-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 6 dagen, 1 uur geleden
@kees22 kook temp van ethylcarbamaat is 185 gr . Je zou dus denken dat het niet overkomt maar net als andere alcoholen bind het zeker omdat het al ethyl moleculen bevat aan ethyl. Het lift mee . Nee je liegt… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 2 weken, 1 dag geleden
@kees22 klopt niet helemaal zoals jij zegt betreft ethylcarbamaat . Net als Wanneer je in de zon zou zitten in de tuin wordt je bruin . Zit je achter glas duurt het zeer lang voor je bruin wordt. Dit komt… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 2 weken, 2 dagen geleden
@kees22 het gaat nuet alleen om de ethyl en methyl . Er is legio van stoffen die ook in een of andere ester of binding aanwezig kunnen zijn in voorloop . Enkele zijn : Propionaldehyde 48gr Aceton – propanal 56,5… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 2 weken, 5 dagen geleden
@kees22 92 % zuiver ? Voorloop en naloop zitten diverse alcoholen en acetaten in . Deze zijn ook lichter dan water dus als je een standaard alcohol meter gebruikt die ziet geen verschil tussen de verschillende stoffen en jou 92… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken en methanol?" – 3 maanden, 3 weken geleden
@kees22 de teflon tape moet niet over de rand heen en niet gekarteld zijn en alleen bij nauwe passing . Zodat het verder geen contact maakt , en niet in koelende afgaande deel , het komt dan niet mee in… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken en methanol?" – 3 maanden, 3 weken geleden
@kees22 grootste probleem in drank wat nu gebeurt even als in frisdrank is gebruik van siliconen in glans middelen en anti schuim middelen , daarnaast is aspartaam als zoetstof groeiend probleem. Inmiddels bekend dat dit stofje veel slechter is dan… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken en methanol?" – 3 maanden, 3 weken geleden
@kees22 er zijn veel verhalen over methyl de oorzaak is voornamelijk uit jaren 60 waarin de koelvloeistof van oude oorlog onderzeeër werd verwerkt in dranken waardoor er veel sterf gevallen waren in jaren 70 nog eens een dergelijke geval hierdoor… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken en methanol?" – 3 maanden, 3 weken geleden
@kees22 mee eens, ik beoordeel mijn voorloop hoofdzakelijk op reuk. Als ik 150ml weg gooi van de 25l omdat die slecht ruikt ben ik al ver voorbij de hoeveelheid methanol die ik in het begin van de stook kan onderscheiden.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken en methanol?" – 3 maanden, 3 weken geleden
@kees22 leuk dat je nog maar eens aan de test met de chromatograaf refereert, want de uitslag van de ingezonden samples was dat de hoeveelheid methanol ver onder die van de commerciële alcohol lag. Maar het waren wel ervaren stokers… Meer lezen»
-
Rein antwoordde op het onderwerp "Rum…. Ben benieuwd." – 4 maanden geleden
@kees22
Momenteel gaat ie nog steeds door maar wel een stuk rustiger al.
SG zit nu rond de 1032 -
Rein antwoordde op het onderwerp "Rum…. Ben benieuwd." – 4 maanden geleden
@kees22
doe ik eigenlijk standaard. Ketel is een 30l ketel met een soort hybryde dome gemaakt uit een 15l koper keteltje.
Voordat je dat helemaal vol geschuimd hebt moet je flink je best doen. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode" – 4 maanden, 1 week geleden
@kees22 gierst is te mouten . Ook hier geld tussen elke stap ook spoelen. En goed uitlekken mag niet te vochtig zijn . Je krijgt anders zeer snel last van schimmel. De gist maak ik lauw zelfde temperatuur als waar… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars?" – 4 maanden, 2 weken geleden
@kees22 t is net als met dure Wijnen . Er zijn inderdaad goede en minder goede whiskey’s maar is ook kwestie van smaak. En vergeet niet status . Er zijn nog steeds mensen die willen laten zien dat ze iets… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 4 maanden, 3 weken geleden
@kees22 mijn huis op 16 graden, dan is mijn vrouw aan onderkoeling overleden of terug naar Thailand 😆
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 4 maanden, 3 weken geleden
@kees22 slijmerige rogge ? Dan heb je niet gespoeld. Of te warm. Na weken.afgieten en spoelen na rusten alvorens opnieuw in water zetten spoelen . Afgieten en dan in week zetten . temperatuur niet boven 18 graden . Dan krijg… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 4 maanden, 3 weken geleden
@kees22 als je maar paar,% azijnzuur gebruikt heeft mout daar geen last van . Je bevochtigd ook eerst mout en daarna doek erover. En niet door Doeken heen . Je kunt ook bestellen bij die molens en bij pars en… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 4 maanden, 3 weken geleden
@kees22 graan handel Pars sint Jacobiparochie, Molen de vrijheid en de walvisch in Schiedam en de zwaluw Burdaard zijn een paar adressen waar je prima graan kunt verkrijgen dat perfect bruikbaar is . De Schiedamse molens leveren ook aan de… Meer lezen»
-
Jagdhornblaser antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 4 maanden, 3 weken geleden
@kees22 dank voor de uitkomst, komende zomer maar eens kijken naar een oogst naar gerst met kaf
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Inverteren" – 9 maanden, 2 weken geleden
@kees22 Ja, voor bier worden andere technieken gebruikt zoals het inkoken voor bieren met een hoog alcohol gehalte en het zo snel mogelijk terug koelen van de wort. Ik gebruik zelf ook zo’n spiraalkoeler voor mijn stookwijn. Maar melasse waar… Meer lezen»
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Alcohol niet helder." – 11 maanden, 2 weken geleden
@kees22 wat ik wel vaker heb bij het stoken met de T500 met helm en botanical basket, dus om gin te maken zeg maar, is dat na verloop van tijd er best wel prut meekomt van de kruiden uit de… Meer lezen»
- Meer laden