Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Catnip

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Catnip

@catnip

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Catnip

    Catnip reageerde op het onderwerp "Graan alcohol" – 4 jaren, 4 maanden geleden

    Ik denk dat iedereen zelf die keuze moet maken. Je hebt in elk geval naar jouw voorbeeld meer dan voldoende mogelijkheden gegeven om die drempel naar niet-suiker alcohol te maken. Ik denk dat heel veel bezoekers van stookwinkel/stookforum met suiker…   Lees meer»

  • Profielfoto van Catnip

    Catnip waardeerde het bericht "(whisky) Hoog percentage alcohol na fermentatie" – 4 jaren, 4 maanden geleden

  • Profielfoto van Catnip

    Catnip reageerde op het onderwerp "Veel te veel water…stom!?" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    Forces of nature. Lijkt me dat je met de nodige respect je wietolie maakt. Welicht met dezelfde insteek krijg je dan ook je gisting onder controle. Het is geen raketwetenschap en wat je gedaan hebt is geen schande. Maar het…   Lees meer»

  • Profielfoto van Catnip

    Catnip reageerde op het onderwerp "Whisky recept 3" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @walt Maischen gaat nauurlijk in eerste instantie voor de versuikering van je beslag. Maar de (voorlopers van) smaakstoffen vrijmaken is minstens zo belangrijk. Heb nul ervaring met biermaken trouwens. De andere  enzymen, je doelt oa. op de proteasen en lipidases….   Lees meer»

  • Profielfoto van Catnip

    Catnip waardeerde het bericht "Whisky recept 3" – 4 jaren, 5 maanden geleden

  • Profielfoto van Catnip

    Catnip reageerde op het onderwerp "Whisky recept 3" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @munckerik Die strains zijn ook een beetje op effectiviteit geselcteerd. Slechte uitvlokking zodat ze niet verbranden op de verwarmingselementen in de ‘wash still’ @ walt, het esters verhaal is ook een beetje waar Robbert op doelt. Veel van die esters…   Lees meer»

  • Profielfoto van Catnip

    Catnip waardeerde het bericht "Whisky recept 3" – 4 jaren, 5 maanden geleden

  • Profielfoto van Catnip

    Catnip reageerde op het onderwerp "Whisky recept 3" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    Mag het bericht niet bewerken, wel op reageren. Dus: Catnip! $¥€€&%. Op de datum letten!! Zou Johnny54 nog meelezen?

  • Profielfoto van Catnip

    Catnip waardeerde het bericht "Whisky recept 3" – 4 jaren, 5 maanden geleden

  • Profielfoto van Catnip

    Catnip reageerde op het onderwerp "Whisky recept 3" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @sjonnie54 leuk dat je over de schilfertjes, de kafjes begint. Ben benieuwd waar je dat vandaan hebt. Feit: reinculturen van de giststam Saccharomyces Cerevisiae kunnen alleen de zesvoudige suikers omzetten naar ethylalcohol. De schildertjes bestaan uit cellulose en hemi-cellulose.(de graanvariant…   Lees meer»

  • Profielfoto van Catnip

    Catnip reageerde op het onderwerp "(whisky) Hoog percentage alcohol na fermentatie" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @Munckerik, helemaal gelijk. Ik vertrouw voornamelijk ook op mijn eigen zintuigen. Je kan namelijk ook heel goed zien of iets nog gist. Kunnen we al deze antwoorden niet in een robot stoppen en dat er dan een automatisch gegenereerd bericht…   Lees meer»

  • Profielfoto van Catnip

    Catnip reageerde op het onderwerp "Veel te veel water…stom!?" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    Wik, zoals je al opmerkt is de gisting al op gang, echter heeft de gist het zelfs met die hoeveelheden suiker behoorlijk zwaar. Ondanks wat het pakje aangeeft. Een gist onder stress produceert meer dan alleen alcohol. Het is goed…   Lees meer»

  • Profielfoto van Catnip

    Catnip reageerde op het onderwerp "Chinese still als basis" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @walt Ik heb ook een Chinese ketel. Geheel Rvs en best wel redelijk degelijk uitgevoerd. https://youtu.be/GDWLMzrLwakOm de alcohol uit een wash te strippen is ie prima. Fijnstoken doe ik er niet mee. Het kost trouwens best veel energie en de…   Lees meer»

  • Profielfoto van Catnip

    Catnip reageerde op het onderwerp "Wat doe ik het beste?" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    Hallo Dries, een hoop vragen; je gebruikt een Airstill? Verander de naam van het topic in Airstill; wat doe ik het beste? Of zet het even in de tags van het bericht.Of zoek even iemand die ook zo’n apparaat heeft.,…   Lees meer»

  • Profielfoto van Catnip

    Catnip reageerde op het onderwerp "Eerste run een feit…." – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @kerkhofj Suiker komt niet over bij de stook, tenzij je de inhoud van de ketel laat spugen en dat daar dan nog suiker in zit.  Alcohol proeft zoet. Vluchtige stoffen die meekomen tijdens destillatie zoals esters versterken dit.(etyhlacetaat bijvoorbeeld) Omdat…   Lees meer»

  • Profielfoto van Catnip

    Catnip waardeerde het bericht "Overig zuurstof uit suikerwash halen" – 4 jaren, 5 maanden geleden

  • Profielfoto van Catnip

    Catnip reageerde op het onderwerp "Overig zuurstof uit suikerwash halen" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    Ik doe een gooi ondanks ik het “gebod “ op het zakje niet ken. Waarschijnlijk houdt het niet gebruiken van een waterslot verband met iets anders; een heftige opbouw van CO2 tijdens het gisten, die in combinatie met schuim ervoor…   Lees meer»

  • Profielfoto van Catnip

    Catnip reageerde op het onderwerp "Ruw stook whiskey" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    Bij ruwstook (de eerste overhaal vanuit het gegiste beslag) ga ik wel door tot ik in de uitstroom 10 % abv meet. Wat dan de kooktemperatuur van het kooknat is? Geen idee, ik meet daar niks en ik heb daar…   Lees meer»

  • Profielfoto van Catnip

    Catnip reageerde op het onderwerp "Havermout wiskey" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @thurstan  Bedoel je haver zonder kaf? Ik ben alleen gepunte, gemoute, geschoonde, gestoomde , gewalste en havermout. Haver met kaf neemt best wat volume in, er zit niet heel veel zetmeel in. Maw. Je hebt een grote pan nodig en…   Lees meer»

  • Profielfoto van Catnip

    Catnip reageerde op het onderwerp "Havermout wiskey" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    Haver zit stampensvol met gomstoffen. Beta-glucaan. Als dat niet eerst wordt afgebroken dan wordt het een onmogelijk vies klusje. Dus, eerst haver (ik neem aan havermout, dat ontbijtgoedje) Weken in water. De helft van het diastatisch mout erbij en dan…   Lees meer»

  • Meer laden
Profielfoto Nimrax Profielfoto McCorner

Registreer nu!

Wie is online?

  • rinus55

Nieuwste topics

  • Eerste appelstook 50l alquitara, pinksteren

    Door _DaanBanaan_ 4 dagen geleden

  • StookSmurf stelt zich voor

    Door StookSmurf 4 dagen geleden

  • Jaap stelt zich voor

    Door Jaap van Ganswijk 5 dagen geleden

  • L-Bogo stelt zich voor

    Door L-Bogo 6 dagen geleden

  • Opschalen whisky productie

    Door WJM 7 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens