-
Robbert vind forumbericht "Bubble plate kolom." – leuk 3 jaren geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 3 jaren geleden
@berik 1015 -1020 is normaal eindpunt met cultuur gist. Met spontaan / wilde gist of gestimuleerde zelfgisting is 1005 eindpunt .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 3 jaren geleden
@berik is jou vergisting voorbij ? Heb je dat gecontroleerd ? Er zijn mensen die in de illusie leven dat wanneer een waterslotjes niet meer borrelt de vergisting voorbij is. . Waterslot is geen indicator maar een stankafsluiter. Wanneer er… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Abinthe, recept van Tiny projects" – 3 jaren geleden
@concha er zijn diverse mogelijkheden voor extracties en infuseren denk aan o.a . stoomextractie ,percolatie een dry still voor infusie , Centrifuge enz . Als je een oven verstandig vind om alcohol in op te warmen kun je het proberen…. Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Abinthe, recept van Tiny projects" – 3 jaren geleden
@concha oplosbaarheid van stoffen in alcohol en aanwezig water en ook het “weken ,” gaat het om . Niet alle stoffen komen vrij met hoog percentage alcohol alleen . Daarbij is voor deze kruiden 60 % meest effectief. Het warm… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vieze limoncello, wie kan me helpen? :)" – 3 jaren geleden
@scoozy je gebruikt zelfde hoeveelheid suiker alleen in andere verdunning . Uiteindelijk is alleen volume verschil
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Koolstof eruit filteren" – 3 jaren geleden
@keije vislijm erdoor roeren en laten bezinken.
En volgende keer een beter gist gebruiken .
Een goede gist en juiste stookwijze en ( uiteraard een goed werkende ketel) dan zijn na correctie s niet meer nodig. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vieze limoncello, wie kan me helpen? :)" – 3 jaren geleden
@scoozy het percentage tolerantie verschild van verschillende gisten.. Maar wanneer je 5,5 kilo suiker gebruikt zal je van alle gisten onder de optimale vergisting het maximum volume /gewicht aan alcohol krijgen.Max 510 gr alcohol per kilo suiker of wel 646… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Alquitara zonder pomp" – 3 jaren geleden
@rumo met schaal temperatuur kun je ook de reflux sturen . Door ijsjoud water te gebruiken zal percentage omhoog gaan en aroma wat zwakker zijn . Bij b.v. temp van rond 40 – 45 graden heb je meer ” zwaardere… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vieze limoncello, wie kan me helpen? :)" – 3 jaren geleden
@scoozy een goede kwaliteit gist is een gist die vrij gemakelijk toepasbaar is en geen rare bijdmaakjes produceert. Denk aan fermentis C70. , Mangrove jack west coast , red star dady , Brugge man bakkers gist.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Alquitara zonder pomp" – 3 jaren geleden
@evds gezondheid gaat altijd voor. Fijn dat het weer beter gaat. Ja een kraantje om te doseren is een uitkomst. Mooi dat de alquitara jou zo goed bevalt. . Je gaat zeker weer mooie drankjes maken komende tijd als fruit… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Alquitara zonder pomp" – 3 jaren geleden
De alquitara’s zijn wat in het vergetelhoekje geweest maar nu de laatste paar jaar duiken ze weer meer en meer op Inderdaard het is wat de juiste pomp vinden zodat de koelbak mooi vol blijft maar dan is het magnefiek… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hallo experts en liefhebbers" – 3 jaren geleden
@sjanzie ik woon in dorpje 12 km boven Leeuwarden.
Je bent welkom.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hallo experts en liefhebbers" – 3 jaren geleden
Je mag best eens langskomen om te proeven maar ik verkoop niets van wat ik thuis maak. .
-
Robbert vind forumbericht "Witte zweem" – leuk 3 jaren geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hallo experts en liefhebbers" – 3 jaren geleden
@alchemist ik zie nu ook ja . Auto invullen en autocorrectie van telefoon is klote
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hallo experts en liefhebbers" – 3 jaren geleden
@alchemist supermarkt spul als famous grouse. ,johnny walker en Glenfiddich is toch ook badwater . Dus dat is ook niet moeilijk . Of zeg ik nu iets raars ?
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hallo experts en liefhebbers" – 3 jaren geleden
@sjanzie thuis niet zo veel meer . Zit geen uitdaging meer in . ( Mannen als alchemist weten mijn ” Nivea ” van product . Ik hou wat voorraad op pijl . Ik heb jaren geleden bij. Destileerderijen geklust waar… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hallo experts en liefhebbers" – 3 jaren geleden
Het is niet zo spannend of moeilijk whiskey te maken.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hallo experts en liefhebbers" – 3 jaren geleden
@sjanzie wanneer je gaat maischen moet je een ketel hebben waarbij je zowel in verhogen en temperen van themperaturen snelle reactie hebt . Electrisch is traag daarin. Je moet uitgaan dat je per liter eindproduct 4 liter + 3,6 kilo… Meer lezen»
- Meer laden