-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Droog" – 4 weken geleden
@kevin klopt . Een te hoog looizuren / tanines gehalte geeft een droog stroef mondgevoel en vervelende afdronk.
Decanteren helpt maar vaak is blenden met een white dog de betere oplossing . -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Op bezoek bij : – x -" – 1 maand, 2 weken geleden
@kevin inderdaad ik was verbaasd maar eigenlijk was het al ( meestal door mij ) te lang uitgesteld. Maar zoals je weet Kevin, voorheen was je een stook kennis nu meer een vriend en je bent altijd welkom .Voor koffie… Meer lezen»
-
jjriet80 antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken en methanol?" – 2 maanden, 2 weken geleden
@kevin thanks voor deze uitleg. bakkersgist ga ik in toekomst zeker eens proberen dus
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Honing Bourbon." – 2 maanden, 2 weken geleden
@kevin klopt !
-
bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 2 maanden, 3 weken geleden
@kevin mijn Vevor destilleerder is ongeveer 6.5 liter, dus dat is mijn maximum.BC
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 2 maanden, 4 weken geleden
@kevin helemaal mee eens, niet te moeilijk over doen. Het lijk er wel op dat die bewaar adviezen en houdbaarheid de verkoop moet stimuleren. Mijn grootste ketel is 25 liter dus ik maak dan een stookwijn van 27 liter met… Meer lezen»
-
bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 2 maanden, 4 weken geleden
@kevin ik heb slechts 4 gram nodig per batch, dus ik ga er mee lang mee doen. op de verpakking staat wel november 2025 als einddatum. ik hoop wel dat ik er even mee kan doen want Brouwland doet moeilijk… Meer lezen»
-
bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 2 maanden, 4 weken geleden
@kevin
zou ik Fermentis gist dan ook niet gewoon kunnen blijven gebruiken? Verkoper zegt dus wel niet meer gebruiken dan 1 keer.
BC -
Frans17 antwoordde op het onderwerp "batch zuur na gisting" – 3 maanden, 1 week geleden
@kevin het is de geur van melkwei en een normale geelachtige vloeistof, ruikt niet beschimmeld, ik ga stoken, dankjewel
-
Ronaldo antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid" – 3 maanden, 2 weken geleden
@kevin Bedankt, hier kom ik wel verder mee. 😜
-
Ronaldo antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid" – 3 maanden, 2 weken geleden
@kevin Duidelijk antwoord, sg start was 1070 sg huidig 1012. X 0,133 =7,3.
Kan ik nu ook gaan distileren? Of nog ff wachten?
Gr, Ronaldo -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 2 weken geleden
@kevin beide mouten hebben eigen karakter . Een peated is op turf geeest een smoke brengt vaak zwaardere rook smaken mee. Een peat mout zal meestal op turf zijn gerookte een smoke op hout of kool. . Zelf gebruik… Meer lezen»
-
bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 2 weken geleden
@kevin
OK, da’s wat ik vroeg. thanks!
effe kijken of ik dat allemal bij mekaar besteld krijg.
BC -
bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 2 weken geleden
@kevin ik had eerder verwezen naar Pauls Malt Thirsty Thistle – Heavy Peated Distilling Malt 5 kg . lijkt me dan de geschikte mout. het is me nu alleen niet duidelijk of Robbert dan bedoelt dat ik uiteindelijk dit nodiog heb:… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 4 maanden, 1 week geleden
@kevin ik ben niet bekend met de commerciële mouten uit de winkel. Ik zie daar in veel bier mouten voorbij komen die gebruikt worden voor whiskey. Misschien is het niet onverstandig om bij commerciële mouten voor een dergelijke whiskey een… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 4 maanden, 1 week geleden
@kevin inderdaad dat kan ook zeker als je de zwakkere eerst doet .
-
Anton uit het Hoge Noorden antwoordde op het onderwerp "Ontwerp Help – Smaakinfussie dmv helm" – 4 maanden, 2 weken geleden
@kevin We kunnen het forum bijna omdopen tot “praatkamer waar alle wijsheden van Robbert in willekeurige volgorde voorbij komen”! Hij komt overal terug (en ik zie hem graag komen).Theresa vroeg al of ik bij hem in de buurt woonde, en… Meer lezen»
-
Anton uit het Hoge Noorden antwoordde op het onderwerp "Ik wil een aromakolom gaan bouwen voor mijn 50 L bierfust" – 5 maanden, 2 weken geleden
@kevin Bedankt voor de tip! ik heb al eens eerder gelezen dat je het af en toe moet verhitten om de stres van het koudverstevigen (work hardening, in het Engels) uit het koper krijgen zodat het niet barst/scheurt. Kijken of… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Korenwijn" – 5 maanden, 3 weken geleden
@kevin koren wijn is een van de basis beginselen van destilleren. Het is niet echt moeilijk. Een simpel granen destilaat meestal van gerst , tarwe en rogge kan heel smaakvol zijn .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "nieuwe installatie maken voor calvados en gin" – 6 maanden, 2 weken geleden
- Meer laden