-
Bewust antwoordde op het onderwerp "Gezinsuitbreiding (hoi hoi het is een …..)" – 5 maanden, 1 week geleden
@mau, iedereen is van harte welkom. Sta nu alleen op het punt om naar het oosten van het land (Deventer) af te reizen. Dus dit weekend ff niet.
-
Twisted antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage na toevoegingen" – 6 maanden geleden
@mau die heb ik hoor. Vroeg me alleen af of die berekening nog klopt als er andere zaken dan water worden toegevoegd.
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Welkom op Stookforum!" – 6 maanden geleden
@mau was spambeveiliging. Heb hem geactiveerd voor je!
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "receptje gevonden snel fermenteren" – 8 maanden, 4 weken geleden
@mau karwijzaad wordt gebruikt in juist veel recepten er zijn diverse gin recepten , jenever , aquavit, absint , kruidenbitters, ouzo .het wordt ook gebruikt voor diverse contrasten in allerhande likeuren. In pure originele vodka hoort het echter niet thuis…. Meer lezen»
-
McCorner antwoordde op het onderwerp "Kersen" – 9 maanden, 3 weken geleden
@mau Ik heb gezicht op kersen, maar je kan zelf natuurlijk ook op krieken zoeken. Gewoon even op het icoontje van het vergrootglas klikken 😊
-
MojoCreations antwoordde op het onderwerp "Limoncello wordt goor" – 9 maanden, 3 weken geleden
@mau Dankjewel, zo ver ben ik inderdaad ook met een paar persoonlijke aanpassingen. Het gaat mij echt om de groene smurrie die er soms wel en soms niet bovenop verschijnt. Vraag aan de hand van je antwoord: Is er… Meer lezen»
-
Prins antwoordde op het onderwerp "tankgranaat" – 10 maanden, 1 week geleden
@mau dank
-
Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Continue stripping still" – 10 maanden, 2 weken geleden
@mau Ach polen, nieuw zeeland, wat maakt het uit 😉
-
RikVanBeusichem antwoordde op het onderwerp "wat voor jou een weet is , is voor mij een vraag" – 10 maanden, 2 weken geleden
@mau Wanneer je twijfelt kun je de wijn destilleren en vervolgens testen op het restant sulfiet. dat kan met een teststrip of door middel van titratie. daarover is op Google genoeg te vinden. persoonlijk zou ik mij meer druk… Meer lezen»
-
Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Continue stripping still" – 10 maanden, 2 weken geleden
@mau internationaal?
-
Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Continue stripping still" – 10 maanden, 2 weken geleden
@mau nieuw speeltje 😉
-
RikVanBeusichem antwoordde op het onderwerp "wat voor jou een weet is , is voor mij een vraag" – 10 maanden, 2 weken geleden
@mau Gisten produceren zelf ook sulfieten. Dit kan zelfs oplopen tot 100 mg per liter. Wijn zonder sulfiet bestaat niet. Wanneer je bedenkt dat er tussen de 150 mg (rode wijn) en 250 mg (rosé) maximaal mag worden toegevoegd, kun… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "wat voor jou een weet is , is voor mij een vraag" – 10 maanden, 2 weken geleden
@mau niet geschikt dus. Beste is altijd om te zien waar de wijn gebotteld is
Is het gebotteld in ander land dan plaats van productie bevat het meestal conserveringsmiddelen en stabilisators . Dan is het niet bruikbaar.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "wat voor jou een weet is , is voor mij een vraag" – 10 maanden, 2 weken geleden
@mau kijk wel eerst of er conserveringsmiddelen in zit zo ja is het zonde van tijd.
-
Cuco Portugal antwoordde op het onderwerp "Oud forum lid weer terug." – 10 maanden, 3 weken geleden
@mau , kweeperen zijn keihard en niet lekker, behalve als je ze even kookt…. Dan kun je er bijv heerlijke jam van maken. Op internet zijn talloze gerechten / recepten te vinden, in NL. Ze doen het in Nederland trouwens… Meer lezen»
-
Twisted antwoordde op het onderwerp "Nieuw met deze hobby" – 10 maanden, 3 weken geleden
@mau thnx, misschien moet ik dat ook nog een keer doen idd.
-
Anderling antwoordde op het onderwerp "Anderling stelt zich voor" – 10 maanden, 3 weken geleden
@mau Dankje! Genieten ga ik zeker doen!
-
KlaasVaak antwoordde op het onderwerp "wat voor jou een weet is , is voor mij een vraag" – 10 maanden, 3 weken geleden
@mau dat is wel spijtig.. inderdaad de turbo gisten dan maar laten voor wat het is.
Ben benieuwd wat je bevindingen zijn met gewone Bakkers gist. Succes en hou ons op de hoogte 💪 -
KlaasVaak antwoordde op het onderwerp "wat voor jou een weet is , is voor mij een vraag" – 10 maanden, 3 weken geleden
@mau klinkt goed👌 ga ik ook zeker proberen. Bedankt voor de info👍
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "wat voor jou een weet is , is voor mij een vraag" – 10 maanden, 3 weken geleden
@mau valt mee . Ik heb een klein oud huisje in een klein dorpje boven in friesland met een tuin waar wat druiven struiken , framboos ,braam , blauwe bessen staan . Verder wat kennissen in ongeveer met boomgaarden en… Meer lezen»
- Meer laden