Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Gerard01

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Gerard01

@gerard01

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Janne

    Janne antwoordde op het onderwerp "Janne" – 3 maanden geleden

    @gerard01 Ik ga kijken!

  • Profielfoto van Janne

    Janne antwoordde op het onderwerp "Janne" – 3 maanden geleden

    @gerard01 Ja ik zag ergens dat er glycerine en calcium aan de wash werd toegevoegd. Fijn dat er hier zo veel info te vinden is. Dus het hoe en waarom zal vast wel duidelijk worden! Ieder geval, ben nu in…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Janne

    Janne antwoordde op het onderwerp "Janne" – 3 maanden geleden

    @gerard01 Dank je Gerard. Hoeveel % haal je dan met 1x destilleren? Voor mij zou dat toch een tegenvaller betekenen als dat bij mij ook zo uitpakt. Want voor het maken van vloeibare zeep heb ik 96% nodig… ‘Zeggen ze’……   Meer lezen»

  • Profielfoto van rinus55

    rinus55 antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 5 maanden, 4 weken geleden

    @gerard01 idd erg apart en ik kan het ook niet verklaren

  • Profielfoto van rinus55

    rinus55 antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 5 maanden, 4 weken geleden

    @gerard01 Misschien omdat het een natuur product is, bij mij was die beide keren lichtbruin

  • Profielfoto van @ndré

    @ndré antwoordde op het onderwerp "Pruimen likeur" – 6 maanden, 1 week geleden

    @gerard01 de alcohol zit natuurlijk ook in de pruimen die je er weer uit zeeft, net als Sangria maar dan eet je het fruit op
    Fijn dat je de smaak lekker vind👌Groet, @ndré🥃😎

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @gerard01  ph is wel oke maar je moet rekening houden met eind PH.  Je start op 3,3 d.w.z. dat je eind PH onder de 2,8 uit gaat komen .  Dat is echt te laag.   Trouwens afstoken onder de 3,4 met…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @gerard01 corrigeer jou ph .. tijdens vergisting daal je altijd gemiddelde 1 a 1,2 punt. Dan kom je straks te laag uit.  Dit kan lijden tot mislukken.   Ik vul een ton tot 25 cm onder de rand en daar komt…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum antwoordde op het onderwerp "Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier!" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @gerard01 gewoon beide elementen aan op 2200 watt en regelen met de vermogens regelaar. Er is geen vaste temperatuur of stand, doordat de verhouding alcohol en water steeds aan verandering onderhevig is zal je het vermogen steeds een klein beetje…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Aardbeien likeur" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @gerard01  iets gelatine of glycerine toevoegen dan blijft smaak en geur beter bewaard. ( En natuurlijk goed afsluiten.

  • Profielfoto van SvenEijkelkamp

    SvenEijkelkamp antwoordde op het onderwerp "Aardbeien likeur" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @gerard01 top bedankt voor uw antwoord

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 6 maanden, 4 weken geleden

    @gerard01 kaneel , Munt en anijs zaad

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 7 maanden geleden

    @gerard01 als je langer macereren gaat krijg je bittere ” modderige” smaak , meer looizuren

  • Profielfoto van rinus55

    rinus55 antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 7 maanden geleden

    @gerard01 langer kan gewoon, heb dit ook gemaakt voor de kerst en heeft 2 maanden gestaan en is heel goed geworden(vind ik)

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 7 maanden, 1 week geleden

    @gerard01 je kunt nootmuskaat gebruiken maar dat is scherper dan foelie. Dus dan moet je minder gebruiken

  • Profielfoto van rinus55

    rinus55 antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 7 maanden, 1 week geleden

    @gerard01 vreemd, ik had bij gepelde een beter resultaat dan ongepelde, denk dat de versheid mee telt.
    ik gebruikte van de lidll 

  • Profielfoto van rinus55

    rinus55 antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 7 maanden, 1 week geleden

    @gerard01 als je de schalen niet gaat gebruiken koop je toch gepelde

  • Profielfoto van rinus55

    rinus55 antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 7 maanden, 1 week geleden

    @gerard01 hamer

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 7 maanden, 1 week geleden

    @gerard01 70 % maar je kunt ook hoger gebruiken dan wordt de likeur wat hoger  .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 7 maanden, 3 weken geleden

    @gerard01 nee je kunt niet alles gewoon ver tien voudige wanneer je grotere hoeveelheden gaat maken.  B.v.b  de Steranijs, limoen, citroen zal je wanneer je grotere hoeveelheden gaat maken (even als bijvoorbeeld gebruik van gist in gistvat ) moeten aanpassen….   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

  • rinus55

Nieuwste topics

  • vijf bijtjes stelt zich voor

    Door vijf bijtjes 1 dag geleden

  • Naloop

    Door Gerben Beek 4 dagen geleden

  • Vergistingsvaten 20 liter Speindel

    Door kena1979 6 dagen geleden

  • Waragi

    Door RikVanBeusichem 6 dagen geleden

  • Boiler gevonden, misschien een nieuw project

    Door rinus55 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens