Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Sebas(bassien)

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Sebas(bassien)

@bassien

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 3
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 11 maanden, 3 weken geleden

    @gerard01 walnoten kunnen wanneer ze niet goed zijn bewaard een schimmel krijgen die giftig is. Als ze droog zijn en schimmel vrij zijn ze gewoon bruikbaar.  . Citroenzuur helpt ph wat omzetten van suikers bevorder en eventueel kn citroen zuur…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Kan je te koud koelen?" – 11 maanden, 3 weken geleden

    @rumo precies  te koud koelen in kolom kan zorgen voor koude brug wat flow beinvloed maar ook krijg je dat om dan  toch een goede brug temperatuur te krijgen de ketel temperatuur omhoog moet om ” stuwing”  te krijgen wat…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "ervaringen Still Spirits —- EZ filter" – 11 maanden, 3 weken geleden

    @arnoldvandongen kijk eerst eens naar jou basis recept voor alcohol. 
    Met een normaal recept zou zoals het hoort  2x overhalen zou een na correctie met filter of iets anders niet nodig zijn met een goed werkende ketel . 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Mijn zelfbouw installatie" – 11 maanden, 3 weken geleden

    @prins wat wil je ermee gaan maken. ?  Als je kolom met spons vol stopt en dan versmald dan krijg je stagnatie en kans op flooding.   Je moet zorgen dat je een constante flow krijgt.  Niet te veel remming maar…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Mijn zelfbouw installatie" – 11 maanden, 3 weken geleden

    @prins dus gewoon een ketel maken met een kolom om wat hoger percentage te krijgen en smaak of bijsmaak afzwakken. . Niet echt voor volle smaken over te halen.  En een holle kolom van 11 bij 50 cm geeft wel…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Mijn zelfbouw installatie" – 11 maanden, 3 weken geleden

    @prins hangt samen met ketel en warmte toevoer.  Maar een 50cm lang en 110 diameter zit tussen kolom en helm/ hoed in  .  Wanneer je over een bijv 25 liter  ketel praat voor volle smaak zou je110 x 150 tot…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Tips stoken pruimen" – 11 maanden, 4 weken geleden

    @marijn95 er staat geen kilo’s maar volume.
    Zij gaat uit van dat je  Een 10 liter maat emmer gevuld met gestampte pruimen vult . En daarop  dan de suiker en gist per dat volume. 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Tips stoken pruimen" – 11 maanden, 4 weken geleden

    @marijn95 zoekt op Slivovitz dan vind u recepten van een zeer ervaren dame in het werken met pruimen en maken van slivovitsj / slivovic/ Slivovitz.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum recept (beknopt en duidelijk)" – 11 maanden, 4 weken geleden

    @prins bij 92  graden beginnen bepaalde smaakstoffen af te breken . Bij 95 graden verbrand je alle smaak. Een goede ketel hoort bij 79,3 +81  graden op de brug een continue druppelen / een zeer zacht straaltje aan te hebben…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum, en dan…….?" – 11 maanden, 4 weken geleden

    @prins voor een light body kun je een ketel met een hoed met schotel of een coffee still achtige ketel. Voor een volle authentieke rum een koperen potstill met een ruime hoed  voor goede  verzadiging .  Een dergelijke als op…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 12 maanden geleden

    300 mil water , citroen zuur en 500 gr suiker  . 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Spiritus smaak" – 12 maanden geleden

    @twisted kristal suiker moet je altijd even ( grotendeels) inverteren.  Dat geeft een makkelijkere verwerking van suikers door gist   Het gebruik van suiker geeft altijd een iets scherper alcohol dan wanneer je met granen werkt. Inverteren doe je door de…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "gisting" – 12 maanden geleden

    @prins wat rummy dummy ook zegt , als de vergisting voorbij is overhevelen naar ketelet achterlaten van drap laagje en afstoken. Probeer nooit te lang te wachten na einde gisting ! Zodra gisting voorbij is krijg je verzuring en autolyse…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "3e project, feedback gewaardeerd" – 12 maanden geleden

    @robin123 mensen doen af op de vavor maar het is zelfde materiaal kwaliteit als b.v.  de  t500 hobby ketel  . Enige zwakke is de klemmen van de vavor . Maar daaraan tegen de bedrading van verwarming van de t500 is…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "3e project, feedback gewaardeerd" – 12 maanden geleden

    @robin123 je kunt eventueel bijvullen met deel uit vergisting van afhankelijk van product en mits de kwaliteit goed is maar wil wel zeggen dat je daarna opnieuw nog eens een overhaal moet doen en daarin ook 3  scheidingen maken. Voorloop…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "3e project, feedback gewaardeerd" – 12 maanden geleden

    @robin123 je hoeft het niet door te komen .
    Even de kook erover maakt de celwand kapot waardoor gist makkelijker de suikers kan verwerken . 
    En het enzym wat methyl afstoot gaat daarbij kapot. 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "gisting" – 12 maanden geleden

    Er moet staan wanneer alle suiker op zijn is vergisting voorbij . 
    ( Mijn telefoon heeft rare text suggesties en correcties , krijg het niet uitgezet) 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "3e project, feedback gewaardeerd" – 12 maanden geleden

    @ndre helemaal mee eens.   Zo krijg je de meeste smaak. 
    ( Voor klein beetje vals spelen , tijdens de finale overhaal vanille stokjes in korf onder de hals ) 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "gisting" – 12 maanden geleden

    @prins het waterslot is een stank afsluiter en zorgt dat er geen ongedierte of vuil in de gistton komt en dat er toch een druk kan ontsnappen. Het is geen echte indicator betreft gisting. Wanneer alle suukets zijn vergist is…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Goede en slechte ervaringen delen" – 1 jaar geleden

    @rummy-dummy Heb je de alcohol met hard kraanwater verdunt , te snel of temperatuur verschil ? Of in de verkeerd volgorde ? Hierdoor  kan er vertroebelen ontstaan door calcium en Magnesium zouten die uiteenvallen in calcium Magnesium sulfaat en bicarbonaat…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto McCorner Profielfoto Sjefman

Registreer nu!

Wie is online?

  • Bazz

Nieuwste topics

  • Zelfbouw alquitara

    Door Bert1985 6 uur geleden

  • Koolzuur toevoegen?

    Door Cass 3 dagen geleden

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 5 dagen geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 5 dagen geleden

  • Review stookwinkel en Win shoptegoed!

    Door Stookforum 7 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens