-
Stephan antwoordde op het onderwerp "Mais (voor veevoer)" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@johnny precies dat 😀 . Die slivovice en de appel eau de vie zijn vooral leuk omdat het hier gewoon geplukt kan worden. Tot nog toe kost de drank meer dan de drank in de winkels, dus voor het geld… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@johnny ik zou niet weten waarom het niet zou lukken . Ik ben misschien ouderwets maar toen ik na wat in bedrijf had gewerkt thuis ook wilde gaan destileren was er niet zo makkelijk aan goede mout of aan gist… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@johnny water verdamp pas bij 100 graden en dit is veel lager. Het water zorg alleen voor een koude barrière. Maar het is maar een manier om met een olie-drum te roken en misschien niet de beste manier om mout… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@johnny als onder in je vat een warmte bron maak(kolen, hout of gas) daar boven je turf of houtmot plaats. Daar boven kan je dan een schaal maken die je met water vul en daar dan weer boven je mout…. Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@johnny voor filmpje gebruikte ik een kleine omdat ik ook niet veel te roken nodig had . Van een olie drum kun je een prima rookvat maken . Net boven de bodem maak je een ovaal gat aan bijde kanten… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@johnny ik gebruik meestal een rookton oudeewets met een jutte zak eroverheen.
Optijd omscheppen .
En temp ien vochtig heid in de gaten houden . -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@johnny wanneer je rookt op een bbq met deksel dich heb je jans dat je temperatuur te hoog oploopt . Je moet in principe drogen op de warmte van rook en niet op hitte van de turf. Door kwaliteit en… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@johnny er zijn meerdere manieren om zuurmout te maken . Je kunt de groenmout besprenkelen met melkzuur . Maar de eenvoudigste is het groenmout uitspreiden in een kaag van 5 cm en licht vochtig afdekken met plastic . Om de… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hoe maak je "droge" gin" – 3 jaren, 8 maanden geleden
@johnny jenever en gin hebben veel overeenkomsten omdat gin een afgeleide is van jenever.
De verhoudingen in ingrediënten is wat het verschil maakt
(Vaak wordt er in gin ook lijsterbes ,vlierbes aan toegevoegd.) -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hoe maak je "droge" gin" – 3 jaren, 8 maanden geleden
@johnny een droge gin is een gin die niet zoet is en ook niet nagetrokken op kruiden en fruit .( Maceraat ) Voor een droge gin gebruik je jeneverbes , engelwortel ,iriswortel, koriander, bittere sinaasappel , citroenschil vanillebonen , zoethout… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "(Oude) rode wijn verstoken: Plan van aanpak?" – 3 jaren, 8 maanden geleden
@johnny wanneer het wijnen zijn gebotteld op chateau zijn ze vaak van hogere kwaliteit dus daarmee zit je goed . Er zijn inderdaad zoals jij heb gelezen brandy’s te stoken . ja een brandy kun je in de tweede stook… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "(Oude) rode wijn verstoken: Plan van aanpak?" – 3 jaren, 8 maanden geleden
@johnny de foto is niet erg duidelijk betreft texten op flessen . Uit die texten kun je opmaken of de wijn gebotteld is in de streek van herkomst of dat ze elders zijn gebotteld . Export wijnen worden vaak gefriesdroogt… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@johnny Ik heb nooit een eerlijk vergelijk gemaakt om de voordelen te bevestigen die ik gelezen heb, het probleem is dat degene die de voordelen aanhalen en er lyrisch over zijn vaker een stort gebruiken die ik nogal discutabel vind. … Read more»
-
eneR antwoordde op het onderwerp "Eerste keer een soort van Whisky" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@johnny Gaatjes van 2 á 3 mm, zoveel mogelijk en mooi verdeeld over de bodem maken een perfect filter.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Maischen" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@johnny met een deel ongemout is het afhankelijk van wat de verhouding is en wat het erbij gebruikte soort granen is . Daarnaast het diastatisch vermogen van het mout . Gebruik je groenmout of geeeest dat maakt ook verschil Is… Read more»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Mashketel zelfgemaakt" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@johnny erg gaaf
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mashketel zelfgemaakt" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@johnny leuk gemaakt .
Simpel ,goedkoop en zo te zien degelijker en betrouwbaarder dan de 500 + euro gadgets ketels met electronica en Bluetooth . 👍👍 -
Notna antwoordde op het onderwerp "Mashketel zelfgemaakt" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@johnny, mooie gemaakt en slim ja mag er trots op zijn.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Mashketel zelfgemaakt" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@johnny ZOOOO dat ziet er goed uit!!
-
NaFets antwoordde op het onderwerp "Mashketel zelfgemaakt" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@johnny
Mooi zo, en goed uitgevonden. Ik heb zelf ook nog een krachtige motor van een shredder liggen. Alleen kijken of ik daar “iets” mee kan. - Meer laden