Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Christian4279

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Christian4279

@christian4279

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 2
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Hint van heide" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    The Whisky distilleries of the United Kingdom – 1887 – Alfred Barnard stukje uit een beschrijving van 1830 waarbij een heer genaamd Donovan illegale stokers bezoekt in een uithoek van Engeland:   The mash-tun was a cask hooped with wood, at…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Hint van heide" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    Uit Malt Whisky – A contempary guide – 1998 – Graham Moore
     graham-moore.PNG

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Hint van heide" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    @martin74 de samenstelling van wat hij er precies in doet laat ik aan Robbert over, maar gedurende een lange tijd, enkele eeuwen, redelijk tot aan 1908 (toen een rapport uit kwam van the Royal Commission die wat meer eisen stelde…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    Ik was vanmorgen bij Brouwland om de gerstemout te halen en zag dat Viking Malt daar uit het assortiment is verdwenen, echter hebben ze o.a. spul van Pauls Malt nu beschikbaar, ook de Thirsty Thistle de 55 PPM geturfde mout,…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "PH stabilizer" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    @spirit ligt er eigenlijk aan waarvoor je deze wilt gaan gebruiken, voor tijdens het maischen heb je versies, maar ook voor tijdens de vergisting. Als je p.H. te laag zakt tijdens vergisting is een wat makkelijkere methode eierschalen toe te…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Wash wordt warm tijdens vergisten" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    @arta380 Klaren is iets meer voor bierbrouwen of wijnmaken, het probleem bij het destilleren van een graandrank met klaren (wat vaker gedaan wordt door het koud weg te zetten) is dat de opgeloste CO2 er beter in blijft, wanneer die…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    De laatste tijd is meer lezen dan maken geweest hier, beetje wisselvallig met vergaderingen in de avonduren etc. Er staat nu nog 5 liter van 62% hier (75% gerstemout en 25% haver) wat binnenkort het vaatje voor de vierde keer…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Meer beginners vragen" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    @arta380 Het blijft diervoeder mais, de eisen liggen daar een stuk lager dan bij spul bedoeld voor menselijke consumptie. Er zijn op dit forum die beweren dat ze goede resultaten krijgen maar ikzelf zou het niet doen, er is een…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Mais vlokken meekoken" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    @martin74 de redenen verschillen, meestal heeft het met filteren te maken.    Maar even een stapje terug, want je hebt het ook over koken, ga je met mout werken of wordt het een suikerbeslag?   Met suikerbeslag kun je wat…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Pure Liquid malt Extract" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    @arta380 Als je op moutextract zoekt in het forum zul je zien dat het vaker wordt aanbevolen, deze versie wordt aanbevolen met suiker en water aan te lengen voordat de gist erbij gaat. Het is prima spul om de verschillende…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Hallo" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    @wolfke Als je de ketel nog niet besteld hebt en je slechts eentje wilt bestellen (voorlopig want er zijn nog wat verzamelaars geboren hier), denk eraan dat je wel gaat balanceren qua hoeveelheden.   De ideale vulgraad van een ketel…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist vind forumbericht "Hallo" – leuk 1 jaar, 6 maanden geleden

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Hallo" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    @wolfke Ik zou dan toch een koperen alambiek overwegen, whisky vaart daar het beste bij, brandy, cognac en armagnac meer bij een charantaise, maar is met een alambiek wel te doen.   De 96% alcohol is leuk maar niet zoveel…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Foreshot, Heads, Hearts and Tails: altijd?" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    @arta380 je haalt het weg bij de laatste run die je doet, een whisky tweemaal gedestilleerd bij de tweede ronde, bij driemaal gedestilleerd bij de derde ronde.

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Foreshot, Heads, Hearts and Tails: altijd?" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    @arta380 Ondanks wat sommigen beweren gaat dat altijd op ja, wel geldt dat je bij het gebruik van sommige grondstoffen iets minder last hebt maar bij je laatste overhaal dien je de scheidingen te maken, ik gok dat Robbert deze…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Meer beginners vragen" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    @arta380 Dat zou moeten werken mits deze geen jaren oud is of een lange tijd ervoor geschroot is, beste kun je op max een dag ervoor schroten (vacuümverpakte zakken daargelaten).   Als de mais nog hard was is de kans…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Hallo" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    Welkom Wolfke, 
    Zoals al aangegeven is de serie moonshiners met een zak strooizout te nemen 😉 , er staat op dit forum meer als genoeg informatie om mee te starten, al een idee van welke ketel je wilt gaan gebruiken?

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Meer beginners vragen" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    @arta380 Welke mout heb je gebruikt? Niet toevallig een cara mout he? Die heeft door de hogere temperaturen van het eesten meestal weinig tot geen diastatisch vermogen over. 
    Qua hoeveelheid zou een diastatische moutsoort het moeten redden met de mais hoeveelheid.

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy" – 1 jaar, 7 maanden geleden

    @mariussenior Ik vermoed zoals eerder aangegeven dat je mogelijk last hebt van teveel aan foezeloliën, een mogelijkheid die ook in de industrie wordt toegepast is het zogenoemde chill-filtering, de drank flink koud maken en kijken of je een laagje bovenop…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Voorstellen" – 1 jaar, 7 maanden geleden

    @arta380 Welkom Art,    Er zijn een aantal mogelijkheden om whisky te maken, ik ben al blij dat je geen suiker benoemt 😉.    Het gebruik van granen en diastatisch mout (dat laatste zegt iets over enzymen zoals de amylases…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

  • Bazz _DaanBanaan_

Nieuwste topics

  • Zelfbouw alquitara

    Door Bert1985 1 dag geleden

  • Koolzuur toevoegen?

    Door Cass 4 dagen geleden

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 6 dagen geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 6 dagen geleden

  • Review stookwinkel en Win shoptegoed!

    Door Stookforum 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens