Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Lemmy

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Lemmy

@lemmy

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Absint maken" – 2 weken, 5 dagen geleden

    @lemmy compleet uitgeloogd eiken vat gebruiken is het best of kruik met grote hals met kurk of katoen afgesloten zodat de drank kan ademen.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat te doen met restanten?" – 2 maanden, 1 week geleden

    @lemmy inderdaad fatsoenlijk gist . Geen chemisch gemotiveerd. Maar ouderwets en natuurlijk.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat te doen met restanten?" – 2 maanden, 2 weken geleden

    @lemmy borstel gaat bij schildpadden.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat te doen met restanten?" – 2 maanden, 2 weken geleden

    @lemmy zet ik eerst een jaar of 3  weg  op blank maagdelijk eiken  . .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat te doen met restanten?" – 2 maanden, 2 weken geleden

    @lemmy  , ik had voor  maïs en gertse mout een groot deel opgemaakt en  dit was over   .   Omdat  het nuet echt regular receptuur zou worden namelijk   Hoog in roggemout  . Even gekeken  wat vroeger met deze ingrediënten werd gedaan …   Meer lezen»

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum antwoordde op het onderwerp "Witte wijndruiven concentraat ervaringen mogen hier" – 3 maanden, 2 weken geleden

    @lemmy  vrijdag komt er een heel kleine hoeveelheid binnen voor maximaal 4 cans, als het binnen is zet ik ze online 🙂

  • Profielfoto van Brenner

    Brenner antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden, 2 weken geleden

    @lemmy . Ik zeg  dat de mouten die je kan kopen die peated zijn op een lage temp zijn geeest zijn.Mocht ik dat fout hebben zie ik graag een link voorbij komen. Ik twijfel ook niet aan roberts kennis mischien…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 5 maanden geleden

    @lemmy intra rood brengt toch warmte in war sneller doet verdampen. Ja je kunt ook met kunstmatig verouderen te lang doen of te intensief waardoor juist smaken verloren gaan. Ook al geeft het kunstmatig verouderen een betere smaak je moet…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 5 maanden geleden

    @lemmy dergelijke likeuren kun je 3 uur eau bain marie zetten op 52 -55 graden en daarna hard afkoelen. ( Pas op dat fies op kruik niet knap ) Of in helder glas en 12 uur een u.v. kanon erop…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 5 maanden geleden

    @lemmy normaal rijping is enkel maanden  . Geforceerde rijping kan in 24 uur al beneficiair wezen.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "alquitara of …." – 5 maanden, 1 week geleden

    @lemmy nee. Dat is het niet.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 5 maanden, 1 week geleden

    @lemmy inderdaad dat klemmetje is om eventueel de stroomsnelheid te remmen .meer zodat de bak niet overstroomt.  Een blank eiken . Maar je kunt ook pinewood vat gebruiken  . Dat stukje zeewier is naar eigen inzicht . Het geeft iets…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 5 maanden, 2 weken geleden

    @lemmy  binnenkort komen de antwoorden in nieuwe filmpje

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 5 maanden, 2 weken geleden

    @lemmy nee geen gentiaan.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Genepi" – 6 maanden geleden

    @lemmy  nee dat is niet de reden .  ik mag juist de warmte wel kwijt.  
    94% in eerste overhaal moet er niet teveel warmte in kolom blijven.
    Kleed was voor pottenkijkers en nieuwsgierigen door ramen kunnen mensen de kolom zien. 
     

  • Profielfoto van Haegsch Wijndomein

    Haegsch Wijndomein antwoordde op het onderwerp "Whisky van walnoten" – 8 maanden, 1 week geleden

    • @lemmy ga ik zeker proberen 🤣 😀 
  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Whisky van walnoten" – 8 maanden, 1 week geleden

    @lemmy Zeker, alleen de doppen heb ik in het verleden ook wel eens gedaan op aanraden van Robbert, het geeft een warme invloed op de drank zonder echt tanine mee te geven (vooral als de schotjes weggehaald zijn).

  • Profielfoto van pastis1996

    pastis1996 antwoordde op het onderwerp "Probleem met louche effect tijdens diluten van het maceraat pastis" – 8 maanden, 1 week geleden

    @lemmy 
    bedankt voor de info! Kan je nog eens een beetje meer uitleg geven ivm het maceraat splitsen en terug mengen met de kruiden? Ik merk dat ik dot proces nog niet helemaal door heb!
     
    Alvast bedankt!
     
    Amaury

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Voorloop" – 10 maanden, 2 weken geleden

    @lemmy in de industrie moet er ook administratie gehouden worden van het afval ,voorloop naloop resten.i.v.m Belastingen .
    Het word afgevoerd en verwerkt . 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Voorloop" – 10 maanden, 2 weken geleden

    @lemmy dat kleine beetje voorloop  is ook de moeite niet er wat mee te doen . Maar Als inderdaad 400 mil per x word opgevangen dan is er zeer veel verspilling dat zou  de moeite waard kunnen zijn om eerst…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • vijf bijtjes stelt zich voor

    Door vijf bijtjes 22 uur geleden

  • Naloop

    Door Gerben Beek 3 dagen geleden

  • Vergistingsvaten 20 liter Speindel

    Door kena1979 5 dagen geleden

  • Waragi

    Door RikVanBeusichem 6 dagen geleden

  • Boiler gevonden, misschien een nieuw project

    Door rinus55 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens