-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Praktijktest – Aankomende High Temperature Amylase van Stookwinkel" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@dirtbag prima plan, als je alleen choco mout wilt gebruiken hoef je het ook niet super lang op 65 graden te houden, kun je met weinig water doen versus mout aangezien chocomout alleen een smaakmaker is. Bij mij is opgevallen… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Praktijktest – Aankomende High Temperature Amylase van Stookwinkel" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@dirtbag ik zou het aandeel aan mout wat lager houden, de amylase werkt rond de 90 a 105 graden als ik het goed herinner. Dan trek je ook meer tannines etc. uit de kafjes van het mout.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Fermentatie vat te vol" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@dirtbag, jammer geen foto’s 😆
-
slukske antwoordde op het onderwerp "Is het nodig?" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@dirtbag, on my way, ik ga aan de slag.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@dirtbag, en vergeet de transportkosten niet en tijdens de XXL week heb je 2 liter voor 1.29 dan heb je voor 1 euro ook genoeg bakkersgist en als ik nu de deur uit stap zit ik over 1 uur naar… Meer lezen»
-
Haak antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@dirtbag
die vraag is makkelijk te beantwoorden
maak ze allebei ,steek naar wat maanden de bbq ,lekker vlees erop,nodig ons uit en wij vertellen je na een paar uur …. Waarschijnlijk alleen maar onzin 🤣🤣 -
Bewust antwoordde op het onderwerp "Let op!!! Suikerriet Melasse project 2022 Ophalen Vandaag 28 Mei!!!" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@Stumphole ik hoop dat het lekker heeft gesmaakt. Het was leuk om de ander heren (@pikketanus @murmillo @dirtbag) bij Jan in Deventer te treffen. Vrijdag nog wat mannen hier over de vloer die de melasse hier komen halen en dan… Meer lezen»
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Let op!!! Suikerriet Melasse project 2022 haaldagen 28 en 29 mei" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@dirtbag top! Ik leg het klaar 😃
-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@dirtbag ik pers t sap er meestal uit (als ik enkel schil nodig heb) en dat verdwijnt dan in de vriezer. Als ik citroenzuur nodig heb in een mash gooi ik er wat van die ijsklontjes bij. Sommige recepten met… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Cheap and cheasy Calvados" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@dirtbag weet je zeker dat de vergisting klaar was? Dood gist zakt nu eenmaal naar de bodem en als er nog maar iets van leven in zit zwemt het nog wat rond. Wat was je eind SG? en hoeveel weken… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@dirtbag. Nee, 5 liter dat was dus een van de foutjes 😪 Het sap wat ik over had heb ik aan mijn vrouw gegeven die nu overigens behoorlijk zuur kijkt 🤭
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@dirtbag, als we toch fouten aan het bekennen zijn hierbij die van mijn. Mijn eerste liter Lemon Lime was goed bevallen, dus ik wilde nog eens 5 liter maken. Ik stuurde mijn vrouw naar de markt voor 25 citroenen en… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Cheap and cheasy Calvados" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@dirtbag bier en wijn zijn allebei alcoholische producten met een heel groot verschil het gaat niet door een apperaart wat in principe scheiding maakt tussen gewenste en ongewenste stoffen . Misschien Wat kort door de bocht gezegt “een schoon schraper.”… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Cheap and cheasy Calvados" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@dirtbag, gist zakt beter naar de bodem als je het niet koud weg zet. CO2 blijft beter in je drank zitten als het koud is, ik zal bijvoorbeeld nooit een flesje cider open maken als het niet goed gekoeld is,… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Cheap and cheasy Calvados" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@dirtbag dat is nou jou het unieke van de alquitara . Het koelsysteem. Het kan een chagrijn zijn waar je aan moet wennen maar als je beetje vriendjes ben geworden met de alquitara en het spel met koeling door hebt… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Cheap and cheasy Calvados" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@dirtbag wat was de temperatuur van koelwater in bak van alquitara ? Wanneer je het water in bak tussen 40 en 45 graden houd koelt de alquitara voldoende maar heb je minder reflux en hou je meer smaak over …. Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "ABV van maceraat" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@dirtbag dat is ook een leuk setje . Met een goed bunsen brandertje erbij kun je daar goed proef destlilaties mee doen .
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Vermogenregelaar" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@dirtbag niet hellemaal juist, bij meer vermogen heb je naast meer geleider doorsnede juist betere isolatie en afstand nodig. Ook praten we hier over piek vermogen maar de T500 boiler met zijn 2000 W gebruiken we soms wel uren op… Read more»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Vermogenregelaar" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@dirtbag thnx voor de uitleg. Zo kan iedwreen zelf kiezen. Die draaiknop was er toen nog niet, maar zeker een voordeel.
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Vermogenregelaar" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@dirtbag liever spullen van CE ( chinese ellende) niet te licht nemen. 10.000wat is net wat zwaarder. Die van mij word niet eens warm.
- Meer laden