-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Upgrade ketel, vraag voor hoog abv stoken" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@thurstan het kan verhogend werken. Ik weet niet wat voorheen de prestaties waren em hoe het andere deel van het systeem is opgebouwd . de energie die je erin moet doen met meer pakking en meer platen hoger zal moeten… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Upgrade ketel, vraag voor hoog abv stoken" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@thurstan het zou moeten kunnen . Probeer een goed evenwicht te vinden met pakking en flow .. Zodat flooding uitgesloten blijft.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ervaring met WHISKY ALAMBIEK DISTILLEERKETEL" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@tracker06 dat is een ketel waar je zeer makkelijk en goed whiskey mee kan Stoken . Ook dranken als rum , gin , slivovitsj kum je prima verwerken in de ketel. Koop niet te klein . 15 liter is mooi… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@nathan2020 je kunt beter een ander en beter gist nu toepassen. En daarbij voeding als b.v. dap
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@nathan2020 overhevelen met achterlaten bezinksel . Een giststarter maken met een sterk gist en voldoende voeding .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@nathan2020 allereerst is voor een melasse vergisting een SG van 1090 of zelfs 1100 te hoog ! 1070 is mooi . Waarom zoveel suiker toevoegen ? Met melasse kun je altijd beter even de kook erover doen. Of in ieder… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 3 jaren, 6 maanden geleden
Was de dunder actief gistende ?
Geïnfecteerd? -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@alchemist de gist zou bij deze PH hoogte niet hoeven te stoppen . Waarschijnlijk zal met ph correctie misschien even een beweging zijn maar er is wel iets anders wat het voor het probleem heeft gezorgd . En waarschijnlijk het… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eindelijk drinkbaar resultaat" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@alchemist De mangrove jack is bruikbaar op 20 gr even als de gewone bakkers gist van bruggeman. Maar de giststam van lalvin EC-1118 zou ook geschikt genoeg zijn. . is ook een vrij breed inzetbaar gist maar kan erg laag… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eindelijk drinkbaar resultaat" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@alchemist als het maar niet te traag gaat dat kan verzuring geven . Daarom altijd kijken of de te gebruikte gist op lagere temperaturen voldoende actief nog is . Er zijn enkele biergisten die op lage temperatuur kunnen werken die… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "sinaasappel/ mandarijn Gin" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@mechkoek Graanbrandewijn, alcohol uitgraan. (Hoeft geen 96 % te zijn immers deel van gin smaak komt van de graan / jenever achtergrond) Voor aantal liters opbrengst reken uit per 2 liter In de kruiden mand in jou ketel… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "suikersiroop 65%" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@mechkoek nee volume gewicht van vaste stof suiker is anders dan volume gewicht van water .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "suikersiroop 65%" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@mechkoek voor 1 liter gebruik je 600 ml water dat verwarm je tot 80 graden. . daarin doe je 1 a1,5 gram citroenzuur of wat citroensap. Los 635 gram suiker hierin op .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@stookje er zijn een paar manieren om een gist te maken. Wil je light body of zware rum of meer zoetig Gist sturing kan veel uitmaken . De simpelste manier is ; Neemt een stuk suiker riet wat accasia bast… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@stookje er zijn een paar manieren om een gist te maken. Wil je light body of zware rum of meer zoetig Gist sturing kan veel uitmaken . De simpelste manier is ; Neemt een stuk suiker riet wat accasia bast… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Semi automatische ketel of eigen RVS apparatuur voor start bier brouwen" – 3 jaren, 7 maanden geleden
Als je meer paar honderd liter beslag / bier maakt is automatisering handig . Ik heb door de jaren heen diverse methodes en apparatuur voorbij zien komen . Ik gebruik 2 pannen van 40 liter het werkt net zo snel… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Recept voor neutrale graanalcohol gezocht" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@moonshiner79 ik gebruik nooit dat soort moderne overbodige dingen als turbo clear. Ik heb gewoon een goed werkende ketel die een troebel beslag gewoon zonder aanbranden helder en goed krijgt. . Of ik nu gewoon rond 95 % wil maken… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@stookje een gist gemaakt op suikerriet en accasia schors zal cellulase enzym krijgen . Bij voldoende temperatuur zal ook deze de cellulose ketens afbreken ..
Natuurlijke vergisting ,/ spontane vergisting of gekweekt op rauwe product heeft daarom voordeel. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Recept voor neutrale graanalcohol gezocht" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@moonshiner79 als ph boven 4 blijft en vergisting verloopt gewoon voorspoedig zou ik niet gaan aanpassen .
Let oo dat vergistingen niet te lang gaat duren en stook meteen af na beëindiging van vergisting. . -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Recept voor neutrale graanalcohol gezocht" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@moonshiner79 zo stabiel mogelijk in ph is wel te prefereren maar er is zowiezo verloop. Niet te abrupt dingen doen . Als onder 4 zakt in de gaten houden en even afwachten zodra hij inderdaad op 3,8 zit bijstellen . … Read more»
- Meer laden