-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 12 maanden geleden
@mccorner Dat mag je allemaal zelf weten, dit topic is meer een poesiealbum om achteraf nog te zien wat er gebeurd is en de gedachtegang toentertijd.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 12 maanden geleden
@mccorner sourmash neemt iets tijd omdat je eerst een generatie moet moet hebben om volgende te maken . En het is wat lastig om recept met exact zelfde smaak te herhalen maar meten en wegen in verhoudingen dan komt het… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 12 maanden geleden
@mccorner ook sourmash word in vs vaak geheel verstookt .
Sourmash whiskey is beetje gestigmatiseerd als moonshiners drank. Maar een groot aantal serieuze bourbons zijn sourmash. En evenals Andere whiskey types niet zo moelijk te maken. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Deltazym" – 3 jaren, 12 maanden geleden
@mccorner ga je naast de melkzure bacteriën een ander gist toevoegen let dan wel op dat ze elkaar niet omzeep helpen . En hou ph eventueel constant met een zuurbuffer .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Deltazym" – 3 jaren, 12 maanden geleden
@mccorner meeste mensen hebben het meestal over maar een aantal enzymen alfa en beta Amylase, protease,beta glucanase.maar niet over de coenzymen.Een aantal coenzymen zijn ook mineralen en vitaminen. Deze ondersteunen de enzymen werking.Denk aan ;Vit b3 ,b3,b1z,NADP, ascorbinezuur,thetrahydrofolzuur.Het gebruik van mineralen… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Deltazym" – 3 jaren, 12 maanden geleden
@mccorner wanneer je het mout aandeel verhoogt heb je alle enzymen voldoende aanwezig .
Maischen op 45 , 55 , 65 en 72 graden. -
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Update 2 en 3 RVS walsen schrootmolens zijn binnen!" – 3 jaren, 12 maanden geleden
@mccorner sterker type makita accuboor zou zeker kunnen werken, al haal je voor dat geld bijna 2 schrootmolens haha, dus als je op snoer hebt moet zeker lukken 😎
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Update 2 en 3 RVS walsen schrootmolens zijn binnen!" – 4 jaren geleden
@mccorner hij hoeft niet snel te draaien, het gaat alleen om de kracht. Is het te zwaar voor de Makita? Ik vergeet hem steeds mee naar de zaak te nemen, wilde het ook even testen 🙂
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Nieuw, Pre-orders 2 en 3 RVS walsen schrootmolens gestart" – 4 jaren geleden
@mccorner wat mij betteft wel. Ze zijn in nederland, wacht nog op groen licht van de douane, hoop ze met een paar dagen binnen te hebben. Had er al kunnen zijn maar douane blijft een formaliteit waar we doorheen moeten… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 4 jaren geleden
@mccorner, ik gebruik 8 liter uit de vorige stook. Ik laat de ketel een nachtje afkoelen en tap dan van bovenaf. Ik maak dan 27 liter stookwijn waar van uiteindelijk 25 liter ketel in gaat. ik stook 4 maal achter… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Bananenrum" – 4 jaren geleden
@mccorner Saison gist en de tweede vergisting zal kveik zijn. Ik denk eerder 3 maal destilleren dan eenmaal, de vergisting wordt alleen melasse dus moet een betere scheiding verkrijgen, had nog even de raffinage lens overwogen maar eerst eens zo… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Bananenrum" – 4 jaren geleden
@mccorner Ik ga t eerst op een andere manier doen, hou de destillatie ook simpel. Na wat leeswerk gisteren en vandaag vraag ik me af of een thumper wel ideaal is voor een rum.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Bananenrum" – 4 jaren geleden
@mccorner Haha, het ging zich om het plaatje hier (credits Gompie);
I tried making banana rum. Turns out bananas foam. I no longer want to make banana rum. from firewater
Ik heb toevallig vanmorgen een kan melasse besteld, g…[Verder lezen] -
RuMo antwoordde op het onderwerp "Grainfather "in gebruik" genomen." – 4 jaren geleden
@mccorner, gefeliciteerd met het behalen van je pensioen en natuurlijk de Grainfather.
-
Bhakti antwoordde op het onderwerp "Onze eerste Hongaarse Palinka" – 4 jaren geleden
@mccorner Hongarije heeft een rijke palinka cultuur, maar onderling toch met veel verschillen. Er zijn stokers die palinka maken voor de goedkope borrel het jaar rond, maar ook stokers met veel kennis van het laten rijpen van de palinka, de… Read more»
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Nieuw, Pre-orders 2 en 3 RVS walsen schrootmolens gestart" – 4 jaren geleden
@mccorner bedankt, heb het opgelost!
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@mccorner Bedankt, ik ga eens lezen!
-
RuMo replied to the topic "PX en andere eiken vaten" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@mccorner, dat kan wel wezen maar als je eerst bericht het aanprijzen van een product is, lijkt het wel heel veel op reclame/spam. Dat de schrijver uit naam van een groep schrijft maak het er ook niet persoonlijker op. Ik… Read more»
-
Ton replied to the topic "PX en andere eiken vaten" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@mccorner brengt nieuw leven in de brouwerij 😄
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Rozijnen" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@mccorner voor dranken als ouzo , of andere anijs dranken gebruikt zowiezo nooit suiker alcohol . Ik weet dat de stookwinkel een goed concentraat heeft en een zeer goede basis voor diverse dranken . Zelf heb ik al een aantal… Lees meer»
- Meer laden