-
Stephan liked forum post "Rum van enkel melasse" – 3 jaren, 6 maanden geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van enkel melasse" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@stephan het hangt even van de kwaliteit van melasse en hoeveel heid af . Stel je hebt 50 liter melasse van 20 – 21 brix . Neem dan het eiwit van 1 ei en klopt dit tot schuim . Dit… Read more»
-
Stephan antwoordde op het onderwerp "Rum van enkel melasse" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@robbert dat zuiveren ging met eiwit zei je laatst.
Kun je dat iets meer uitleggen? Hoe zuiver ik het precies? -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van enkel melasse" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@stephan . Zuiver de melasse , bepaal het Sg ( onder de 1090 !!,! ) en het stuur ph en laat gist het werk doen .
-
Robbert liked forum post "actieve kool uit de mash filteren" – 3 jaren, 6 maanden geleden
-
Stephan posted a new topic "Rum van enkel melasse" – 3 jaren, 6 maanden geleden
Ik maak normaal de rum met een deel rietsuiker en een deel melasse. Nu wil ik eigenlijk een keer proeven wat het verschil is qua smaak als ik alleen melasse gebruik. Hoeveel melasse moet ik dan eigenlijk gebruiken? Ik… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "actieve kool uit de mash filteren" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@klokkie wanneer de vergisting over is verwerk je het. Je kunt het afhevelen van de dode gist cellen en nog een paar dagen laten staan . Maar Wil je het een paar weken bewaren kun je het beste wat sulfiet… Read more»
-
Stephan antwoordde op het onderwerp "Het grote "deel je etiketten: topic" – 3 jaren, 6 maanden geleden
TO trapt af….Ik heb deze etiketten gemaakt voor de Winexpert wijnpakketten van de Stookwinkel. De wijn smaakte zo goed dat ik besloten heb een aantal flessen als relatiegeschenk aan klanten te geven, en moest dan wel een fatsoenlijk etiket hebben.Dit… Read more»
-
Stephan posted a new topic "Het grote "deel je etiketten: topic" – 3 jaren, 6 maanden geleden
Ik heb soms wat tijd te veel, en vind het leuk om de brouwsels en alles te voorzien van een leuk etiketje. Hebben meer mensen dat of ben ik de enige die dat leuk vindt? Ik maak de etiketten na… Read more»
-
Stephan antwoordde op het onderwerp "De Winexpert wijnpakket ervaring" – 3 jaren, 6 maanden geleden
Ik ben vergeten een foto te maken van de wijn vlak voor ik hem ging bottelen 🙄…
-
Robbert liked forum post "actieve kool uit de mash filteren" – 3 jaren, 6 maanden geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van enkel rietsuiker?" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@kingtb na je eerste overhaal laat je de ketel afkoelen . Hevel een deel van jou restanten af en vul de ketel bij met het destilaat van eeste overhaal. Stook dit met scheidingen van voor en naloop . Er zijn… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "actieve kool uit de mash filteren" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@klokkie als je extra wil klaren gebruik dan vislijm . Maar dat kan ook extra dagen tijd kosten wat ook fe versheid en daarmee kwaliteit verknalt. Maar je kunt het ook Gewoon stoken . Je moet toch een 2e overhaal… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "actieve kool uit de mash filteren" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@klokkie welkom . Zie jezelf niet als prutser . Het is Onwetendheid . Dat hebben we allemaal overleefd. In de meeste normale suiker vergistingen gebruik je : suiker , gist , water , citroenzuur en gistvoeding . Meer is niet… Read more»
-
Stephan liked forum post "De Winexpert wijnpakket ervaring" – 3 jaren, 6 maanden geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Sugarwash aanvullingen?" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@kingtb de ph zal binnen een korte tijd ongeveer 1 punt zakken .
Je maakt toch maar suiker alcohol dus kan dit ph volstaan .
Meeste gist soorten kunnen hier wel in werken. -
Stookforum antwoordde op het onderwerp "De Winexpert wijnpakket ervaring" – 3 jaren, 6 maanden geleden
Leuk fotoverslag Stephan!
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Naast druiven nu ook Kweepeer en Rode Pruimen concentraat" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@stookje is idd behoorlijk zuur. Ik heb er aan het eind een beetje suiker bijgedaan wat hem vervolgens doortrok naar 1008. Bijsturen PH zal hem waarschijnlijk naar de 0.999 brengen. Maar ik had geen ph meter bijdehand dus heb het… Read more»
-
Stephan antwoordde op het onderwerp "De Winexpert wijnpakket ervaring" – 3 jaren, 6 maanden geleden
Na twee weken gisten heb ik het klaringsmiddel erbij gedaan, en na een dag het tweede zakje. In de dagen erna een paar keer geproefd, dat was écht niet te zuipen 😆 . Maar na een week werd het steeds… Read more»
-
Robbert liked forum post "Muesli ''Whisky"" – 3 jaren, 6 maanden geleden
- Meer laden