Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Murmillo

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Murmillo

@murmillo

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 3
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert vind forumbericht "Sg stop na 14 dagen op 1040" – leuk 4 maanden, 4 weken geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert vind forumbericht "Sg stop na 14 dagen op 1040" – leuk 4 maanden, 4 weken geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert vind forumbericht "Tijd/temperatuur" – leuk 4 maanden, 4 weken geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 4 maanden, 4 weken geleden

    @willy00 zet vat niet op koude grond en temperatuur boven de 21 graden.   14 dagen is nog niet lang. Mag max 28 dagen gisten.   Bij te koud zal gist niet meteen kapot gaan maar het stoot wel veel azijnzuur uit…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars?" – 4 maanden, 4 weken geleden

    @kayp  Ik zit nu in Schotland.  3 destilleerderijen bezocht nu Genoeg geprobeerd en gezien .   
    Even te gast geweest bij oude bekende . 
    (Geef mij toch maar een metaxa of een absint.)

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars?" – 4 maanden, 4 weken geleden

    @kayp  op de vraag waarom zo duur  kun je nu zien op fles  er zijn 182 flessen van en dit is nr 37..
    Hier staan nog meer flessen van ver boven 15000 pond. 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars?" – 5 maanden geleden

    Zo duur
     IMG_20250127_1358352813.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars?" – 5 maanden geleden

    Duur
     IMG_20250127_1358352812.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden geleden

    @rumo dat moet zijn 2023   . Inderdaad

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden geleden

    @rumo dat moet zijn 2023   . Inderdaad

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum antwoordde op het onderwerp "Witte wijndruiven concentraat ervaringen mogen hier" – 5 maanden geleden

    @lemmy  vrijdag komt er een heel kleine hoeveelheid binnen voor maximaal 4 cans, als het binnen is zet ik ze online 🙂

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden geleden

    @rumo ik denk ook dat het verkoop praat is.  Ik heb hier droog gist van redstar en bakkersgist in de koelkast van vorig jaar zomer en nat  / vers gist van het jaar 2003.   Ik weet 100% zeker dat het…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum antwoordde op het onderwerp "Witte wijndruiven concentraat ervaringen mogen hier" – 5 maanden geleden

    Er is weer vers druivenconcentraat onderweg. Na een tijdje uitverkocht te zijn geweest is er weer 1300 KG onderweg, dat zijn maar liefst 200 Cans van van 6,5 kilo/5 Liter. Meld je aan op de wachtlijst bij het product op…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode" – 5 maanden geleden

    @mana het is inderdaad wel wat ik verwacht had met gebruikte recept en hout keuze. 
    Ik ben wel tevreden. 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden geleden

    @bcnx71 nee niet invriezen !  In koelkast. 
    Vriezen kan gist doden.!

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode" – 5 maanden geleden

    @mana Smaak is zeer vol en warm maar zacht, inderdaad vanille , bloemig  , zoet . En toch een punch . Percentage 44 % . kleur is hazelnoot bruin .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode" – 5 maanden geleden

    @kees22 gierst is te mouten . Ook hier geld tussen elke stap ook spoelen.  En goed uitlekken mag niet te vochtig zijn . Je krijgt anders zeer snel last van schimmel.  De gist maak ik lauw  zelfde temperatuur als  waar…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden geleden

    @bcnx71 de laatste keer dat ik fermentis had was door kennis meegenomen. Ik weet niet waar zij dit haalde. Redstar verkrijg ik via destilleerderij waar wat freelance.  Ik maak 90% van de gisten die ik gebruik zelf . Kijk even…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden geleden

    @bcnx71 voor 25 liter gebruik je 3 -4 gr per liter voor 100 liter 3 gr per liter  
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode" – 5 maanden geleden

    @mana leuk te horen dat het goed is gelukt.
    Ik zal zelf ook weer eens wat er nog van staat proeven   Filmpje is bijna 5 j . Dus tijd genoeg gehad om geheel te rijpen. 

  • Meer laden
Profielfoto Vlisbier Profielfoto Wout

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • Te koop: T500 reflux in rvs. Volledige uitrusting , fermentatiekast, alle toebehoren, aparte koolstoffilterkan, alle mogelijke toebehoren om te distilleren o.a. vaten, alcoholmeters manueel en elektronisch, enz bod vanaf 350,00 €

    Door computerfelix 5 dagen geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 6 dagen geleden

  • Wie is Wijnand?

    Door Wijnand 6 dagen geleden

  • Recepten

    Door StookSmurf 1 week geleden

  • Gevraaagd: het "klassieke" deksel voor T 500

    Door 62vette 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens