-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Roest." – 2 jaren, 10 maanden geleden
@lemmy bij koperen ketels in de regel gewoon niet doen, een gepakte kolom is om meer scheiding te realiseren, daarvoor zijn eventueel nog wat andere truucjes met een koperen ketel (alhoewel 96% in de meeste gevallen niet haalbaar is).
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@lemmy In theorie niet, in de praktijk wel. Hoe kleiner je batch wordt, ook qua vergisting, hoe groter bepaalde invloeden worden, er is namelijk minder buffer van massa (temperatuurschommelingen bijvoorbeeld), maar ook het maken van de scheidingen wordt moeilijker met… Meer lezen»
-
Haak antwoordde op het onderwerp "Kan ik zwarte bessen stoken in een koperen ketel ?" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@lemmy
het zou mij fantastisch lijken als ik dat voor mekaar kreeg …😜 -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Kan ik zwarte bessen stoken in een koperen ketel ?" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@lemmy ja het slijt maar dat is zeer langzaam.l . Een koperen ketel gaat een leven lang mee.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Citroenmelisse" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@lemmy ja ik ben te oud voor dat gedoe op telefoons en ik type met een vinger en als dat kut Android systeem dan ook nog texten en woorden zelf veranderd omdat het een woord als masseren niet kent dan… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Citroenmelisse" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@lemmy gedroogd
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Invertsuiker: to do or not to do?" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@lemmy alleen eiwit gebruiken. ! Dit opkloppen . Er doorheen roeren tijdens het opwarmen. . schuim komt boven drijven . En afscheppen. Er zou een deel kunnen bezinken dat blijft achter in pan bij afgieten of even door kaasdoek laten… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Invertsuiker: to do or not to do?" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@lemmy vandaag 20 gram voor 12 kg suiker gebruikt en daarna nog eens 20 gram om de stookwijn op PH 4.9 te krijgen.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Invertsuiker: to do or not to do?" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@lemmy
2 gram citroenzuur op 4 kg suiker is misschien ook wat weinig.
Deze manier van inverteren gebruik ik ook voor suikeralcohol en donkere dranken, voor een heldere drank gebruik ik witte kandij. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Invertsuiker: to do or not to do?" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@lemmy eiwit van een ei opkloppen tot schuim. Dat giet je in en roer je door het suiker water. . doe dit wel bij nog temp onder de 40 graden Flink door roeren . Op gegeven moment komt het boven… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Invertsuiker: to do or not to do?" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@lemmy im principe wordt ook suikersiroop zo gemaakt . Je moet uitkijken dat het niet te heet wordt dan krijg je langs wand pijn iets karameliseren en dus verkleuren. Om mooi kristal helder te krijgen kun je het suiker even… Meer lezen»
-
Bewust antwoordde op het onderwerp "Op een zonnige zondag gin uit de thumper" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@lemmy Oude vazen en potten aan elkaar gesoldeerd met een flensje er aan met de flens maat van een Daalderop boilertje zodat alles uit wisselbaar is. Voor rest gebruik ik 3,5 inch (88,9mm) koperen buis wat zo ongeveer de diameter… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Het kleine vaatjes topic" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@lemmy teakhout is niet erg geschikt . Bevat veel olieen. Er zijn veel destilleederijen die in houten kuipen vergisten. Ook wel gebrand houten kuipen om ook in dat stadium gebruik te maken van de hout eigenschappen . Let wel op… Meer lezen»
-
zoef antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 2 jaren, 11 maanden geleden
dankje @lemmy. Soms loop je inderdaad zomaar tegen zoiets aan.Er stonden trouwens een heleboel meer varianten merken van deze Pekmez in de winkel waar ik kom. Ben benieuwd wat de uitkomst zal worden 😉
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Voorstellen" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@lemmy en daar zijn er genoeg van.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Voorstellen" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@lemmy het ruikt niet goed ondanks dat het enkel suiker en bakkersgist is maar juist omdat het enkel suiker en bakkersgist is 😀
-
concha antwoordde op het onderwerp "Voorstellen" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@lemmy Bedankt voor de update!!! Ik ga morgen ook een nieuwe suikerwash opstarten en deze keer ga ik havermout gebruiken ipv DAP.
Nog een paar dagen wachten en dan kan je stoken en vergelijken. Nieuwsgierig naar het resultaat. Succes. -
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Voorstellen" – 3 jaren geleden
@lemmy haha dat geloof ik. Dat is hier net zo. Ik ben fan van alquitaras. Vandaar.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Voorstellen" – 3 jaren geleden
@lemmy Ik gebruik calciumcarbonaat om de p.H. te verhogen, verlagen is fosforzuur of melkzuur. Ik heb hard kraanwater en niet heel veel behoefte om nog meer calcium toe te voegen. De verhouding is ongeveer 1 kg graan per 3,1 liter… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "Voorstellen" – 3 jaren geleden
@lemmy Ik heb nooit turbo gist gebruikt. Momenteel gebruik ik op 25 l water: – 5,5 kg suiker – 8 gram citroenzuur, om suiker te inverteren. – 10 gram DAP – 70 gram bakkersgist Maar ik ga ook eens… Meer lezen»
- Meer laden