-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat zweeft daar in mijn Absint?" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@zoef . Nylon filter doek 150 of 200 micron . En tegen gelijk dichtslibben kun je Aquarium filter watten erop leggen en je kunt het vaker gebruiken. ( Spoel nieuw filterwatten eerst flink uit )
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat zweeft daar in mijn Absint?" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@zoef als je vislijm gebruikt moet ja altijd een paar dagen wachten met filteren. Filter je te snel zou zeker nog resterende resten na paar dagen kunnen gaan zweven.
Goed na filteren. . -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gist & Dextrose" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@edjev voordeel van dextrose is dat het is een monosaccharide dus voor gist makkelijker verwerkbaar en ook minder vuil uitscheiding van het gist. Gewoon suiker / sacharose is een disacharide wil zeggen dat het een suiker is dat eerst moet… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Keramische ballen" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@edjev keramische of glas materiaal kun je als je ze niet breekt jaren lang gebruiken als je maar regelmatig reinigt . Bij een goede verhouding in vulling werkt even als koper prima. Koper heeft zelf invloed of zwavel / sulphaten… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@broekginwaterland oude basis recept van Gin leuk om meet e beginnen . nodig voor 5 l Gin : 45 l… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat zweeft daar in mijn Absint?" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@zoef is het een absint of een pastis met alsum. ? Absinth is een destilaat , Pastis is Maceraat . Foto is niet goed zichtbaar. Heb je gefilterd ? Zijn het olien , mineralen en vezeltjes die samen zijn gepakt… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Laatste test voor de eerste echte run" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@rumo wanneer je de koelwater temperatuur gaat aanpassen en manipuleren zal je inderdaad met een alquitara veel beter je percentage’s maar ook overkomen van smaakstoffen kunnen beheersen. ( Maar Wat men vergeet is dat ook voor grote kolomen kan temperatuur… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Laatste test voor de eerste echte run" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@rumo wanneer je de koelwater temperatuur gaat aanpassen en manipuleren zal je inderdaad met een alquitara veel beter je percentage’s maar ook overkomen van smaakstoffen kunnen beheersen. ( Maar Wat men vergeet is dat ook voor grote kolomen kan temperatuur… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Houbaarheid van koper zadels, koper sponsjes" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@concha van de grotere zou je minder moeten moeten gebruiken. . kleiner dan 6x 6 is meer eem probleem omdat dan de pakking te compact kan worden .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Aanschaffen T500" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@koning het opzet stuk alambiek is praktisch maar is een concessie . Voor goede volle smaken kun je beter een volwaardige alambiek of soortgelijke ketel kopen . Het stoken op gas op electra maakt geen verschil in veiligheid. . wanneer… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Houbaarheid van koper zadels, koper sponsjes" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@moonshiner79 dat van stookwinkel is inderdaad een bruikbaar en beter alternatief voor koper of rvs . .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Houbaarheid van koper zadels, koper sponsjes" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@moonshiner79 ik zou persoonlijk bij voor kolom vulling ten alle tijden voor keramische of glas gaan. Zakje raschig ringen halen. . Ook is gebruik van koper beneficiair voor dranken als whiskey ( eigenlijk zelf noodzakelijk ) maar hoogscheidende kolommen gebruik… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Houbaarheid van koper zadels, koper sponsjes" – 3 jaren, 5 maanden geleden
Zie topic ” galvanische werking RVS 304 en koper”
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Houbaarheid van koper zadels, koper sponsjes" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@moonshiner79 als koper echt zwart is uitgeslagen kun je het met wat zoutzuur oplossing schoon krijgen. Daarna goed spoelen met water ! De verkleuring komt snel voor wanneer een te destilleren product vrij zuur is . Hoewel iedereen in de… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Aanschaffen T500" – 3 jaren, 5 maanden geleden
De vraag is ” wat wil je maken ?” Als je wat alcohol wil maken voor mengen en roeren met essances is de t500 een prima toestel. Wil je dranken op smaak stoken kun je met een alambiek een redelijk… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Houbaarheid van koper zadels, koper sponsjes" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@jonathan het koper hoeft niet te glanzen als het maar koper kleur is . Groenblauwe aanslag mag er niet opzitten. Of zwart . Te zout of te zuur destilaat geeft extra verkleuring en kan zweem geven. ( Koper in een… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Grote fles whisky geknapt 😩" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@ndre zonde maar als je dorst hebt kun je hier wel een glaasje mee drinken of meer . Ik kom toch in dit leven niet meer door mijn voorraad heen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Houbaarheid van koper zadels, koper sponsjes" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@jonathan als je alleen maar met azijn of ander zuur gebruikt voor reinigen zal je vaker moeten vervangen. Als er geen oxide of kalk afzetting is kun je ook het materiaal reinigenet water en een vaatwasmachine reiniger. .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@pikketanus niet alleen eesten en temperatuur daarbij maakt verschil , ook soort graan wat wordt gemout en Als groen mout gebruikt ,of zuurmout (voor melkzuren ) , heeft invloed op smaak maar ook zeker hoe je gaat maïschen en hiermee… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Recept voor neutrale graanalcohol gezocht" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@moonshiner79 de eerste paar dagen is vaak de heftigste activiteiten inderdaad na enige tijd neemt het wat af en zal her gestadig door gaan . Ja dat klopt in de eerste periode zakr ph maar als goed is blijft het… Read more»
- Meer laden