-
Janne antwoordde op het onderwerp "Janne" – 2 maanden, 1 week geleden
@gerard01 Ik ga kijken!
-
Janne antwoordde op het onderwerp "Janne" – 2 maanden, 1 week geleden
@gerard01 Ja ik zag ergens dat er glycerine en calcium aan de wash werd toegevoegd. Fijn dat er hier zo veel info te vinden is. Dus het hoe en waarom zal vast wel duidelijk worden! Ieder geval, ben nu in… Meer lezen»
-
Janne antwoordde op het onderwerp "Janne" – 2 maanden, 1 week geleden
@gerard01 Dank je Gerard. Hoeveel % haal je dan met 1x destilleren? Voor mij zou dat toch een tegenvaller betekenen als dat bij mij ook zo uitpakt. Want voor het maken van vloeibare zeep heb ik 96% nodig… ‘Zeggen ze’…… Meer lezen»
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 5 maanden, 1 week geleden
@gerard01 idd erg apart en ik kan het ook niet verklaren
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 5 maanden, 1 week geleden
@gerard01 Misschien omdat het een natuur product is, bij mij was die beide keren lichtbruin
-
@ndré antwoordde op het onderwerp "Pruimen likeur" – 5 maanden, 3 weken geleden
@gerard01 de alcohol zit natuurlijk ook in de pruimen die je er weer uit zeeft, net als Sangria maar dan eet je het fruit op
Fijn dat je de smaak lekker vind👌Groet, @ndré🥃😎 -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 6 maanden geleden
@gerard01 ph is wel oke maar je moet rekening houden met eind PH. Je start op 3,3 d.w.z. dat je eind PH onder de 2,8 uit gaat komen . Dat is echt te laag. Trouwens afstoken onder de 3,4 met… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 6 maanden geleden
@gerard01 corrigeer jou ph .. tijdens vergisting daal je altijd gemiddelde 1 a 1,2 punt. Dan kom je straks te laag uit. Dit kan lijden tot mislukken. Ik vul een ton tot 25 cm onder de rand en daar komt… Meer lezen»
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier!" – 6 maanden geleden
@gerard01 gewoon beide elementen aan op 2200 watt en regelen met de vermogens regelaar. Er is geen vaste temperatuur of stand, doordat de verhouding alcohol en water steeds aan verandering onderhevig is zal je het vermogen steeds een klein beetje… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Aardbeien likeur" – 6 maanden geleden
@gerard01 iets gelatine of glycerine toevoegen dan blijft smaak en geur beter bewaard. ( En natuurlijk goed afsluiten.
-
SvenEijkelkamp antwoordde op het onderwerp "Aardbeien likeur" – 6 maanden geleden
@gerard01 top bedankt voor uw antwoord
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 6 maanden, 1 week geleden
@gerard01 kaneel , Munt en anijs zaad
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 6 maanden, 1 week geleden
@gerard01 als je langer macereren gaat krijg je bittere ” modderige” smaak , meer looizuren
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 6 maanden, 1 week geleden
@gerard01 langer kan gewoon, heb dit ook gemaakt voor de kerst en heeft 2 maanden gestaan en is heel goed geworden(vind ik)
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 6 maanden, 2 weken geleden
@gerard01 je kunt nootmuskaat gebruiken maar dat is scherper dan foelie. Dus dan moet je minder gebruiken
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 6 maanden, 2 weken geleden
@gerard01 vreemd, ik had bij gepelde een beter resultaat dan ongepelde, denk dat de versheid mee telt.
ik gebruikte van de lidll -
rinus55 antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 6 maanden, 2 weken geleden
@gerard01 als je de schalen niet gaat gebruiken koop je toch gepelde
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 6 maanden, 2 weken geleden
@gerard01 hamer
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 6 maanden, 2 weken geleden
@gerard01 70 % maar je kunt ook hoger gebruiken dan wordt de likeur wat hoger .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 7 maanden geleden
@gerard01 nee je kunt niet alles gewoon ver tien voudige wanneer je grotere hoeveelheden gaat maken. B.v.b de Steranijs, limoen, citroen zal je wanneer je grotere hoeveelheden gaat maken (even als bijvoorbeeld gebruik van gist in gistvat ) moeten aanpassen…. Meer lezen»
- Meer laden