-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@robbert de vorige keer ging het ook hard en ik heb nu meer materiaal in de ziplock zak zitten, ik geef het de tijd tot wanneer ik denk dat het goed is, wordt eerst gezeefd en krijgt dan moutmeel erbij…. Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 1 jaar, 9 maanden geleden
De rum met Belgian Ale gist gaat nu voor de eerste ronde door de ketel en de andere zal ook spoedig volgen. Bij suikerwater gaf de ananasgist i.c.m. bakkersgist frisse geuren zoals perzik, custard, wat bloemigs. Bij de melasse, pruimen… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "rum fermenter" – leuk 1 jaar, 9 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Wilde vergisting op graan…?" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@johnny Moederkoren (Claviceps purpurea), kan komen door vochtige opslag of eventueel het gebruik van veevoeder, waarbij de norm van aanwezigheid van dit hoger ligt dan bij alles voor wat voor menselijke consumptie is bedoelt. Een vraag is dus waar je het graan… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Spirit" – 1 jaar, 9 maanden geleden
Welkom Olaf,
De inspiratiebron voor een aantal hier, als je een tijdje verder bent kijk de afleveringen nog eens terug 😉 je zult dan wat dingetjes zien die misschien niet kloppen.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@streetrodder dat ligt er net aan welke rum en whisky je wilt hebben, beide dranken worden namelijk op pot stills en reflux kolommen gestookt. Wil je van beide versies wat vollere drank hebben, bij rum vaker met zwaardere smaken van… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "Wilde vergisting op graan…?" – leuk 1 jaar, 9 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Wilde vergisting op graan…?" – 1 jaar, 9 maanden geleden
Ik ben benieuwd naar welke granen en tot welke temperatuur je bent gegaan tijdens het maischen. Gist gaat al snel kapot maar melkzuurbacteriën kunnen 71 graden overleven, of iets anders is erin gekomen. Ik zou net als Saense al… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@ruud1 de bedoeling van turf, of veenmos is om meer organische zuren en dergelijke toe te voegen aan het brouwwater, dit om een betere ontwikkeling van smaak tijdens de vergisting te krijgen. Het gaat niet zo zijn dat een mespuntje… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Nieuwe hobbyist" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@gertan BLG moet je me even uitleggen, als ik dat door Google gooi krijg ik allerlei uitleg die het niet zal zijn.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Nieuwe hobbyist" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@gertan Je hebt buiten methanol nog een aantal ongewenste componenten die gevormd worden tijdens vergisting, eentje hiervan die makkelijk te herkennen is, is ethylacetaat. Modelbouwlijm doet het me aan denken, dus scheidingen maken is zeker nodig om aan een beetje… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gist zelf maken !" – 1 jaar, 10 maanden geleden
De hoofdgedachte achter de eigen gist maken, eventueel wassen en drogen heeft met gemak te maken dat ik beschikbare gist heb wanneer het me uitkomt eigenlijk. Een ietwat minder breed smaakprofiel kan ik mee leven, ze zullen toch voor rum… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "Gist zelf maken !" – leuk 1 jaar, 10 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gist zelf maken !" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@robbert het wassen voor de rum gist is meer om eventuele fruit deeltjes weg te pakken en het volume wat te verminderen wat ik moet drogen. Ik zal binnenkort weer ananasgist maken en dat eens wassen en drogen. Kijken hoe… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gist zelf maken !" – 1 jaar, 10 maanden geleden
De gist van ananasschillen beviel goed met de eerste testen, maar dat proces legt wederom een klein probleempje bloot voor me, timing. In dit geval ging de gist sneller dan de spullen verzameld waren voor de vergisting (suikerriet wat de… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "myvodkamaker" – 1 jaar, 10 maanden geleden
Ik had er niet eerder van gehoord, de YouTuber heb ik een paar jaar geleden gezien toen de baard nog meer kleur had, voor mij is hij niet degene die me zal overhalen. De reviews op het internet zijn… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@stookje ik bedoelde de kveik met wildere gist 😉 . Esterjagen is leuk maar een teveel kan overdaad zijn, ik heb eens een “rum” gemaakt van appelstroop, blauwe bessen, gebruikte koffie, hibiscus en weet ik nog wat allemaal. Die… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@stookje je hebt dunder, pruim, acacia, ananas (de schil is voor de gist daarvan op te kweken en het binnenste eigenlijk beter voor de rum als je een andere gist gebruikt) en een wildere gistsoort, ik betwijfel of ik nog… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 1 jaar, 10 maanden geleden
Na wat leeswerk gisteravond en een telefoongesprek met SaenseOverhaal, die net als ik een poging met toevoegen melkzuurbacteriën heeft gedaan maar helaas nog minder opschrijft dan ik 😆 , wil ik nog een tweede optie openhouden, het gebruik van gerstemout… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – leuk 1 jaar, 10 maanden geleden
- Meer laden