Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Murmillo

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Murmillo

@murmillo

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 3
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Upgrade ketel, vraag voor hoog abv stoken" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @thurstan het kan verhogend werken.  Ik weet niet wat voorheen de prestaties waren em hoe het andere deel van het systeem is opgebouwd .  de energie die je erin moet doen met meer pakking en meer platen hoger zal moeten…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Upgrade ketel, vraag voor hoog abv stoken" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @thurstan het zou moeten kunnen .  Probeer een goed evenwicht te vinden met pakking en flow .. Zodat flooding uitgesloten blijft.  

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Ervaring met WHISKY ALAMBIEK DISTILLEERKETEL" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @tracker06 dat is een ketel waar je zeer makkelijk en goed whiskey mee kan Stoken . Ook dranken als rum , gin , slivovitsj kum je prima verwerken in de ketel.  Koop niet te klein .  15 liter is mooi…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @nathan2020 je kunt beter een ander en beter gist nu toepassen.   En daarbij voeding als b.v. dap

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @nathan2020 overhevelen met achterlaten bezinksel   . Een giststarter maken met een sterk gist en voldoende voeding .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @nathan2020 allereerst is voor een melasse vergisting een SG van 1090 of zelfs 1100 te hoog ! 1070 is mooi .  Waarom zoveel suiker toevoegen ?   Met melasse kun je altijd beter even de kook erover doen.  Of in ieder…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    Was de dunder actief gistende ?
    Geïnfecteerd?

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @alchemist de gist zou bij deze PH hoogte niet hoeven te stoppen . Waarschijnlijk zal met ph correctie misschien even een beweging zijn maar er is wel iets anders wat het voor het probleem heeft gezorgd . En waarschijnlijk het…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eindelijk drinkbaar resultaat" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @alchemist De mangrove jack is bruikbaar op 20 gr even als de gewone bakkers gist van bruggeman. Maar de giststam van lalvin EC-1118 zou ook geschikt genoeg zijn. .  is ook een vrij breed inzetbaar gist maar kan erg laag…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eindelijk drinkbaar resultaat" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @alchemist als het maar niet te traag gaat dat kan verzuring geven .  Daarom altijd kijken of de te gebruikte gist op lagere temperaturen voldoende actief nog is .   Er zijn enkele biergisten die op lage temperatuur kunnen werken die…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "sinaasappel/ mandarijn Gin" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @mechkoek Graanbrandewijn, alcohol uitgraan. (Hoeft geen 96 % te zijn immers deel van gin smaak komt van de graan / jenever achtergrond)   Voor aantal liters opbrengst reken uit per 2 liter   In de kruiden mand in jou ketel…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "suikersiroop 65%" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @mechkoek nee volume gewicht van vaste stof suiker is anders dan volume gewicht van water .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "suikersiroop 65%" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @mechkoek  voor 1 liter gebruik je  600 ml water dat verwarm je tot 80 graden. . daarin doe je 1 a1,5 gram citroenzuur of wat citroensap.  Los  635 gram suiker hierin op . 
     
     
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @stookje er zijn een paar manieren om een gist te maken.  Wil je light body of zware rum of meer zoetig  Gist sturing kan veel uitmaken . De simpelste manier is ; Neemt een stuk suiker riet wat accasia bast…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @stookje er zijn een paar manieren om een gist te maken.  Wil je light body of zware rum of meer zoetig  Gist sturing kan veel uitmaken . De simpelste manier is ; Neemt een stuk suiker riet wat accasia bast…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Semi automatische ketel of eigen RVS apparatuur voor start bier brouwen" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    Als je meer paar honderd liter beslag / bier maakt is automatisering handig . Ik heb door de jaren heen diverse methodes en apparatuur voorbij zien komen . Ik gebruik 2 pannen van 40 liter het werkt net zo snel…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Recept voor neutrale graanalcohol gezocht" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @moonshiner79 ik gebruik nooit dat soort moderne overbodige dingen als turbo clear.   Ik heb gewoon een goed werkende ketel die een troebel beslag gewoon zonder aanbranden helder en goed krijgt. . Of ik nu gewoon rond 95 % wil maken…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @stookje een gist gemaakt op suikerriet en accasia schors zal cellulase enzym krijgen  . Bij voldoende temperatuur zal ook deze de cellulose ketens afbreken ..
    Natuurlijke vergisting ,/ spontane vergisting of gekweekt op rauwe product  heeft daarom voordeel.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Recept voor neutrale graanalcohol gezocht" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @moonshiner79 als ph boven 4 blijft en vergisting verloopt gewoon voorspoedig zou ik niet gaan aanpassen .
    Let oo dat vergistingen niet te lang gaat duren en stook meteen af na beëindiging van vergisting. .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Recept voor neutrale graanalcohol gezocht" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @moonshiner79 zo stabiel mogelijk in ph is wel te prefereren maar er is zowiezo verloop. Niet te abrupt dingen doen . Als onder 4  zakt in de gaten houden en  even afwachten zodra hij inderdaad op 3,8 zit bijstellen . …   Read more»

  • Meer laden
Profielfoto Vlisbier Profielfoto Wout

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • maboc

    Door maboc 14 uur geleden

  • Zelfbouw alquitara

    Door Bert1985 2 dagen geleden

  • Koolzuur toevoegen?

    Door Cass 5 dagen geleden

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 7 dagen geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 7 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens