-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ketel" – 1 maand, 2 weken geleden
@larsje40 op foto zie je onderdelen en oude horeca koffie ketel waarmee ik een stookketel voor iemand heb gemaakt ,( alleen de koeler staat er niet bij ) Ik heb geen foto van resultaat bij de hand . Het apparaat… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Welke ketel" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@larsje40 de whiskey ketels ,alembiek en alquitara zijn kleine versies van ook professionele kerels. Een kolom gebruik je voornamelijk voor hoge neutrale alcohol. Tegenwoordig voornamelijk voor alcohol met essances , smaak en kleurstoffen. Enkele maceraten is hoog alcohol 78- 94% … Meer lezen»
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Welke ketel" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@larsje40 ik praat voor mijn eigen en wat ik heb, ik heb een 12 liter kolom ketel en een alquitara van 1,5 liter, vind ik persoonlijk een prima stel bij elkaar. Je zegt weinig maken maar je hebt al snel… Meer lezen»
-
Wim1975 antwoordde op het onderwerp "vraag mbt kleine alambiek" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@larsje40 hallo ik heb deze compleet Verwijderde link
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "vraag mbt kleine alambiek" – 3 jaren geleden
@larsje40 Dat ligt er een beetje aan hoe handig je bent eerlijk gezegd, ook de ervaring die je hebt op gedaan met destilleren speelt hierin mee. Een mogelijkheid is een streepje met carnaubawas erop te zetten, dat smelt rond… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "vraag mbt kleine alambiek" – 3 jaren, 1 maand geleden
@larsje40 misschien kun je een haakje o.i.d. in de top solderen waardoor het wel kan. .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "vraag mbt kleine alambiek" – 3 jaren, 1 maand geleden
@larsje40 je kunt er net zoals met een kleine alquitara van allerhande drankjes op klaarmaken . Wanneer je er 1,5 liter drank van 45 % in zou verwerken krijg je altijd na destilatie en eventueel verdunnen weer 1,5 drank minus… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "vraag mbt kleine alambiek" – 3 jaren, 1 maand geleden
@larsje40 je zou met een 40 of 45% alcohol erin werken en de dampen gebruiken om de smaken uit de kruiden te onttrekken. Je zit inderdaad aan een kleine hoeveelheid te denken aan opbrengst maar t laat je snel spelen… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "vraag mbt kleine alambiek" – 3 jaren, 1 maand geleden
@larsje40 met een kruidenei erin zou je er ook jenever mee kunnen maken of gin.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "vraag mbt brouwketel" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@larsje40 het apparaat is zeker wel aan te passen . Hij is beter regelbaar en degelijker dan een aantal soort gelijke ketels . De simpelste manier is een bovendeel te gebruiken van een koperen tagine. Deze opmaat maken en iets… Read more»
-
@ndré antwoordde op het onderwerp "Welke brouwketel?" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@larsje40
Dat is ook wel een dingetje dat schoonmaken, fijn dat het zo gemakkelijk gaat en dat ie naar behoren werkt.
Groet, @ndré -
@ndré antwoordde op het onderwerp "Welke brouwketel?" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@larsje40
Dat is ook wel een dingetje dat schoonmaken, fijn dat het zo gemakkelijk gaat en dat ie naar behoren werkt.
Groet, @ndré -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vraagje over de diverse systemen." – 3 jaren, 11 maanden geleden
@larsje40 persoonlijke zou ik dan toch voor de VM gaan . Voor whiskey zal kun je beter een andere vorm kunnen gebruiken . Daarvoor blijft toch de Whiskey still en potstill vereweg de beste optie . Je kunt ook niet… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vraagje over de diverse systemen." – 3 jaren, 11 maanden geleden
@larsje40 ccv kan heel goed werken heel goed scheidend vermogen maar is lastig in juiste verhouding koeling te vinden . En ook dus lastiger in gebruik . Ook omdat de dingen nooit gelijk zijn zal veel experiment nodig zijn om… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Recept Whisky" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@larsje40 Dit is de mout die Erik via Bio-brouwmaat had, er zijn 3 versies van meen ik, zwaarste rond de 30 PPM. Je krijgt er zeker lekkere Whiskies mee, maar tijdens de vergisting, stoken en rijpen verdwijnt er redelijk… Read more»
-
Jaapjanjoost antwoordde op het onderwerp "Aging" – 4 jaren geleden
@larsje40 Stel je hebt hetzelfde stuk hout waarvan het vat is gemaakt, dan krijg je dezelfde smaak met een glazen met hout in de alcohol als de alcohol in het vat. Alcohol is een geweldig oplosmiddel. E10 benzine vreet van… Read more»
-
Jaapjanjoost antwoordde op het onderwerp "Aging" – 4 jaren geleden
@larsje40 Enkele jaren in een 3 litervat is te lang. Eerder 3 tot 6 maanden. De reden is dat je 3 liter alcohol met een groot oppervlakte hout in contact komt. Commerciële whiskystokerijen werken met vaten van zo’n 200 liter… Read more»
-
Kevin antwoordde op het onderwerp "Vragen mbt thermometer" – 4 jaren geleden
@larsje40: zoals robbert aangeeft met busje, heb ik het busje in t geheel achterwege gelaten. Ik heb met een trappenboir diameter 12 gat op hoogste punt geboord. Hier een siliconenkurk in. Door de siliconenkurk een thermometer van de Zweedse meubelleverancier… Read more»
-
Robbie antwoordde op het onderwerp "Hollandsche CCVM ketel" – 4 jaren geleden
@larsje40 hoi, ik heb 1x geprobeerd in de ccvm modus dat ging nog niet helemaal lekker. Dit door een te dik bepakte vulling achteraf. Er staat een foto ergens hier in het dagboek. In t filmpje is het inderdaad de… Read more»
-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "koelen: advies gevraagd en hoe doen jullie dit?" – 4 jaren geleden
@larsje40 OK, duidelijk. Dan heb ik verder geen advies voor je, want ik heb geen idee hoe je dat zou moeten doen. Zijn er geen koppelingen te koop voor die maat pijp? En dan naar 8 mm, 10 mm, 12… Read more»
- Meer laden