Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Sebas(bassien)

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Sebas(bassien)

@bassien

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 3
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert vind forumbericht "Ook even voorstellen Harry" – leuk 1 jaar, 3 maanden geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert vind forumbericht "Ook even voorstellen Harry" – leuk 1 jaar, 3 maanden geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Nieuwe ketel" – 1 jaar, 3 maanden geleden

    @niettemin waarop zetten ? Zo een ding van dat plaatje? Zinloos . 
    Voor een goede whiskey ketel moet ketel ook een goede flow hebben . Je moet een juiste verzadiging kunnen krijgen .  Dan moet je geen schoorsteen achtige trek hebben.  
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Nieuwe ketel" – 1 jaar, 3 maanden geleden

    Als je voor een volle smaak whiskey wil gaan us een z.g.n.whiskey ui .  Of alembiek nog steeds de betere keuze. Ook voor een full body rum. Wanneer je hogere alcohol wil stoken voor drank als bijv vodka , taquila…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "wat voor jou een weet is , is voor mij een vraag" – 1 jaar, 3 maanden geleden

    @mau ongeveer 150 gr innwater gekookt

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "wat voor jou een weet is , is voor mij een vraag" – 1 jaar, 3 maanden geleden

    @mau aller eerste de stookwijn: STOOKWIJN SUIKER . 2 kilo suiker los je op in 1 liter water van 80 gr waarin 5 gr citroen zuur is opgelost . Hou dit 40 min op deze temperatuur . Hierna voeg je…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "wat voor jou een weet is , is voor mij een vraag" – 1 jaar, 3 maanden geleden

    Beginners gebruiken ook wel meerdere potjes / glaasje waar ze dan een beetje steeds in opvangen en kijken dan als ze klaar zijn wat goed is.   Na een paar keer krijg je wel door waar je al de scheiding kaj…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "wat voor jou een weet is , is voor mij een vraag" – 1 jaar, 3 maanden geleden

    @mau in de eerste overhaal hief je niets weg te gooien. Dat die je in de laatste . Je haalt altijd 2 tot 3 x over al na gelang kwaliteit van het beslag. De hoeveelheid is ook afhankelijk van de…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Danzig goud water ." – 1 jaar, 3 maanden geleden

    @psycat in bruidstranen en danzig wasser word zowel 22 karaats bladgoud vlokjes gebruikt als eetbaar goudvlokjes .   Echt goud heeft geen smaak invloed en passeert gewoon maag en darm . Eetbaar ” goud” heeft wel iets smaak maar je gebruikt…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Oeps foutje" – 1 jaar, 3 maanden geleden

    @rdirk als je zoet met siroop heb je inderdaad hoger percentage nodig   .  Maar door warm Maceraat en zoeten met uitgekookte honing of kandij van rietsuiker kun je met lager percentage ook genepi maken.  T is maar net welk werkwijze…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Danzig goud water ." – 1 jaar, 3 maanden geleden

    • @moonshiner79 er wordt gesproken over 17 % under proof  . Dat zou neerkomen op rond 41,5 % .
    • Het beste is een deel verse kruiden gebruiken.
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Danzig goud water ." – 1 jaar, 3 maanden geleden

    Op foto rectificatie potje .  Alleen in lijn dus niet met kraan / overstort onder open .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Danzig goud water ." – 1 jaar, 3 maanden geleden

    @moonshiner79 de kruiden in de alcohol warm macereren op 55 graden.   Hierna overhalen met kruiden in ketel.  Daarna nogmaals een deel van de kruiden trekken in destilaat. Uitfilteren en nogmaals overhalen.  Iets aanlengen en nogmaals overhalen. Mijn rectificatie potje is …   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Danzig goud water ." – 1 jaar, 3 maanden geleden

    @moonshiner79 zelf heb ik het beetje als ouderwets gemaakt. Kleine keteltje met alcohol en kruiden daarin opgewarmd met mijn kleine rectificatie potje aan uitstroom met overstort open op mijn secondaire aansluiting op ketel .  Na 2 uurtjes temperatuur omhoog en…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Danzig goud water ." – 1 jaar, 3 maanden geleden

    Gewoon lekker.
     IMG-20240312-WA0004.jpeg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gist zelf maken !" – 1 jaar, 3 maanden geleden

    @geen-onruststoker stukje huishoudfolie er overheen.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Meergranenborrel, klaar in 1 week, Tried and True Recipy" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @rudyvanr ik heb 3 fabrieks ketels en , 5 verschillende maten installatie maar ik heb daarbij ook 4 kleine station ” ketels/ keteltjes/ potjes ”  die ik op verschillende manieren kan inzetten in mijn opstelling. En natuur de onmisbare glas…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Meergranenborrel, klaar in 1 week, Tried and True Recipy" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @rudyvanr  normaal als ik de ketel om rond 9u half 10 smorgens aanzet met 50 liter  is de 2 e overhaal ook klaar om half 7 savonds alles opgeruimd en kan ik aan tafel . En dan hoef ik niets…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Meergranenborrel, klaar in 1 week, Tried and True Recipy" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @rudyvanr als je om 5 u smorgens begint met 52 liter zou je om 6 uur savonds de 2,e overhaal toch ook achter de rug moeten hebben ? Of gebruik je een kleine ketel waar geen 52 liter in past…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Meergranenborrel, klaar in 1 week, Tried and True Recipy" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @rudyvanr  morgen ochtend ook meteen de 2e overhaal er achteraan ?

  • Meer laden
Profielfoto McCorner Profielfoto Sjefman

Registreer nu!

Wie is online?

Nieuwste topics

  • maboc

    Door maboc 19 uur geleden

  • Zelfbouw alquitara

    Door Bert1985 2 dagen geleden

  • Koolzuur toevoegen?

    Door Cass 5 dagen geleden

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 7 dagen geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 7 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens