-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van enkel melasse" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@pikketanus de viscositeit van onverdunde melasse maakt het lastiger . Het eiwit blijft dan zweven .
Het beste kun je verdunnen . -
Stephan liked forum post "Rum van enkel melasse" – 3 jaren, 6 maanden geleden
-
Stephan liked forum post "Rum van enkel melasse" – 3 jaren, 6 maanden geleden
-
Robbert liked forum post "Laatste test voor de eerste echte run" – 3 jaren, 6 maanden geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van enkel melasse" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@stephan het schuim wat je afschept en de drap onderin laat je achter. Dat gebruik je niet. .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Melasse zuiveren" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@gmp je kunt gist hetgebruiken maar je moet het wel ” reinigen. ” Je neemt anders ook zuren van de autolyse mee .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Melasse zuiveren" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@gusjke melasse wordt met weinig bewerkingen ( rauw ) verkocht. Voor verder gebruik moet je het dus verder voor bereiden .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Laatste test voor de eerste echte run" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@pikketanus een kleine koeler kan soms een uitkomst zijn .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Recept voor neutrale graanalcohol gezocht" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@moonshiner79 ph verder zo laten. En nooit in een gistend beslag roeren .
Kijk of het nog zakt in komende dagen zo niet afstoken. .
-
Stephan antwoordde op het onderwerp "Rum van enkel melasse" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@robbert en moet ik dan de drap op de boven onderin de pan laten zitten? Of moet dat wel gewoon mee het vergistingsvat in?
-
Stephan liked forum post "Rum van enkel melasse" – 3 jaren, 6 maanden geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Laatste test voor de eerste echte run" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@rumo dat is nu het trukje bij de alquitara . . Je kunt er enorm veelzijdig mee werken . Het is alleen een lastpak in de koeling maar als je het spel wat doorhebt kun je omdat de koelbak op… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Stap voor stap gin en / of whiskey stoken" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@jerry-can probeer niet de exacte smaak te willen najagen van een lagavulin . Dat gaat niet lukken omdat je het Recept niet gaat krijgen ! JE zal dan ook in toekomst moeten overwegen een andere meer geschiktere ketel aan te… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "actieve kool uit de mash filteren" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@klokkie inderdaad in verband met mogelijke lekkage of spil bij vullen is verstandig om terug te verdunnen tot onder 48 %
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Laatste test voor de eerste echte run" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@rumo bij alquitara hangt het af wat je stookt en hoeveel reflux je wil. .maar gezien je meestal een vol aroma wil is 30 – 45 gr prima .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@stumphole 7 weken gisten met een eind van 1010 is niet echt een goede vergistingen . Wanneer iets lang staat kan het product verzuren. Wanneer je een ketel met koper hebt zou het kunnen dat het te zure destilaat een… Read more»
-
Stephan antwoordde op het onderwerp "Restanten en "mislukte" rum stoken" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@robbert ja, ik gooi het denk ik ook maar gewoon weg. Ik dacht dat ik ergens geleden had dag als je dat bij elkaar gooit en nog een keer stookt je soms verrassende resultaten kon krijgen.
-
Stephan liked forum post "Restanten en "mislukte" rum stoken" – 3 jaren, 6 maanden geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Laatste test voor de eerste echte run" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@ronpal temperatuur van koelwater hangt af van welk type apparaat mee wordt gewerkt . Een alquitara kun je juist manipuleren met temperaturen koelwater even als kolom koelen. Voor een eind koeler moet het koelwater zorgen dat de uitstroom temperatuur rond… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "actieve kool uit de mash filteren" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@klokkie beste percentage na de 2e stook ?dat hangt af van smaak ,geur , kleur van het destilaat. Immers als de alcohol smaak goed iskun je met een percentage van 88 % prima werken . Leiding water in Nederland is… Read more»
- Meer laden