-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol niet helder." – 1 jaar geleden
In principe zou een alcohol kraakhelder uit ketel horen te komen wanneer deze goed is ingericht en afgesteld. etherische olie kunnen inderdaad meekomen en soms ook iets verkleuring geven . Dat kan gewenst zijn en met sturing te krijgen. Wil… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "kruiden macereren en daarna destilleren (ouzo, jenever)" – 1 jaar geleden
Goedkope witte wijn kan veel geur kleur , smaakstoffen en conserveringsmiddelen bevatte. Niet Wijs dat te gaan Stoken.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "receptje gevonden snel fermenteren" – 1 jaar geleden
@prins havermout is al bewerkt ( gestoomt ) hoeft niet gekookt 100 – tot 150 gram.
Of 1 koffiekop vol is voldoende -
Robbert antwoordde op het onderwerp "receptje gevonden snel fermenteren" – 1 jaar geleden
@prins diammoniumfosfaat . Wordt verkocht bij verschillende winkels als gistvoedingzout.
Stook winkel, brouwertje , braumarkt moeten het wel hebben . -
Robbert antwoordde op het onderwerp "aanmaak" – 1 jaar geleden
@prins voor een vergisting van enkelvoudige suikers kan 70 gr droge korrel bakkersgist volstaan voor verse / natte bakkersgist het dubbele gewicht. Voor een zwaarder te vergisten producten afhankelijk van wat jet is gebruik je 70 tot 120 gr droog… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum recept (beknopt en duidelijk)" – 1 jaar geleden
@prins wel water en ook regenwater ( na de eerste bui als het lang droog is geweest. Dan is de fijnstof neergeslagen ) is perfect.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid zoekt wijze raad over minder goede vergisting van een simpele suikerwash." – 1 jaar geleden
@odevie daarom zei ik ook tenminste 9,6 % als je daar onder zit is er toch iets fout gegaan . Zoals deze standaard recepten kan het niet fout gaan ! STOOKWIJN SUIKER . 2 kilo suiker los je op in… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid zoekt wijze raad over minder goede vergisting van een simpele suikerwash." – 1 jaar geleden
@prutsstoker moderne verse bakkersgist met goede voeding , in goed milieu kan tenminste 9,6 % halen. Met goede pitch en temperatuur ook nog hoger.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste poging wijn maken" – 1 jaar geleden
@gerard01 hangt af hoe de rauwe drank nu is na eerste overhaal. Geur , kleur ,helderheid , smaak , zuurtegraad . Als dat acceptabel is dan kun je het overhalen. Misschien handig voor toekomst om een klein glazen kolfje te… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Kookpunt alcohol." – 1 jaar geleden
@cuco-portugal ongeveer 3 graden lager zal kookpunt wezen . Ja maakt ook uit in voorloop scheiding. Maar aangezien je op helderheid ,geur kleur en smaak meestal beste scheiding maakt zal het niet uitmaken Immers op volume of op temperatuur kun… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste poging wijn maken" – 1 jaar geleden
@gerard01 meestal is een zurig acetaat geurtje oorzaak slechte vergisting geweest , te lang gestaan na vergisting of dat er teveel zuurstof bij is gekomen. Gist maakt azijnzuur aan. Samen met ethyl bind het tot acetaat.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "kolom" – 1 jaar geleden
Plaatje
IMG_20240615_161316365.jpg -
Robbert antwoordde op het onderwerp "kolom" – 1 jaar geleden
@prins in buis 3 pennetjes lassen . En geperforeerd plaatje met 3 gleufjes . Plaatje erin duwen en stukje roteren. Let op dat je je vulling / pakking niet te compakt doet en te hoog de buis vult . Je… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "wat voor jou een weet is , is voor mij een vraag" – 1 jaar geleden
Het gaat niet alleen om sulfiet in export wijnen maar ook toevoegingen als stabilisators en andere conserveringsmiddelen. Export wijnen worden veelal gevriesdroogd voor export d.w.z. het wordt ontdaan van water . Ingedikt wordt het getransporteerd en in andere landen voegd… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "wat voor jou een weet is , is voor mij een vraag" – 1 jaar geleden
Om de houdbaarheid te verbeteren word er meer sulfiet toegevoegd. Ook een deel daarvan zal aan deel rest suikers binden . Maar omdat de hoeveelheid verhoogd is gaan zouten zich ook binden aan andere aanwezigen zuren. Deze vormen ongewenste esters… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "wat voor jou een weet is , is voor mij een vraag" – 1 jaar geleden
@rikvanbeusichem er komt iets sulfiet uit vergisting bij rijping bind dit zich met suikers en aldehyden en daardoor blijft er hiervan weinig resten overblijft . maar omdat er word vaak ook toegevoegd voor houdbaarheid voor bijvoorbeeld de Export wijnen .Dit… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "alcohol stoken eerste keer" – 1 jaar geleden
STOOKWIJN SUIKER . 2 kilo suiker los je op in 1 liter water van 80 gr waarin 5 gr citroen zuur is opgelost . Hou dit 40 min op deze temperatuur . Hierna voeg je 8 liter koud water… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "wat voor jou een weet is , is voor mij een vraag" – 1 jaar geleden
@mau niet geschikt dus. Beste is altijd om te zien waar de wijn gebotteld is
Is het gebotteld in ander land dan plaats van productie bevat het meestal conserveringsmiddelen en stabilisators . Dan is het niet bruikbaar.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "wie gebruikt wat om de ketels en gistingsvaten te reinigen." – 1 jaar geleden
@jagdhornblaser een roodkoperen boiler maak je eerste keers schoon met b.v. zoutzuur zodat alle kalk en aanslag eruit is . Hierna evrn spoelen met natrium bicarbonaat of verdunde cousticsoda om zuur te neutraliseren. Dan met afwas sopje of vaatwasmachine reiniger… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "wat voor jou een weet is , is voor mij een vraag" – 1 jaar geleden
@mau kijk wel eerst of er conserveringsmiddelen in zit zo ja is het zonde van tijd.
- Meer laden