin recepten , jenever , aquavit, absint , kruidenbitters, ouzo .het wordt ook gebruikt voor diverse contrasten in allerhande likeuren. In pure originele vodka hoort het echter niet thuis…. Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Welke druivensoort" – 11 maanden, 1 week geleden
@keesmink meest geschikte zijn o.a. : colombard, juracon,ugni blanc, folle balance,montils , semillon ,folignon , muskaat ,pinot noir , granache ,merlot ,malbec ,nebbiolio ,verdeja en souvignon blanc. ( Ik hoop dat ik de soort namen goed heb geschreven zo uit… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky stookwijn" – 11 maanden, 1 week geleden
@levo een lowwine kun je wel 14 dagen laten staan. Koel wegzetten. Dat moet geen probleem wezen. Zelf doe ik altijd als ik lowwine weg zet een stuk sepia of hard kalk krijt erin wanneer een eerste overhaal een lager… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky stookwijn" – 11 maanden, 1 week geleden
@rinus55 1055 is niet slecht resultaat. Je gebruikt rogge het kam wezen dat je schuim vorming hebt door eiwitten niet zo zeer door gisting .of er moet een ,” verontreiniging” in gistton hebben gezeten. Ja ruim gist enten. Als er… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Kan je te koud koelen?" – 11 maanden, 1 week geleden
@penumbra59 war ga je op Geraden koelen ?
Uitstroom temperatuur moet ongeveer rond 15tot 20 graden zitten .
Een te koude kolom geeft te veel reflux of stagnatie.
8 graden in systeem kan problemen geven.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Muffe lucht" – 11 maanden, 2 weken geleden
@saning overrijpe meloen ruikt inderdaad wat muf even als dus verwarmde meloen resten.
Dat oxideert met zuurstof en trekt inderdaad weg . -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky stookwijn" – 11 maanden, 2 weken geleden
@levo begin sg van 1035 is inderdaad wat laag . Waarschijnlijk toch niet voldoende omzetting gehad tijdens maischen . 1020 aan einde van gisting is nog hoog zou rond fe 1000 tot 1005 moeten wezen. Weet je zeker dat de… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 11 maanden, 2 weken geleden
@joshido welkom hier. Ik zie dat al is verwezen naar mijn post en filmpjes . Hoewel heel vaak mensen geneigd zijn te zeggen dat whiskey maken moeilijk is valt het zeker wel mee. Immers als het zo moeilijk was zou… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Limoncello" – 11 maanden, 2 weken geleden
@dionk19 wanneer je een drank of iets dergelijks zoals limoncello op vat of hout wil rijpen is het beter om de drank of limoncello eerst volledig te maken en zo op het hout zetten.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "likeur" – 11 maanden, 2 weken geleden
@prins er zijn diverse vruchten die je op Alcohol kunt zetten . Soms gebruik je er kruiden bij als toevoeging of als contrast waardoor smaken beter uitkomen. Tijden van macereren variëren van kruiden of fruit soorten . Er is veel… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "likeur" – 11 maanden, 2 weken geleden
@prins likeuren kunnen op diverse manieren gemaakt. Destilaat , maceraat op alcohol, extractie, percoleren , Essences op alcohol toevoegen , mixen van een alcohol met een siroop ,een wijn of siroop toevoegen aan een sterke drank. En meeste likeuren zijn… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "naloop" – 11 maanden, 2 weken geleden
@prins de eerste overhaal vang je volledig op inclusief voor en naloop. Je zal ongeveer op 1/3 hoeveelheid uitkomen van de eerste vulling. . Zodra je uitstroom troebel wordt stop je . Dat zal rond 28 – 30 % zijn… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "dunner" – 11 maanden, 2 weken geleden
@psycat nadeel van gebruik van restant wat achter blijft is dat je nooit 100% zelfde samenstelling krijgt , tijd van verwarmen en afromen maakt al verschil Daarom gebruik ik bij rum of iets soortgelijks de essentiële zuren apart die erin… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mijn zelfbouw installatie" – 11 maanden, 2 weken geleden
@prins flooding is wanneer je reflux te hoog is of de flow slecht waardoor je in de kolom ophoping krijgt van vloeistof.
Hij loopt dus in principe vol. Hierdoor krijg je stagnatie. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "dunner" – 11 maanden, 2 weken geleden
@prins oud achterhaald gedoe Uitleg: Dunder werd vroeger burned ale genoemd . later door diverse vormen van gebruik kreeg het de naam dunder. De naam Burned ale zegt het eigenlijk al . Het restant van de vergiste masch dat de… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 11 maanden, 3 weken geleden
@concha wanneer je recept volgt kom je uit op percentage van 30%
- Meer laden