-
Lambik antwoordde op het onderwerp "Te lage opbrengst mout/wiskey" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@flip
Het is eigenlijk een probeersel omdat mij opvalt dat er veel vocht achterblijft in de wort. Vandaar de vraag aan goeroe Robbert 😂… Misschien heeft het ook nadelen, zoveel ervaring heb ik ook nog niet.
Groet, Lambik -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Te lage opbrengst mout/wiskey" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@flip eind S.G. waarde? En de hoeveelheid wort.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Te lage opbrengst mout/wiskey" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@flip Hoe heb je het destilleren gedaan? Ondanks het feit dat de vergisting misschien aan de korte kant was, zal het gros sowieso zijn omgezet. Bij de eerste overhaal doorgegaan tot 0% of wanneer het troebel werd? Ik lees… Meer lezen»
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Te lage opbrengst mout/wiskey" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@flip een begin SG van 1074 is flink, dus prima gemaisched. Bij mijn laatste experimenten haalde ik met moeite 1050. Bij de zetmeeltest moet je de wort echt wel laten afkoelen, anders krijg je valse resultaten. Hoeveel liter wort had… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vergisting start niet" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@flip met refractometer zou je een redelijke indicatie van SG of brix kunnen krijgen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vergisting start niet" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@flip war is nu her SG ?
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Vergisting start niet" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@flip wat was de begin SG en eind SG? 8% is niet laag hoor er zijn professionele stokerijen die daar heel tevreden mee zijn. En natuurlijk is je stookwijn op het laatst zuur de gist heeft de suikers omgezet in… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vergisting start niet" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@flip 3 is inderdaad erg laag. Heb je de gist wel tevoren opgestart in aparte beker ? Je hebt namelijk een aerobe start nodig. .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vergisting start niet" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@flip zure smaak wil niet zeggen dat het te zuur is. .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vergisting start niet" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@flip soms kan het enige dagen duren voor het opgang komt. Maar hoe heb je gecontroleerd of het inderdaad niet gist ,? Mensen denken dat een waterslot een indicator is maar dat is het niet ! Dat is slechts een… Meer lezen»
-
Haak antwoordde op het onderwerp "Voorstellen Flip" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@flip
een walnoot boom is zeker de moeite om aan te planten
schillen om je calvados op te rijpen
noten om likeur te maken
-
Haak antwoordde op het onderwerp "Voorstellen Flip" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@flip
Nou een lekkere ijskoude cider op warme dag…
nee dan niet zo’n zoet commerciële maar lekkere home made brüt of met vlierbloesem
-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Voorstellen Flip" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@flip misschien handig om te kijken wat voor stoffen er in zitten vooralleer je t koperwerk er in zet. Koper is vrij oxide gevoelig voor veel stoffen
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Voorstellen Flip" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@flip prachtige ketel! Als je pulp wil stoken kun je ook een valse bodem maken van kookstenen, puimsteen, of een waaier. Dan pulp in een zak er boven op.
-
@ndré antwoordde op het onderwerp "Voorstellen Flip" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@flip
Fruitbomen een keer goed snoeien doet wonderen.
Cheers alvast,
@ndré -
Chriswisky antwoordde op het onderwerp "Voorstellen Flip" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@flip die zijn vaak bespoten.ik heb tonnen fruit verstookt ,zit allemaal vol gif.nu stook ik maïs en die laat ik uit Roemenië komen die is bio en zoeter.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Voorstellen." – 1 jaar, 11 maanden geleden
@flip welkom, Ja alcohol kan er altijd nog wel bij 😆