Forum antwoorden aangemaakt
RE: Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier! Zelf heb ik dit probleem niet maar is het niet beter om je garantie aan te spreken? Als ik goed begrepen had zit er een opening in de zwarte beugel dat als overdrukventiel werkt. Ik hoop dat deze nu n... |
In forum Mijn installatie |
6 jaar geleden |
RE: Klaren , Ontgeuren en smaak verbeteren - Vervuiling. Geweldig toch die wereld van de organische chemie. Tijdens die zomermaanden ga ik mij hier in verdiepen. Tijdens de middelbaar school was dit mijn lievelingsvak en de interesse is nooit echt verdwene... |
In forum Stooktips |
6 jaar geleden |
RE: Kraakheldere wash of is troebel ook ok? Zelf heb ik een gewone suikerwash nog nooit natuurlijk geklaard. Na het uitgisten gebruik ik steeds kieselsol en gelatine dat ervoor zorgt de wash na enkele uren kraakhelder is. Ik gebruik hiervoor K... |
In forum Stookforum |
6 jaar geleden |
RE: Temperatuur gisting @amateurke -Still Pure vergist veel rustiger dan de Classic 8 en het duurt vaak 1d vooraleer de vergisting deftig start. Maar ook tijdens het vergistingsproces is deze minder explosief dan Turbo8. Hou... |
In forum Gist vragen |
6 jaar geleden |
RE: Invertsuiker: to do or not to do? Bedankt voor de input. Weten we weer voor de volgende keer. |
In forum Stooktips |
6 jaar geleden |
RE: Invertsuiker: to do or not to do? Ik had 6 kg kristalsuiker opgelost in 3,5 l water + wat citroenzuur en merkte bij kookpunt dat het opgelost goedje er redelijk geel uitzag. Wegens weinig tijd gisteren had ik het fornuis op max gezet ... |
In forum Stooktips |
6 jaar geleden |
RE: Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier! Geur zegt niets, smaak moet zo neutraal mogelijk zijn na het stoken van je sugarwash. Wat ik vaak doe wanneer ik turbogist gebruikt heb, is de alcohol na de stook enkele uren op 58°C opwarmen en een n... |
In forum Mijn installatie |
6 jaar geleden |
RE: Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier! Je kan neerslagkalk of calciumcarbonaat toevoegen in je sugarwash (gewoon kalk dus). Deze gaat chemische bindingen aan met enkele onzuiverheden die je niet in je eindprodukt wil hebben. Robbert heeft ... |
In forum Mijn installatie |
6 jaar geleden |
RE: Jullie ervaring gevraagd met volgende gisten Bedankt. Zal deze bestellen en uitproberen. Verder ben ik ook benieuwd naar de ervaringen van de 3 geposte gisten, daar deze verkrijgbaar zijn via Stookwinkel. Gist zelf maken staat ook gepland. Even ... |
In forum Gist vragen |
6 jaar geleden |
Jullie ervaring gevraagd met volgende gisten De laatste tijd gebruik ik steeds de Still Pure gist in een suikerwash daar deze neutrale oplevert van voldoende hoge kwaliteit, na enkelvoudige stook in de T500. Ben begonnen met de Classic 8 maar ve... |
In forum Gist vragen |
6 jaar geleden |
RE: Recept voor de "echte" Limoncello Melding en mijn persoonlijke plicht zonet gedaan aan een aangewezen instantie. |
In forum Likeuren |
6 jaar geleden |
RE: Recept voor de "echte" Limoncello Sterven doen we allemaal, maar ik vind niet dat een multinational zich boven de wet moet stellen. En zeker niet wanneer het de gezondheid van zijn klanten aanbelangt. Retailers zoals een LIDL zijn pur... |
In forum Likeuren |
6 jaar geleden |
RE: Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier! Zadels eruit kieperen en koelen via de liebigcondensor is zeker mogelijk. Zelf heb ik het nog nooit gedaan daar ik een goedkope ketel gebruik zonder reflux om maximaal de smaak mee over te brengen. Er... |
In forum Mijn installatie |
6 jaar geleden |
RE: Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier! Zoals Munckerik aangeeft geeft de Pure Yeast (via stoowinkel verkrijgbaar), ook een turbogist weliswaar, in combinatie met geïnverteerde suiker en eventueel een zakje carbon een heel goed resultaat. Z... |
In forum Mijn installatie |
6 jaar geleden |
RE: Recept voor de "echte" Limoncello Volledig juist en daarom dat ik zo verwonderd ben dat LIDL BE deze als een bio-produkt durft te verkopen. Ik kan mij voorstellen dat velen de zeste gebruiken zonder de vrucht deftig te wassen daar dit... |
In forum Likeuren |
6 jaar geleden |