Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

johnny

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van johnny

@johnny

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Stephan

    Stephan antwoordde op het onderwerp "Mais (voor veevoer)" – 3 jaren, 9 maanden geleden

    @johnny precies dat 😀 . Die slivovice en de appel eau de vie zijn vooral leuk omdat het hier gewoon geplukt kan worden. Tot nog toe kost de drank meer dan de drank in de winkels, dus voor het geld…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje" – 3 jaren, 9 maanden geleden

    @johnny ik zou niet weten waarom het niet zou lukken . Ik ben misschien ouderwets maar toen ik na wat in bedrijf had gewerkt  thuis ook wilde gaan destileren was er niet zo makkelijk aan goede mout of aan gist…   Read more»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje" – 3 jaren, 9 maanden geleden

    @johnny water verdamp pas bij 100 graden en dit is veel lager. Het water zorg alleen voor een koude barrière. Maar het is maar een manier om met een olie-drum te roken en misschien niet de beste manier om mout…   Read more»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje" – 3 jaren, 9 maanden geleden

    @johnny als onder in je vat een warmte bron maak(kolen, hout of gas) daar boven je turf of houtmot plaats. Daar boven kan je dan een schaal maken die je met water vul  en daar dan weer boven je mout….   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje" – 3 jaren, 9 maanden geleden

    @johnny voor filmpje gebruikte ik een kleine omdat ik ook niet veel te roken nodig had . Van een olie drum kun je een prima rookvat maken . Net boven de bodem maak je een ovaal gat aan bijde kanten…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje" – 3 jaren, 9 maanden geleden

    @johnny ik gebruik meestal een rookton oudeewets met een jutte zak eroverheen.
    Optijd omscheppen .
    En temp ien vochtig heid in de gaten houden .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje" – 3 jaren, 9 maanden geleden

    @johnny wanneer je rookt op een bbq met deksel dich heb je jans dat je temperatuur te hoog oploopt . Je moet in principe drogen op de warmte van rook en niet op hitte van de turf.  Door kwaliteit en…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje" – 3 jaren, 9 maanden geleden

    @johnny er zijn meerdere manieren om zuurmout te maken . Je kunt de groenmout besprenkelen met melkzuur . Maar de eenvoudigste is het groenmout uitspreiden in een kaag van 5 cm en  licht vochtig afdekken met plastic . Om de…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Hoe maak je "droge" gin" – 3 jaren, 10 maanden geleden

    @johnny  jenever en gin hebben veel overeenkomsten omdat gin een afgeleide is van jenever.  
    De verhoudingen in ingrediënten is wat het verschil maakt 
    (Vaak wordt er in gin ook lijsterbes ,vlierbes aan toegevoegd.)

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Hoe maak je "droge" gin" – 3 jaren, 10 maanden geleden

    @johnny  een droge gin is een gin die niet zoet is en ook niet nagetrokken op kruiden en fruit .( Maceraat ) Voor een droge gin gebruik je jeneverbes , engelwortel ,iriswortel, koriander, bittere sinaasappel , citroenschil  vanillebonen  , zoethout…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "(Oude) rode wijn verstoken: Plan van aanpak?" – 3 jaren, 10 maanden geleden

    @johnny wanneer het wijnen zijn gebotteld op chateau zijn ze vaak van hogere kwaliteit dus daarmee zit je goed . Er zijn inderdaad zoals jij heb gelezen brandy’s te stoken .  ja een brandy kun je in de tweede stook…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "(Oude) rode wijn verstoken: Plan van aanpak?" – 3 jaren, 10 maanden geleden

    @johnny de foto is niet erg duidelijk betreft texten op flessen . Uit die texten kun je opmaken of de wijn gebotteld is in de streek van herkomst of dat ze elders zijn gebotteld . Export wijnen worden vaak gefriesdroogt…   Read more»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 4 jaren geleden

    @johnny Ik heb nooit een eerlijk vergelijk gemaakt om de voordelen te bevestigen die ik gelezen heb, het probleem is dat degene die de voordelen aanhalen en er lyrisch over zijn vaker een stort gebruiken die ik nogal discutabel vind. …   Read more»

  • Profielfoto van eneR

    eneR antwoordde op het onderwerp "Eerste keer een soort van Whisky" – 4 jaren geleden

    @johnny Gaatjes van 2 á 3 mm, zoveel mogelijk en mooi verdeeld over de bodem maken een perfect filter.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Maischen" – 4 jaren geleden

    @johnny met een deel ongemout is het  afhankelijk van wat de verhouding is en wat het erbij gebruikte soort granen is . Daarnaast het diastatisch vermogen van het mout . Gebruik je groenmout of geeeest dat maakt ook verschil   Is…   Read more»

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Mashketel zelfgemaakt" – 4 jaren, 1 maand geleden

    @johnny erg gaaf

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Mashketel zelfgemaakt" – 4 jaren, 1 maand geleden

    @johnny leuk gemaakt . 
    Simpel ,goedkoop en zo te zien degelijker en betrouwbaarder dan de 500 + euro gadgets ketels met  electronica en Bluetooth . 👍👍

  • Profielfoto van Notna

    Notna antwoordde op het onderwerp "Mashketel zelfgemaakt" – 4 jaren, 1 maand geleden

    @johnny, mooie gemaakt en slim ja mag er trots op zijn.

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Mashketel zelfgemaakt" – 4 jaren, 1 maand geleden

    @johnny ZOOOO dat ziet er goed uit!!

  • Profielfoto van NaFets

    NaFets antwoordde op het onderwerp "Mashketel zelfgemaakt" – 4 jaren, 1 maand geleden

    @johnny
     
    Mooi zo, en goed uitgevonden. Ik heb zelf ook nog een krachtige motor van een shredder liggen. Alleen kijken of ik daar “iets” mee kan. 

  • Meer laden
Profielfoto Nimrax Profielfoto McCorner

Registreer nu!

Wie is online?

  • stookje

Nieuwste topics

  • Koolzuur toevoegen?

    Door Cass 12 uur geleden

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 2 dagen geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 3 dagen geleden

  • Review stookwinkel en Win shoptegoed!

    Door Stookforum 4 dagen geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 2 weken geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens